Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:44 07.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Гестационен диабет 7.6нови  
Автор geminarius (beauty fool)
Публикувано30.11.04 11:14

Някой има ли информация за гестационния диабет? Търсачката в момента не работи, а в интернет не намирам това, което ме интересува:
При стойност 7.6 за каква форма на диабет става въпрос (напр. лека, чувствителна, опасна)?
Благодаря.

* Bacteria is sometimes the only culture some people have. *

Тема Re: Гестационен диабет 7.6нови [re: geminarius]  
Автор biskara (непознат )
Публикувано30.11.04 12:00

Tazi stoinost koga e izmerena, na gladno ili ne?Ima znachenie kakva e bila hranata prednata vecher.Ne e nesto obezpokoitelno.Ako se otnasia za teb, nai dobre otidi i pak proveri, utre ili sled 2 dena moze da e razlichno.Ne smiatam che imash povod za pritesnenie.Normalnata stoinost v Bg se priema za 6.5.
Spokoino.

Автор miroslava (нов човек)
Публикувано30.11.04 12:07

Не казваш кога е направено замерването? Но когато и да е има леко завишение - границата е 6.5....Просто намали въглехидратите и ще падне....

Тема Re: Гестационен диабет 7.6нови [re: biskara]  
Публикувано30.11.04 12:23

Благодаря за бързия отговор.
Теста го правих в събота, 10.20 ч. сутринта, на абсолютно гладен стомах, като лекарката ми каза вечерта преди теста да не ям нищо след 18.00-18.30ч. освен плодове, но и плодове не ядох.
Вечерях до около 17.30-18.00ч. в МакДоналдс 2 хамбургера и картофки и пих не цяла малка кола (по принцип не пия газирани напитки, освен сода) .
Лекарката ми каза днес, че тук (Швейцария) нормалната стойност е 7 и че ще ме свърже с една диетоложка, да ми състави лека диета.
Благодаря ти много.

Тема Re: Гестационен диабет 7.6нови [re: miroslava]  
Публикувано30.11.04 12:26

Не знаех, че е важно като инфо. Благодаря ти.

Автор biskara (непознат )
Публикувано30.11.04 12:42

Nedei da se striaskash tolkova.Otidi i viz za lekata dieta, no ne prekaliavi s neia.Tova koeto moga da ti kaza e poveche zeleni iabalki i ako obichash praz luk v salata.Tova zvuchi malko neseriozno , no ima efekt.
Ste ti pusna belezka da te pitam nesto za kirilicata.
I poveche polozitelni emocii.

Тема Re: Гестационен диабет 7.6нови [re: biskara]  
Публикувано30.11.04 13:04

Не се стряскам, доста съм изчела за бременността дотук, но не можах никъде да намеря таблица със стойности. Исках да видя колко биха могли да стигнат напр., моята стойност в каква граница се движи и т.н.
Колкото до диетата, обичам да ям всичко и май това също се е отразило за диабета. Но ще го оправя, и без това се чувствам малко тромава, та диетата няма да ми натежи. Иначе положителниоте емоции са налице, а някои от тях идват и с храната.
Благодаря ти. Писах ти бележка.

Автор klemy (chudeshta se)
Публикувано30.11.04 14:11

Това стойностите на кръвната захар ли са?????
Ако да,аз не съм виждала стойност написана в моите изследвания...това само по лекарска преценка ли се изследва ,или си е стандартно изследване????
Ти как си с кг?Аз от 3 седмици си стоя на 12 отгоре,т.е. окакто си купихме кантар не качвам кг...много странно явление...

Тема Re: Гестационен диабет 7.6 [re: geminarius]  
Автор Krassi (член)
Публикувано30.11.04 14:44

А лекарката не ти ли назначи подробно изследване на кръвната захар? Мойте стойности също бяха високи, но ми назначиха един ден през два часа изследване, като ми даваха да пия нещо като глюкоза и след това ми взимаха кръв. В крайна сметка се оказа всичко нормално.

Тема Re: Гестационен диабет 7.6нови [re: klemy]  
Публикувано30.11.04 15:26

Да, това са стойностите на кръвната захар, теста го правих по лекарска преценка, прави се след 24. седмица някъде.
Моите кила са ... 19 отгоре вече (6ти месец)

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.