Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:45 18.06.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Има ли априло-майски бебета 2004 тука?нови  
Автор new* (непозната)
Публикувано10.11.04 19:04

Само наша тема си нямаме. Ни се чуха, ни се видяха... има ли бебета в тези месеци и какво става с тях? Много скромни излязохме нашите месеци...
Имат ли зъби вече бебоците? Как ги захранихте и с какво? От кога на кухня? Ваксини... А за запознанство на бебетата въобще не може дума да става. Хайде, пишете де:))

Тема Re: Има ли априло-майски бебета 2004 тука?нови [re: new*]  
Автор coccinella (мама на Калоян)
Публикувано11.11.04 09:32

Да, права си, че само ние липсваме тук.
Бебе Калоян се роди на 26.05.04. На 26.10.04 беше 8,200кг. и 68,5см. Много е хищен, яде всичко. На кухня е от как почнахме да даваме зеленчуковото пюре. Сега, освен него яде и месно и кисел. Научи се да се обръща много рано, дори успя да лети от дивана до пода. Сега иска седнал, но го държа или го слагам в столчето за хранене на най-легналата позиция. Обожава телевизията. На бънджи май не ни се скача много-много - дори веднъж заспа в него. Много обича мама да му пее песнички и сега разнообразявам репертоара с разни дето тати ги е смъкнал от интернет. Много обичаме и разходките, навън сме почти във всякакво време - по думите на татко му съм го направила "уличник".
Държи си сам шишето и гризалката.
Притеснява ме това, че не иска да се изправя и като го държа под мишничките съвсем малко се задържа прав на крака. Май сме с много тежко дупе.
Ваксините до тук ги имаме всичките, защото, слава богу, не сме се разболявали сериозно. Веднъж имахме мехури по дупето от фалшиви памперси, веднъж вдигна температура от ваксина / втория прием на ДТК / и скоро прекара лека настинка само с Т. Оправихме се само за два дена с Парацетамол и вит. С.
Зъби още нямаме и както гледам няма и подуване на венците още, макар че той си ги чеше с гризалката от два месеца насам.
Ами май това е всичко, за сега не мога да се оплача.
Детето е кротко, спи , яде.
Абе, ние извадихме късмет с това дете, ама да видим дали то е извадило късмет с нас.

Автор ga_an (непознат)
Публикувано11.11.04 12:40

Здравейте и от нас.Бебе Димитър днес беше на косултация вече сме 9,200 кг.и 70 см. На кухня сме от 5 - я месец, скача ме на бънджито с голям кеф , а и вече по малко седим , ще започва ме да ходим и с проходилка С ваксините всичко е 6 ,днес ни сложиха последната НВ , чак вече на годинка и два месеца.Яде всичко,обича да поспива,а бе голям сладур е.Зъби още нямаме макар да са ни замъчили още от 6 - месец, виждат се ,но не могат да пробият.

Митко 6 04 2004

Автор Xrisa (минаващ)
Публикувано11.11.04 13:27

Здравейте и от нас. Бебе Ива е родено на 2 април. Ние явно сме шампиони в леката категория - тежим 6, 700 и на 7 месеца е наддала точно 3 килограма от раждането. Висока е 67 см. Най-големият ни проблем беше с яденето - рано мина на смесено хранене, пюрета и т.н. Вече ядем сутрин попара с два сухара, после към 10 половин до едно плодово пюре, на обяд 60 мг. мляко Милумил и едно зеленчуково пюре, яде и месни от десетина дни. Следобед сме на каша, а преди лягане пие 170 мг. мляко плюс кърма. Все още се кърмим нощем и на събуждане. И въпреки това за последния месец е наддала само 300 грама. Вече се примирих. Поне апетитът й дойде. Ние сега сме в Грузия, от 2 месеца. Тук й предписаха някакви бифидум бактерии, дето ги изписват на недоносени деца, след тежки детски инфикции и т.н. и не знам дали беше съвпадение или не, но апетитът и категорично нарасна.
Страшно много се смее, от най-малкото, не плаче много. Спи 3 пъти наден. Заспива в 7 часа вечер и става (ше) в 6-7, но сега си развали съня (от два месеца) и спи на пресекулки от два часа. Нямаме още зъбки. Много хубаво седи, напълно самостоятелно, здрави са й крачетата, върти се много, но не прави опити да пълзи - а и аз не я насърчавам като че ли много.
Всички ваксини ги има, не е боледувала, но преди месец имахме сериозен инцидент - паднах зверски с кенгурото, тя заспа в ръцете ми след като изпищя, въобще ужас. Но слава Богу нямаше никакви последици, само дето колената на мама още болят.

Това е май от нас. Ще се опитам да сложа и снимка, а иначе участваме и в конкурса на superroditeli.com за Моето гардже и там сме на първа страничка... засмени както винаги.

Това е от нас. Поздрави на всички бебоци.

Тема Re: Има ли априло-майски бебета 2004 тука?нови [re: Xrisa]  
Автор new* (непозната)
Публикувано11.11.04 13:55

В Грузия ли? Защо сте отишли там? И моята Гергана участва в този конкурс, но е чак на 5-та страница. Много са ми смешни - наредени там декоративни муцунки:)
Иначе тежи 7.900 и е 65 см. Стигнали сме до 3-та ваксина, понеже беше болна и сега предстои да й я сложат.
Днес й взех изследванията за хемоглобин, резултатът е 123... Вашите колко им е хемоглобина?

Редактирано от new* на 11.11.04 13:59.

Тема Re: Има ли априло-майски бебета 2004 тука?нови [re: ga_an]  
Автор dodo_dodo (трън)
Публикувано11.11.04 14:13

На каква кухня ???

Тема Re: Има ли априло-майски бебета 2004 тука? [re: new*]  
Автор galia99 (майче)
Публикувано11.11.04 14:20

Здравейте, малката ми дъщеря Еми е родена на 8 април.Вече ядем зеленчукови и месни пюрета,кисели, каши,няколко пъти се опитах да й дам попара със сирене, но него хареса.Много обича да пие сокчета.Вече пием и от чаша.
На 6 месеца ни излезе първото зъбче и вече имаме две(долу).Сега май пак й растат зъбчета, защото от време на време е кисела,а иначе е много кротко бебе.Играе си сама в кошарката гука си, от време на време като й омръзне ръмжи и се кара.Като я сложа вечер на спалнята се върти като пумпал на всички страни,сега се е научила да се премества по гръб извива се на мост на крачетата и главичката.Казва вече баба( е не на баба й а когато си бърбори),тати се сеща да каже на баща си и любимата й думичка да,а ма вика когато е гладна или когато я боли.
Тежим 7 800 и е висока 70см.Добре понесохме ваксините,имаме ги всичките сега чак след годинка и един месец.

Тема Re: Има ли априло-майски бебета 2004 тука?нови [re: galia99]  
Автор new* (непозната)
Публикувано11.11.04 14:48

И моето нагъва здраво вече пюрета+ месни, но много не ги долюбва. 2 тъпи съм й давала от пиле и от пуешко месо, но със зор ги яде и не я насилвам. Кисел много обича от вишня, портокал, екзотик... всякакви й давам. И каши на Слънчо. Най-предпочитаната е банан. Още не смея да й давам с глутен. Вие започнахте ли?

Автор desi_slavova (непознат)
Публикувано11.11.04 14:54

Има, има.... Все се чудех кой ще се сети да подхване темата.
Борис /3.05.04/ вече има четири зъбчета - вчера покараха долните две и горкото е много раздразнително тези дни. А горните са доста големи вече.
Започнах да го захранвам две седмици преди да направи 6 месеца - първо зеленчуково бульонче с оризово брашно, зехтин и пармиджано, както ни учат тук, ама много не му харесваше, повече хапваше от кашата Зрънчо. Бързо минахме към пюренца, зеленчукови /домашни/ и чат-пат месни, понякога плодови или настъргана ябълка. Вчера готвих тиквички с ориз за нас и му пасирах с всичките подправки - много му се услади. И пилешка супичка пасирана.
Иначе тежеше преди 2 седмици 7 и 700, висок е 70 см. Седи от доста време - поне 2 месеца, а от около един иска само да е прав - в кошарата, в леглото, някой като го държи на облегалката на дивана. Сложиш ли го изправен - забръмчава с уста и се ухилва до уши. В проходилката се щъка насам-натам.
От повече от месец го водим на басейн, и там се забавлява страхотно.
Още не е успял да падне, макар че на два пъти беше на косъм, но преди два дни вдигна температура за пръв път - аз го заразих . Мина му за един ден само с Парацетамол.
Поздрави на всички майчета и бебчета и хайде да сме по-активни!

Тема Re: Има ли априло-майски бебета 2004 тука?нови [re: desi_slavova]  
Автор new* (непозната)
Публикувано11.11.04 15:24

Успява ли да се задържи на проходилката? Не е ли още рано? Педиатърката ми каза след 7-8 месец някъде. Първо да се научи да седи сама и после в проходилка.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.