Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:47 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема Вниманието на близките.....ужас някакъв...нови  
Автор miroslava (нов човек)
Публикувано28.11.04 09:59

Мили момичета, ужасена съм....Снощи бяхме на гости при свекър ми и свекърва ми и те се държаха с мен като с ненормална....Няколко пъти им обясних че не съм болна, но те постоянно ми досаждаха с това че трябва да седна сама от страната на маса, която по принцип е предвидена за 3-ма човека и се опитаха да набутат една табуретка под масата върху която да съм си сложила краката. Аз се чуствам много добре, единственото което ми създават дискомфорт е че не мога да спя, пишкам често и понякога корема ми е подут....а и малко нямам апетит, ама само понякога....Свекърва ми не спря да ми дава за пример разни роднини по женска линия които се скъсали да повръщат, пораснали им косми, лежали за задържане и самата тя имала прекрасна бременност преди да изяде 6 кила свински пръжки и да вдигне кръвно......При сервирането на десерта ми обясни, че съм заслужила този десерт заради благата вест, която съм й донесла......... Обясних й че аз съм много активен и самостоятелен човек, че е добре че съм ОК, защото мога да си върша работата, карам си колата и ми е супер, тя каза че това е добре, защото след няколко месеца ще трябва да си затворя фирмата и да освободя офиса....Беше приготвила нещо, което нарече "гювече" , на мен не ми хареса, изядох си само салатата, но тя ми обясни че трябва всичко да си изям, защото на бебето може да му се яде.......АААААААААААААААААААААААААА, прибрах се ядосана като градоносен облак, заявих на мъжа ми, че ако продължават да се държат с мен като с ненормална просто няма да ги посещавам, да намери начин да им го обясни.....Защо хората гледат така на бременните? Луди ли са, болни ли са? Защо е нормално с бременната да се държат като със затъпяващ олигофрен, без собствено мнение.......Е, явно пак ще се караме....Писна ми.....
Мира

Тема Re: Вниманието на близките.....ужас някакъв...нови [re: miroslava]  
Автор Aйeз Ceдaй ((бойна))
Публикувано28.11.04 10:31

еееееее, ти пък...... много си крайна.... нормално е хората да са загрижени и да ти отделят повечко внимание.... просто така виждаш нещата, заради хормоните, които бушуват в момента в теб. Недей да бъдеш толкова крайна...
И не виждам защо пък да са се държали е теб, все едно си ненормална.... Жената ти казва да бъдеш по-внимателна....Щото и аз така бях много активна, бачках като луда и в един момент дойде кръвоизлива и цялата ми бременност прекарах на легло... Сега ще кажеш, че и аз се държа с теб като олигрофен
Пий си витамините и споко....

Автор medusa (Мамино Меде)
Публикувано28.11.04 10:36

Хахахаха, уелкъм ту дъ клъб :)))))))))
Аз слава богу нямам свекърви и разни такива досадни роднини (само една баба, но тя е чак във Варна и все мога да я издържа по телефона), но да видиш какво тъпкане ме тъпкаха на работа.... кой откъдето дойде ми носи храна, или пък ако някой на етажа просто си е купил нещо за обяд, първо през мен минаваше да си хапна :)))) Даже близки приятели, дето много добре ме познават и разбират попрекаляваха с това ядене :))) То отказваш, отказваш, обясняваш, че не е нужно да ядеш за трима и т.н., ама по някое време откачаш :))) Аз накрая почнах да се измъквам с това, че ми е лошо и ме оставиха на мира. То верно ми беше лошо, ама само две седмици, обаче "изкарах" повече с това оправдание :))))
Та уж млади хора, пък почват да се държат неадекватно като разберат, че си бременна, а ти какво очакваш от стари :))) Там вече драмата е пълна. Да видиш баба ми (на 83 години е, представи си какво може да й роди главицата) сега, със втората бременност какви ми ги пък надрънка по телефона... как във ерата на противозачатъчните сме "сглупили" да си направим бебе, какво ше го правим, луда ли съм да раждам второ, колко съм безотговорна и как няма да се справя с две бебета, как тя не спяла от притеснение и вдигала кръвно, да ходя да го махам докато е време, и т.н. и т.н., ако бях една средностатистическа бременна щях да се депресирам и да пролея маса сълзи, само дето аз не цепя басма и й свих сърмите трижди повече в отговор, та сега е мека като памук и не смее дума да отвори, само пита добре ли съм, как е бебето и си "страда" тихоммълком :)))
Та обясни им на твоите, че ако смятат да те притесняват така до края на бременността, изобщо няма да ги посещавате, защото бременните имат нужда от спокойствие, а не някой непрекъснато да се суети край тях. Има начини това да се каже и тактично, да се повтори и потрети ако трябва, ама не се давай :)))

Автор arrows™ (сияйна)
Публикувано28.11.04 11:13

Май хормоните бушуват доста в теб
Аz пък не виждам въобще zащо толкова си се ядосала?Няма нищо лошо в това,че хората приемат състоянието ти zа по специално и се опитват да ти го покажат. Мисля,че въобще не си дават сметка,че те ядосват с това и че са досадни. Просто се опитват да те обгърнат с нужното (според тях) внимание.
Не им се сърди
Щом те драzнят толкова не е лошо да иzбягваш срещите с тях доколкото е въzможно.
Лека бременност

Тема Re: Вниманието на близките.....ужас някакъв...нови [re: Aйeз Ceдaй]  
Публикувано28.11.04 11:26

Съгласна съм с тебе, обаче, свекърва ми до сега се държеше отвратително с мене и постоянно ми повтаряше, че тя като била забременяла навремето веднага й се било променило положението в семейството към добро...Това ми звучеше отвратително, още повече че причината да не забременявам беше в мъжкия фактор....Та така....И сега нямам друга дума за нейното майчинско отношение освен чиста проба егоизъм и лицемерие....

Тема Re: Вниманието на близките.....ужас някакъв...нови [re: medusa]  
Публикувано28.11.04 11:27

абсолютно си права, достаъъчно грижи си имам за да се връщам от гости като кълбо от нерви.....

Тема Re: Вниманието на близките.....ужас някакъв...нови [re: arrows™]  
Публикувано28.11.04 11:28

Добре де, ама ако някой те обича истински не трябва ли винаги да ти го показва....Не вярвам аз на такава внезапна любов, сорри....

Автор marid ()
Публикувано28.11.04 11:41

Разбира се - и аз бих се подразнила, щом така са се завъртели нещата и ти се правят такива намеци. Свеждаш посещенията до здравословния минимум , когато нещо не ти се прави - отказваш, придружаваш отказа с твърд и спокоен коментар и така.

Автор honey13 (scorpio)
Публикувано28.11.04 11:41

Еее, ти пък! Как няма да е внезапна любовта като "носиш" наследника на любимия й син? Нали така? Тепърва, ако се окаже, че е и момче, тогава да видиш що се вика любов

Ралица, 20.Х.02г.

Тема Re: Вниманието на близките.....ужас някакъв... [re: miroslava]  
Автор Puhka (мечтателка)
Публикувано28.11.04 11:43

Да ти имах проблемите.....

Я се стегни, не си центъра на света, както си мислеше години наред..

и тя е имала години наред надежди и мечти...,

мислиш ли, че не се е терзала за вашите проблеми, че не е търсила пътища...

Мъжът ти да не си го намерила на улицата. Ако си хапресала нещо в него, а явно си и то доста неща щом сте заедно,
няма ли и тази женица принос за това...

Няма да коментирам култура на обитаване , на отношения с родинини и т.н., които жената демонстрира, не са на ниво може би,

но

е време да повмислиш поне малко и за друг...

Не е лесно това осъзнаване и много подобни "ядове" ще имаш...

Има жени със сериозни проблеми, на които никой не им "дава столче"

Да не дава Господ да си на тяхното място, та поохлади страстите...

Естествено, че няма да си затвориш фирмата.

Аз гледам три деца и две болни стари жени и пак не съм си спряла бизнеса...
та ти ли...
ще се подкрепяме тука и всичко ще е наред.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.