Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:43 12.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема може би зъбкинови  
Автор matiya (MAMA NA DAVID)
Публикувано29.11.04 10:40

Zdarveite mami
Ot dva dni moq unak na 4 meseca i 9 dni napravo me pobarkva,nespokoen e ,plache ,ligavi se dosta,smuche umrucheta i cheshe vencite si,ta tova me navejda na misalta da zapochna da si mislq za ponikvaneto na parvite zabkiama ne ni li e mnogo rano vse oshtekajete vie na kolko meseca se zdobihte sas zabati usmivchici i molq vi kajete kakvo da pravq za da oblekcha bolkite na bebo ,che kato go gledam kak se machi haivana chak na mene mi idva da viqa i na vsichkoto otgore e iznervqshto,a nie i v tozi moment se mestime v druga kashta i nervite ni s tatkoto sa dosta opanati,ta ot vreme na vreme i si kazvame po nqkoq i dryga dyma po taka.
A vie maiki v USA kakvo izpolzvate za tozi problem molq vi spodelete che veche se chudq kakvo da pravq
Blagodarq vi predvaritelno i lek den

Редактирано от SilverElf на 29.11.04 13:30.

Тема Re: moje bi zabkiнови [re: matiya]  
Автор Slanchezara (щастлива мама)
Публикувано29.11.04 12:54

Здравей,
Най-вероятно са зъбки. И ние бяхме така в периода 3,5-6
месеца - рев, крясъци, де що се докопа право в устата. Ама не се притеснявай, те няма да излязат веднага. Ние все още си нямаме първо зъбче, а вече близо 2,5 месеца сме киселки... Не че те успокоих, ама и други минават през това. Ако много плаче вечер, можеш да му дадеш малко Панадол (това е в БГ) и да го намежеш с гелче за облекчаване на венци - Калгел и Дентинокс (дано и в Щатите да се казват така)
А, и с татито се заредете с много много търпение!
Успех и позитивно мислене!
Да го нацелуваш тоя сладур!!!

Тема Re: може би зъбкинови [re: matiya]  
Автор coccinella (мама на Калоян)
Публикувано29.11.04 18:43

Мисля, че ви е малко рано за зъбки. Знам ли....
Лигавенето обикновено е от това, че започва функционирането на слюнчените жлези, а бебоците още не са се научили да преглъщат слюнката.
На тази възраст също така започват да контролират по-добре ръцете си и както и по-късно - всичко интересно в устата. Киселото настроение може би е от обстановката, нали се местите. Бебетата през второто тримесечие вече си знаят мястото и промените ги дразнят.
Ох, може да е всичко това на куп, а пък може да са и зъби. Има доста прецеденти на рано избили зъби. Идете на лекар, особено ако бебока има температура.

Тема Re: На нас това помагашенови [re: matiya]  
Автор vaja (новак)
Публикувано30.11.04 10:38

Хай!
Ние сме на пълни 6 месеца и имаме поникнали 2 зъбчета, при всички деца е различно, наше съседче на 4,5-5 месеца имаше 4 зъба!!!, а друго- на 10месеца и няма нито един още
. Най-верояно са зъбките- щом се лигави и чеше венците.... То не е казано, че утре ще се покажат, може така още месец- два да е ....
На мен ми бяха казали да взема на беба Camomile CH9, хомеопатичен препарат/всъщност това е екстракт от лайка,същата фирма, която произвежда Стедал и Оксилококциум/, 4-5 пипули в малко вода и даваш разтвора с вода. Не се притеснявай- не е вредно, още повече ти няма да го даваш всеки ден.... а само когато бебо е най-нервен и неспокоен.
Айде, дано да помогне.... и споко, всички минаваме през това

Автор solecito (вярвам)
Публикувано01.12.04 23:15

Zdraveite I ot nas,
Nie sme na pochti 7 mesetsa, sled 4 dni ste gi navurshim. Minalata sedmista tochno za Thanksgiving ni se pokza purvoto zubche, a sega slegam I vtoro se e podalo.
Moiat sin se ligavi I plache ot ventsi ot kraia na 4 mesest, budi se 2-3 puti prez nosta, prez denia iska samo da e gushnat v men, I mnogo mnogo plache, durpa si ushite, lapa vsichko koeto dokopa.
Edinstvenoto koeto pomaga e Orajel –gel za ventsite, az susto sum v USA ili kogato e mnogo nerven 0.8ml Tylenol za bebeta predi liagane. I kupete mu igrachki koito se slagat v hladilniki I posle bebeto I rufka studeni, tova oblekchava ventsite. Ima gi v WalMart ili vuv vseki magazin za hrana (na reda s bebeshki nesta)
No nai-veche turpenie, niama drug nachin. Tova e normalen protses. Niakoi bebcheta stradat mnogo, durgi izobsto.
Moeto unache mnogo stradashe I oste plache I se budi, no kazvat che bebeto svikva s diskomforta I sled purvite 1-2 zubcheta nestata sa po-leki.
Uspeh I spokoino.
Tseluvki ot nas.

Тема Re: може би зъбки [re: matiya]  
Автор juna ()
Публикувано01.12.04 23:39

Здравей,Matiya!Наистина при всяко бебче е различно.Сега Маги е на 3,5месеца и непрестанно и тя като вас си гризе юмручетата.Спокойно мога да предположа ,че може да са зъби понеже на батко и му избиха точно на 3,5мес.,но без рев,температури,разтройство(каквото тя има от 2дена),гризане на юмруци и т.н.По принцип от много майчета знам,че с каквото и да мажеш особена полза няма,а някой на скоро ми беше казал ,че тази болка голям човек не би могъл да я изтърпи.Успех и дано скоро и вие и ние да се поуспокоим.

Автор radostina (Mama na Eva)
Публикувано01.12.04 23:42

Здрасти,
Ние сме в Колорадо. На Ева първото зъбче се показа когато беше на 3 месеца.
Ей от това нещо съм страшно доволна: Hyland's Homeopathic Teething Tablets . Аз ги купих от Wall-mart има ги и в Wallgreens. Това са миниатурни хомеопатични таблетки, съвсем безобидни, но учудващо ефикасни. Наистина бях много доволна. Не са и скъпи-$4.50.

Поздрави!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.