|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
За рибата
|
|
Автор |
treasure () |
Публикувано | 15.11.04 10:32 |
|
Здравейте, момичета!
След известно отсъствие, поради компютърни проблеми и липса на време, отново сме на линия. Надявам се, че сте добре, тези дни ще прочета назад.
И така, имам следния въпрос - смятам да започна да включвам риба в менюто на Алекс (1г. 5 м.). Досега не съм и давала риба, защото я водят алергизираща, а аз имам алергии и отложих даването на рискови храни. Иска ми се да вземам замразено филе от някой хипермаркет, но се чудя дали замразената риба е надеждна, прясна ли е, откъде е и подобни въпроси ми се въртят в главата. Също така има ли значение видът на рибата, коя е мазна и коя не? Нашето семейство не консумираме много риба и не съм никак компетентна по въпроса. Прясна не искам да купувам, защото не зная дали ще успея да изчистя добре костите, а знаете каква беля може да стане. Ами това са ми въпросчетата, споделете мнения, защото ми се иска Алекс да хапва вече риба, нали уж е много полезна.  
| |
|
Мисля, че като за първи път и като за рискова храна е по-добре да почнете с готово рибно пюре. Иначе ако приготвяш рибата в къщи - речните риби се водят по-подходящи за деца и по-неопасни откъм алергии. От другите - белите риби - хек, мерлуза- от тоя тип - без скумрии, паламуд 
| |
|
Защо не пробваш първо с пюретата на Хипп и Алете с риба,а не да се чудиш как да я готвиш и дали е маzна или не?
Аz давам на Янис веднъж седмично риба от 8мия му месец, но от теб сега чувам,че я водят алергизираща. 
Идеята ви не е достатъчно налудничава, за да е вярна!
| |
Тема
|
Re: За рибата
[re: marid]
|
|
Автор |
megche (непознат) |
Публикувано | 15.11.04 11:33 |
|
А защо без скумрия??? 
[image][/image]
| |
|
И аз давам от 8. месец риба по веднъж на седмица, от бурканчетата на Хип. Мисля, че още дълго време няма да се престраша аз да й сготвя рибата . А иначе и аз бих предпочела замразеното филе (внимавай обаче, понякога и те не са идеални и може да се намери по някоя кост из тях), освен ако имаш доверие на някой рибен продавач и той ти гарантира, че е съвсем прясна. Има видове, на които филето лесно се отделя особено ако рибата е по дебеличка. За замразената знам, че много бързо след улова я обработват и замразяват, така че би трябвало да е по-прясна от някоя, която е стояла 2 дни в магазина примерно.
| |
|
Не е подходяща за захранване. Освен това съдържа по-високо ниво на хистамин и е една от рибите, към които най-често се проявява алергия.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
honey13 (scorpio) |
Публикувано | 15.11.04 12:03 |
|
Напоследък купувам "риба-лястовица". Морска е, не е тлъста и има една гръдна хрущялна кост и съвсем малко на брой, но затова пък огроми кости на гръдния кош. Чисти се безкрайно лесно и, според мен е невъзможно такава кост да бъде погълната. Има и едни перпендикулярни на гръдните кости, но и те, в сравнение с тези на скумрията, са големи.
Хич не е лоша тази риба
Ралица, 20.Х.02г.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
moloko (новак) |
Публикувано | 15.11.04 12:58 |
|
Здравей Марид,
как е малкия голям вече разбойник? Нашия, например, любим обект за терор му е РСто
Исках да те помоля за някоя рецепта за риба, подходяща за 15 мес. Ти какво му готвиш например - щот рибата най-трудно ми се струва 
| |
|
Аз точно така направих, дадох и веднъж 1/3 бурканче готово рибно пюре, но не е ли вече голяма за готови пюрета, тя и без това моята мързелана не е по дъвченето, въпреки че има 18 зъба, все още гълта като пате и каквото остане в устата го сдъвква 1-2 пъти, та затова искам малко по-едра храна да и давам.  
| |
|
Разбойникът расте и поумнява - както всички май на тази възраст - любопитни беладжии .
Аз риба още не съм давала - заради алергията на Мартин май няма скоро да яде. Това, което знам за рибите е информацията, която съм събирала във връзка с алергията. Иначе щом дечко си хапва риба без проблем можеш да приготвяш на пара със зеленчуци - картофи, моркови, магданоз и на супи - ей такива идеи ми се въртят в главата, за деня, в който и Мартин ще се облажва.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|