Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:09 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Каква помпанови  
Автор Heбecнa (истинска)
Публикувано25.11.04 11:16

Мили майчета, питам ви от името на всички февруарки - Какви помпи за кърма ползвахте, от коя сте най - доволни, трябва ли да се купи преди раждането или да изчакаме, за да видим дали ще имаме кърма.
Благодаря на всички, които ще се включат

Тема Re: Каква помпанови [re: Heбecнa]  
Автор SveGab (мама на Габче)
Публикувано25.11.04 12:22

Аз си купих моята преди раждането, NUK. Не мога да направя сравнение, защото ползвах само нея, но определено цеденето не ми беше любимо, дори си ме болеше... незнам дали от помпата, ама си болеше...

Габи - 21.10.2002 г.

Автор Mi6ka (сива на точки)
Публикувано25.11.04 12:23

Аз си взех електрическа помпа чак на четвъртия месец след като Хана се роди, защото тръгнах на училище и помпах за шишето докато ме нямаше вкъщи. Преди това не съм изцедила и капка мляко, след това една капка не съм изхвърлила. При нас окуражават майките да кърмят на поискване в началото, да не дават никаква вода, така че бебето да се храни максимално добре. Масажи и топли душове помагат да се избегне застой на млякото, а и по-добра помпа от бебето на света не е измислена
Ама вие февруарките много рано сте се загрижили за такива подробности!

Автор Slanchezara (щастлива мама)
Публикувано25.11.04 12:51

Здравей,
Електрическите помпи са добри, но за съжаление в България са много скъпи (над 130 лв.). Аз ползвах "ръчна" на Авент и съм много, много доволна. Не боли, даже на мен ми беше приятно - като масажче е. Аз я купих за 92 лв.
Аз си купих тази с торбичките и е адски удобно - запечатваш и във фризера.
Въпроса кога да се купи - ами според мен като влезеш в болницата и родиш, не пречи таткото да иде и да я купи - има ги навсякъде. А даже е най-добре да изчакаш да ти дойде кърмата (на мен ми дойде на 2-я ден) и да прецениш дали ще кърмиш или не (защото ако не дойде кърма определено помпата ще е излишна).
Успех от мен, приятни последни дни и леко раждане!

Тема Re: Каква помпанови [re: Mi6ka]  
Автор Heбecнa (истинска)
Публикувано25.11.04 13:38

Много ще е хубаво ако бебето яде точно толкова мляко, колкото имаш, това при теб е било идеалния вариант, но аз не знам дали ще имам такъв късмет:)

А, да, вярно сме загрижени отрано, но така имаме време да обобщим информацията на срещите и стигаме до решения

Редактирано от Heбecнa на 25.11.04 13:39.

Тема Re: Каква помпанови [re: Slanchezara]  
Автор Heбecнa (истинска)
Публикувано25.11.04 13:42

Това е най - голямото предимство на Авент, тези торбички. А дори в началото ли не болеше, ако е така, няма да се замисля с покупката

Тема Re: Каква помпанови [re: SveGab]  
Автор Heбecнa (истинска)
Публикувано25.11.04 13:44

Странно, аз толкова разпитвам, но на NUK дори не съм чувала, че има. А как изглежда, като на Авент ли

Автор Mi6ka (сива на точки)
Публикувано25.11.04 13:54

Не е въпрос на късмет, а на желание!!!!!! Това мога да го гарантирам 100 %. И няма случай, в който кърмата да не е дошла, за съжаление има обаче хиляди случаи, в които кърмата идва, майката се изплашва, млякото застоява и става манджа с грозде. Кърменето е въпрос на търсене и на предлагане, както и на много търпение. Дай си време за себе си и бебето, когато се роди. Ако имаш интерес, погледни на страницата на LaLecheLiga, те са най-известните поддръжници на кърменето, там има страхотни съвети как да преодолееш страха от неизвестното. Ако слушаш детето си и вътрешния си глас, сигурна съм, че ще успееш. Аз също имах своите страхове, имах обаче добри съветници в болницата, които ме научиха на търпение и любов при кърменето.
Моят съвет е - не бързай с помпата, това са ти го казали и другите момичета. Ако имаш желание да кърмиш, всичко ще си дойде на мястото.
Успех и леко мътене до края!

Тема Авентнови [re: Heбecнa]  
Автор Just a Girl (минаващ)
Публикувано25.11.04 14:07

Аз в началото имах една тип "спринцовка" от най-простите. Скъси ми живота, ей! Марти заспиваш емного бързо и орез половин час беше гладен. Педиатърката веднага предписа дохранване. Това беше кошмар за мен!!! Исках да го кърмя! Започнах да се цедя и да додавам, та поне 2 часа да издържа след хранене. Затова си купих помпата на Авент и наистина се родих! Струва си парите! МАрти досега е бил само на кърма! Скъпа е, но според мен ако може да си го позволиш, ще си спестиш болка и време!
Лека бременеене на всички февруарки

Тема Re: Каква помпа [re: Mi6ka]  
Автор Heбecнa (истинска)
Публикувано25.11.04 14:10

Много благодаря за милия постинг, топличко ми стана, представих си как ще се справя, макар да ме е страх, но....всичко в името на бебето:)

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.