Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:24 14.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Как расте сладкото краченови  
Автор queenmabb (на сънищата)
Публикувано09.11.04 16:35

Мами, моля споделете как растат горе-долу крачетата между 1-1 и половина годинки? С колко номера се променят. Че пак ще поръчвам на Стела чужбински обувки и се опитвам да преценя за напролет горе-долу. Тя е с много малко краче - 18-ти номер засега.

Благодаря!

Тема Re: Как расте сладкото краченови [re: queenmabb]  
Автор MM (za mama)
Публикувано09.11.04 16:55

Не знам дали може да се направи някакво сравнение изобщо между различните деца, но досега крака на Анна расте с около 1 номер на всеки 3-4-5 месеца. Когато й купихме първите обувки ни посъветваха да я водим да м мерят крачето веднъж на 6-8 седмици. Горе долу сме го спазвали.
Аз лично не бих те съветвала да купуваш обувки в толкова далечна перспектива. Крачето се променя не само на дължина, но и на ширина, така че не знам как точно би могла да отгатнеш след 6м колко и как ще й е пораснало.

Анна 07/09/2002

Автор tinkerbell (the bright side)
Публикувано09.11.04 17:02

Със сигурност няма да можеш да си извадиш някакво правило. Растат различно:) Но ако ще поръчваш зимни обувки, бих ти предложила да поръчаш 20-ти номер, щом сега сте 18-ти. Друг е въпросът нашата номерация на каква точно чужбинска номерация ще е еквивалентна. Най-добре май да й очертаеш крачето, да оставиш отпред един пръст и да сканираш и пратиш.

За да съм ти от полза не само с досадни съвети, да ти дам как вървяха на Цвета обувките:
около годинката - 18-ти;
Зимни, пролетни - 20-ти;
Летни - 22-ри;
Есенни - 22-ри, 23-ти
Зимните ще са 23-ти, май.
Значи като гледам, получава се по номер на сезон. Обаче неравномерно. От зимата до началото на лятото кракът й изобщо не беше порасъл. После буквално изведнъж лятото скочи с два номера. Сега също не й е порасъл, но заради по-дебелите чорапи се качваме на по-горен номер обувки.

Тема Re: Как расте сладкото краченови [re: tinkerbell]  
Публикувано09.11.04 17:16

Мерси, няма да избързвам чак за пролетта, а ще й взема само за сега. Иначе за номерацията, от GAP са се постарали да публикуват схема с очертания на детско краче, която се изпринтва и само трябва да наложиш крачето, за да разбереш кой от техните номера сте в момента.
Бе, американска работа

Автор Millena (s interes)
Публикувано10.11.04 02:21

А ти защо искаш да взимаш ГАП? Аз лично поръчах на майка ми да купи ЮниФит на Катето за зимата, защото така и не видях тук нещо толкова хубаво.
Просто любопитствам

Автор tikota (w kraq na sweta)
Публикувано10.11.04 02:35

Само искам да ти кажа, че на GAP, номерацията, е доста по-различна от това което има на нета. На дъщеря ми обувките поръчани за април /мерих абсолютно точно/, още са и големи
Наложи се да поръчам по-малкият номер, който не би следвало да и става, но и той се оказа доста голям

Тема Re: Как расте сладкото краченови [re: Millena]  
Публикувано10.11.04 10:03

Ами защото ми харесват моделите (сега й поръчвам специално един). Сега не знам как е по-магазините, ама на уеб-сайта има доста приятни неща, включително и невероятни гуменки, каквито в БГ изобщо не съм виждала (става въпрос, че сега гледам номера 18-19, за по-големите не знам как е). Да не говорим, че обувките излизат 26-27 лв., а гуменките 20 лв. Тук в БГ обикалям сериозно по магазините, е, моделите не могат да се сравняват, за цените да не говорим.
Бе не знам що така, ама много си падам по пустите марки . Разбира се, когато цената е в разумни граници, а тя е.

Автор marid ()
Публикувано10.11.04 10:20

Малко на риск е покупката. Мартин на възрастта на Стелито беше 19ти номер - сега на година и три месеца е 21-22. Ширината наистина е важна - едни приятели изпратиха на Марти маратонки от Канада - на дължина бяха екстра, но бяха тесни - доре, че Мартин е с доста тесен крак, та можеше да ги носи. Успех с обущетата

Редактирано от marid на 10.11.04 10:22.

Тема Re: Как расте сладкото краченови [re: tikota]  
Публикувано10.11.04 10:24

мисля, че горе-долу го нацелих, защото вече имаме обувки на гап, които са й големки, та по тях прецених + по схемата. Все ще й станат в един момент, пък ако не - току виж се появили във форум Продавам на бг мама .

Автор ЧeтaМодератор ()
Публикувано10.11.04 10:31

Zа кой уебсайт става въпрос?

Иначе на въпроса ти, ако сега носи 18-т номер, сигурно на пролет ще е поне с 1 номер напред, та може и с два.

Редактирано от Чeтa на 10.11.04 10:32.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.