|
|
|
Тема
|
За амидофена и ефералгана
|
|
| Автор |
yoanta (непознат
) |
| Публикувано | 23.11.04 18:37 |
|
|
zdraveite Eva mi vdigna temperatyra i i dadoh amidofen i eferalgan sve6ti4ka ednivremenno otdavna ne mi beshe vdigala t. i zabravih dali se davaha dvete ednovremenno ili prez 3 chasa se redyvat?
Редактирано от SilverElf на 23.11.04 22:48.
| |
|
Тема
|
Re: za amodofena i eferalgana
[re: yoanta]
|
|
| Автор |
Krassi (член) |
| Публикувано | 23.11.04 19:47 |
|
|
По принцип, това което знам аз е че ралични лекарства не се дават, а камо ли едновременно. Редува се едно и също през 3 часа, аз предпочитам свещичките, по-бързо свалят температурата. Не е станали нищо страшно, не се притеснявай, но просто да го имаш в предвид. Специално за амидофена, не го ползам, защото
Efferalgana е значително по-ефикасен. Бързо оздравяване пожелавам на бебчо
| |
|
Тема
|
Re: За амидофена и ефералгана
|
|
| Автор |
tinta (мама) |
| Публикувано | 24.11.04 15:25 |
|
|
а пък аз да те попитам ти откъде го купи тоя амидофен в колкото аптеки проверявам всички ми казват че бил спрян от производство
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
maceto (непознат
) |
| Публикувано | 24.11.04 16:13 |
|
|
Привет!
Не е трябвало да даваш едновременно амидофен и ефералган. По принцип амидофенът вече не се препоръчва, особено за малки деца. В Европа хората отдавна са го изхвърлили от употреба. Позволявам си да ти дам този съвет, защото съм лекар и разбирам от лекарства. Ефералганът е напълно достатъчен и свещичките наистина са по-подходящи за малко бебе. И не се шашкай, ако температурата не е много висока - до 38,5 градуса. Ако се покачи повече - слагай лентички от хасе на китките и глезените, наполовина натопени в оцет и вода или увиване с влажен чаршаф - но само при много висока температура.
Скорошно оздравяване на малкото сладурче
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
nia72 (vesela) |
| Публикувано | 24.11.04 22:04 |
|
|
zdravei.az rabotia v apteka i smelo moga da kaja da ne dava6 amidophen i vob6te ne moga da si obiasnia ot kade si go namerila.tova naistina e efikasno lekarstvo no ostarialo i s kup strani4ni efekti(ako se prekali no..)predlagat se mnogo efikasni i novi lekarstva v mrejata.li4no az za mnogo visoka temperatura prepora4vam sve6ti4ki ili niakolko kapki analgin.vse pak da ne se nalaga e nai dobre.
| |
|
|
|
|