Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:10 18.06.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема За приспиването на ръценови  
Автор Ripple (вече трима)
Публикувано25.11.04 17:46

Атанас е почти на 7 месеца и си се приспиваме всеки път на ръце. Казват ми, че съм го разглезила, бил голям, да съм го оставяла сам да заспи и т.н. Сигурно има някаква истина, но колкото и да се опитвам да следвам "правилата", все не се получава. Като го оставя в леглото започва да мрънка, да си вади бибата, да си играе с нея, в някакъв момент се изнервя и от целия ми възпитателен подход нищо не остава. Като краен резултата много рев и двойно повече време да го приспя. На ръце.
До кога ще е така? Нормално ли е това или бъркам някъде?
Съвсем друга тема е, че сам не иска да стои, все е около мен. Може би оттук тръгва всичко. Незнам.

Тема Re: За приспиването на ръценови [re: Ripple]  
Автор maiche (ентусиаст)
Публикувано25.11.04 22:34

Само бих те посъветвала да преустановиш опитите да го отучиш, докато не си напълно убедена вътрешно, че това е правилно. Просто (както си видяла) ще са нужни известни усилия (вкл. да изтърпиш малко повече мрънкане), и ако не си сигурна в това, което правиш, само ще научиш детенце, че с реване всичко се постига
Иначе - нормално е. Някои дечица и до 3-4 год ги приспиват. Всичко е въпрос на лична преценка, свободно време и прочее. Аз лично бих се пробвала да го отуча, не за друго, а защото след годинка приспиването на ръце става доста трудна мисия: детето е по-тежко, по-лесно се разсейва, повече шава, ти го гушкаш, пък то вижда нещо и вика "дай" и т.н.
Същото важи и за стоенето сам. Когато си убедена, че искаш да го научиш, почни да го оставяш в креватчето му с разни интересни играчки, първоначално за 3-4 минути, които постепенно увеличаваш.
Успех!

Тема Re: За приспиването на ръценови [re: maiche]  
Автор sema (african)
Публикувано26.11.04 07:35

И аз съм съгласна с "майче"-то. Ами иска си гушакне мъничето! Като му писне само ще си покаже. Сигурно му е добре и топличко с теб.

Автор anidimova (munka)
Публикувано26.11.04 10:29

Не се притеснявай миличка и ние минахме по този път.Моят син,майка ми го беше научила да заспива на ръце,с люлеене или носене.Добре-докато беше по-малък,ами като стана 7-8 кила и аз със моите 48,не можех да се справям,изтръпвах,но нямаше друг начин.Докато в един прекрасен ден,преди известно време,той сам не ме искаше вече,а щом го гушнех се нервеше и сочеше креватчето.Сега вече е почти на 1,6 години и се слагаме в креватчето,давам му шишето с водата,пожелавам му Лека нощ и го оставям сам...Всичко с времето си явно!

Автор Fighty (новак)
Публикувано26.11.04 10:41

Здравей Ripple
Не съм чела какво са ти казали другите мами , но ще ти кажа какво мисля аз.На 7 месеца бебчо е вече достатъчно голям ,да се научи да заспива сам.И за теб ще е по-леко а и той ще е по-спокоен веднъж щом свикне.
Моето бебе е на 2 месеца и прочетох доста неща по въпроса тия дни. Казват, че ако го оставиш да поплаче ще се умори и ще заспи само. Първият ден ще плаче ожесточено 20 мин., втория 10 , а на третия няма изобщо да плаче.Аз се опитвам да го прилагам от 2 дни. Правя така-оставям я в леглото , погалвам я, давам и бибата , целувам я и казвам "лека нощ мила, когато се събудиш мама ще бъде до теб" и излизам. След малко тя изплюва биберона и започва да плаче.Изчаквам 5 минути (по часовник:)) и ако не се успокои или не почне да плаче по-вяло отивам и повтарям процедурата.Така докато заспи. Първият ден почти не и оставаше време за сън, но сега като че ли става много по-бързо. Освен това ако още не и се спи си зяпа и маха с ръчички и после си заспива.Като го оставиш наблюдавай плача му.В началото е ожесточен, но ако към 5тата минута е станал по-вял, по-скоро като мрънкане-остави го, значи заспива. Знам , че е трудно да си слушаш детенцето как плаче, но аз си казвам -нищо не я боли, не е гладна, не я е страх , просто е кисела защото и се спи.Когато се събуди ще я нагушкам.
Вярвам , че ще е по-самостоятелна и спокойна, ако може да си заспива самичка.А и ми се иска на пролет да си има самостоятелна стая, така че....:)
Успех ти желая:)

Автор mali (отнесена)
Публикувано26.11.04 11:35

Спокойно! Ще се отучи от сам. Калина я приспивахме доста време на ръце и в един момент сама се отказа, защото вече й беше доста неудобно А това за глезенето... въпрос на виждане. Аз лично мисля, че колкото повече нежност и прегръдки получава детето в тази възраст, толкова по-самоуверено ще расте. Гушкайте си бебетата и не се водете от предразсъдъците на другите. Все пак само вие сте отговорни за възпитанието на детето си, за това не бива да се влияете от приказките на познати, баби, лели и т.н

Тема Re: За приспиването на ръце [re: Ripple]  
Автор Billy_wolf ()
Публикувано26.11.04 11:38

Аз пък съм чела че колкото повече си гушкаш бебето и не го оставяш да плаче - толкова по-добре, защото израства уверено, самостоятелно и уравновесено., с чувство за собствено достойнство.
Така или иначи всички деца се научават да спят отделно - още на 2 годишна възраст изживвяват първия бум на независимостта .
Има хора, които заспиват трудно и ако бебето ти е такова ще си реве и не само че няма да се научи да заспива само, ами може и съвсем да му се разбие съня
Моя съвет е да слушаш инстинктите си. Така ще разбереш кое е най-добро за детето ти.
Аз моя мъник редовно си гоприспивам на ръце и въобще нямам угризения. И не мисля че ще го разглезя. Брат ми е отгледан така - като бебе го носеше майка, като поотрасна помагах и аз - и сега е най-невероятния млад мъж, който познавам - уравновесен, загрижен и за мен и за майка, умен и супер самостоятелен. Въобще не е глезен.

Тема Re: За приспиването на ръценови [re: Billy_wolf]  
Автор jen (мапепи)
Публикувано26.11.04 13:52

Послушай вътрешният си глас а не каво ти казват другите. Ако ти се чувстваш по спокойна и ти е полесно да се приспивате така прави го, ако не е така предприеми мерки строго но с моног любов.
Нашите дечица са една възраст и моят син заспиваша преди все на ръце, но от известно време/аз тръгнах на работа/ го гледа баба му и тя успя да го научи да си заспива сам. Слага го в леглото дава му бибката и ако види че не заспива го взима и го мести в кошарата при играчките за да разбере малкият че или ще спи или ще играе.
Вечерно време се кърмим и така заспиваме докато сучем и после в леглото, но да си призная при мен по трудно заспива през деня иска все да го нося и да го гушкам.

Тема Re: За приспиването на ръценови [re: Billy_wolf]  
Автор MM (za mama)
Публикувано26.11.04 14:06

Горе долу същото щях да напиша и аз. Според мен едно бебе не може да се разглези от гушкане и носене, напротив това му дава увереност и спомага по-късно да стане самостоятелно. Когато се научат да се придвижват сами и попораснат, и насила понякога не можеш да ги накараш да те гушнат, камо ли да ги приспиваш на ръце. На мен пък така ми липсва този момент - но затова ще си имаме и ново бебе! Майтапя се разбира се, не е само заради това, но определено ми липсва гушкането и носенето на малко бебе - бих го правила непрестанно ако можех, но съм сигурна, че каката няма да ми разрешава, когато се появи новото попълнение.
Анна също обича да я приспиваме - да четем, да й говорим, да я масажираме, докато се унесе. Понякога заспива и сама. Аз не страдам от това, че не мога просто да я оставя сама в спалнята, за да заспи винаги когато ми се прииска. Знам че и този момент, както и гушкането и носенето ще отмине скоро и ще ми липсва после. Обичам да й чета, да й пея, да я разтривам и да я галя по главичката докато се унесе. В края на краищата по цяла нощ си спи сама в нейната стая, а това че иска да се гушне в мен или татко си точно преди да заспи, само ме радва.

Анна 07/09/2002

Автор Ripple (вече трима)
Публикувано27.11.04 12:29

Май ще се гушкаме и ще се носиме. Честно казано знам, че когато му се спи много плаче, но не ми е добре да го възпитавам по тоя начин. Явно съм от мекушавите и точно след минута отивам да го взема пак. Хич не е възпитателно, но нещо не мога да го преборя това. От две вечери го оставям да се приспива сам. Тогава съм вече много изнервена и по-коравосърдечна. И Наско заспива. Но и той е по-уморен от през деня, когато се бори юнашки със съня.
Благодаря ви за отговорите.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.