Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:18 14.11.24 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Какво направихте с пъпчето?нови  
Автор fasulche (i leshtichka)
Публикувано25.11.04 17:40

Понеже една моя приятелка роди миналата седмица и са й дали пъпчето, въпреки че е паднало още в родилния дом да си го носи вкъщи.
Да го сложи където реши, че трябва да е хвърлен пъпа на дъщеря й.
Добре де, а на моя син го бяха хвърлили в кофата в родилния дом и после ми казаха: "Че за какво ви е, някаква си изсъхнала пъпна връв?"
Не че вярвам много на такива работи, ама нали се слага някъде това нещо?
Вие какво направихте с пъпчето на детенцето си?
И кофти ли е, че съм позволила да му го хвърлят на боклука?

Товарете портокалите в бурета!

Тема Re: Какво направихте с пъпчето?нови [re: fasulche]  
Автор Biba ()
Публикувано25.11.04 21:04

Виж

Не е трагично, че са го хвърлили, но все пак си е един вид традиция и незнам какво толкова ги е учудило за какво ти е. Аз пък много държа на пъпчето (незнам обаче защо) и даже нямам намерение да го хвърлям някъде, защото не вярвам на тези поверия, но ще си го пазя в къщи за спомен...

Автор Duci (Angel)
Публикувано25.11.04 21:26

Моето е паднало в болницата, пък не смятам че е нещо лошо.
На Пепи е увит в една бяла салфетка. Пъхнах и една метална паричка, да ми е здраво детето и пари да има Баща ми пък иска да го хвърли във една фабрика за да стане собственик, но ако стене работник... Може би трябва да се пожелае нещо докато се хвърля,ама кой да ти каже...

Автор Aйeз Ceдaй ((бойна))
Публикувано26.11.04 01:35

хихи,нашето пъпче си падна в къщи. И то след 15 дни. Аз естествено леко се бях пощурила, че не ще да пада и това си е. После дойде брат ми и отиде на покорява Митикас (най-високият врух на Олимп). Та в ранни зори, когато тръгна, тържествено му връчихме пъпчето и то там е хвърлено. На високо и на далече, да е жива и здрава и с много късмет.
Кофтито е, че за пъпа на сина ми нямам никакъв, ама никакъв спомен...

Автор sema (african)
Публикувано26.11.04 07:12

Аз "хвърлих" пъпчето на Дарина ж Лондон на летището, де да знам има ли ниама ли нещо вярно в поверията, но идеята на този акт беше ако реши да йижее ж чужбина - поне да е по-близко до Българиа, а не като мен далеч в Африка. Не се притесниавай за ваш'то - то в крайна сметка каквото е писано!

Тема Re: Какво направихте с пъпчето? [re: fasulche]  
Автор anaili ()
Публикувано26.11.04 08:35

Преди пак бяхме разнищили темата и една мама си каза че много и се искало да го хвърли някъде на много, ама много специално място
Къде например ? я попитах
и бас държа никоий не може да предположи къде беше отговора

Отговор
Kennedy Space Center

Автор sweet girl (Сливен)
Публикувано26.11.04 12:32

На Митко пъпчето още си стои вкъщи. В началото мислех да го хвърлим някъде, но все отлагахме. Чувала съм, че трябва да се сложи някъде на високо, и за това сега си стои най-отгоре в гардероба

Димитър 19.01.2004

Автор jufy (shtastliva)
Публикувано26.11.04 13:04

Как беше това: "Роди ме мамо с късмет, пък ме хвърли на смет" или нещо такова, така че Няма за какво да се притесняваш. Моя и на брат ми пъповете също са заминали в кофите на болниците.
Нашето (на дъщеря ми де) също още си е в къщи. Моята най-добра приятелка живее във Виена и аз исках да й го дам да го хвърли в двореца , ама мъжа ми каза, че ние сами ще го хвърлим, та ....... като заминем някъде и си преценим - тогава!

Автор Collibri (слънчева)
Публикувано26.11.04 14:14

и нашето си е вкъщи. Аз по-скоро не искам да й натрапвам моите желания - да става такава или онакава, ами просто нека само детето си решава съдбата. А по някаква холандска традиция пък, пъпът се запазвал и се връчвал на вече порастналото дете, когато се женело - защото оттогава то само тръгвало по нов житейски път , и пъпната връв, която го е свързвала с майка му, вече му се полага на него, за да може то само да ръководи живота си, далеч от нея - нещо такова беше.... и на мен ми хареса тая мисъл.... и май така ще направя . Като се зажени хубавата Елена ще й го връча!

Тема Re: Какво направихте с пъпчето?нови [re: jufy]  
Автор fasulche (i leshtichka)
Публикувано26.11.04 16:50

Хе, хе, дано да е така както казваш.
А ти как си?
Работите ли по въпроса?

Товарете портокалите в бурета!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.