|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Секцио в Майчин дом - Варна....
|
|
Автор |
Stela_Varna (непознат) |
Публикувано | 02.11.04 14:32 |
|
Здравейте , днес ми назначиха Секцио за петък 05.11, ако някоя мама от Варна е раждала там по този начин моля да сподели...Секциото ще го прави д-р Халачева и д-р Корновски...
Доста се притесних...а и ако може нещо да споделите за Спиналната упойка защото с такава ще бъде...Благодаря ви предварително!
| |
Тема
|
Re: Секцио в Майчин дом - Варна....
[re: Stela_Varna]
|
|
Автор |
AVA27 (Gabriel20.09.04) |
Публикувано | 02.11.04 15:32 |
|
Да,аз нали бях пуснала даже такава тема-Моето раждане в Майчин дом-Варна.Там разказвах подробно точно какво се случи и отговарях на въпроси на мами,които се интересуваха.Аз имам спомен,че и ти се включи в темата ми тогава,но нищо не беше питала-нито за операцията,нито имаше конкретни въпроси.Интересуваше се само кой друг ще ражда при Халачева.
Е,аз не раждах при нея,а при Д-р Георгиев ,Георгиева и Яков.Те правиха секциото.Ако можеш намери ми темата(незнам как да я търся в архива,иначе щях да ти я пусна да я прочетеш).Всичко което те интересува ще намериш там.Ако неможеш,кажи,пак ще ти разкажа на кратко всичко.Не е страшно,но ще имаш нужда от предварителна информация,за да си наясно все пак.
| |
Тема
|
[re: AVA27]
|
|
Автор |
Stela_Varna (непознат) |
Публикувано | 02.11.04 18:28 |
|
Здрасти , намерих и прочетох темата ти, да вярно не питах нищо защото тогава не се знаеше още, че ще раждам със Секцио.Интересува ме за състоянието след упойката ...какви обезболяващи слагат ? А и също за клизма прявят ли преди операцията...Кога те пусна упойката , и кога стана за първи път ?БЛАГОДАРЯ ТИ ПРЕДВАРИТЕЛНО !
| |
|
моя приятелка която ми препоръча да раждам там роди със секцио там при Халачева,много е доволна каза че се е възстановила за 2 дни и се е чувствала добре след упойката,аз самата съм се насочила към Варна за същата докторка само че аз съм с термин края на февруари и затова в четвъртак ще пътуваме за Варна за преглед при Халачева ,но се успокой това което знам за там е че си в сигурни ръце пиши после за впечатленията от там и как е минало,стискам палци всичко да е ок
| |
Тема
|
[re: Stela_Varna]
|
|
Автор |
bez_men (мама на Искрен) |
Публикувано | 02.11.04 19:10 |
|
Аз раждах секцио, но в София и то преди 3 години.
Упойката не е толкова страшна, слага се бързо и малко боли!
По времв на операцията не чувствах нищо, освен че се тресях през цялото времв от упойката, а докторите се шегуваха с мен! След това обаче, когато ме отпускаше упойката беше гадничко, но след като ме обезболиха с аналгин нещата се нормализираха. След 24 часа вече бях на крак и добре. Така че не се притеснявай.
Всичко ще мине добре :)
Стискам палци !
| |
|
Първо аз искам да те помоля да ми кажеш как намери темата ми-къде търсиш и изобщо ме насочи,защото се опитах,но нищо не стана.
За упойката-поставянето не боли,но е неприятно.Хваща доста бързо-докато се обърнеш от страничното положение,което ще заемеш за поставянето и,в легнало по гръб ще започнеш да усещаш затопляне и изтръпване на краката.След това докато си в упойка ще си чувстваш така краката през цялото време.После като ти ги сгънат,докато те местят,ще ти е малко странно как виждаш краката си сгънати,а ги усещаш все едно не са .Абе странно е!упойката ме пусна около 30 минути след като излязох от операционната.След упойката боли доста .Първо слагат аналгин мускулно.На мен не ми помогна и ми сложиха по-силно обезболяващо,но вече съвсем изключих как се казваше.Но ти ще им звъннеш на звънеца,като те боли и те ще те обезболят,няма страшно!Аз и преди казах-колкото и да ти казвам,че не е страшно теб пак ще те е страх и то ДОСТА,но ще видиш,че няма страшно.Като мине,ще разказваш тук и аз ще ти кажа"Видя ли,че не е страшно."
За клизмата-изрично кажи,че не искаш.Аз така направих,въпреки,че при теб нещата даже няма да са както рпи мен,защото при теб ще е планово.Питай Халачева-тя ще ти каже да пиеш разхлабително(но ако гладуваш предния ден,няма да има нуцда и от него)
Понеже мен ме оперираха в 19.30,аз станах едва на следващата сутрин в 08часа.Ти ако можеш се опитай да станеш още на същия ден.Не се насилвай,но ти ще имаш желание,сигурна съм.В началото малко ще ходиш сгъната,но на 2-я ден ще е вече по-добре.Постепенно ще се възстановиш напълно и даже 5 дни престой ще ти се сторят цяла вечност!
Успех и да пишеш.....
| |
|
ох как се успокоявам като чета всичко това първо че имам усещането че правилно см се насочила към Варна и второ че има верятност и аз да съм със секцио и ме радва бързото възстановяване....искам да те питам имали промяна в цените за леглоден и секциото щото ми казаха че леглоден е вече60лв а не 55лв както беше,но аз в четвъртак ще ходя и ще питам за новите цени така че не е фатално ако незнаеш
| |
|
Здравей, Стела! Аз също раждах при Корновски - останах супер доволна, надявам се и при теб да е така! Не се безпокой, в сигурни ръце си!
Ако те интересуват подробности, пусни ми бележка. Моят личен съвет, който наистина се базира само на лично и субективно мнение, е след секциото да се вслушваш повече в съветите на Корновски, отколкото на Халачева. Познавам добре и двамата, като определено предпочитам първия
Стискам палци всичко да е наред! :)))
| |
|
Наистина незнам да има промяна на цената за леглоден там.То аз още на контролен преглед не съм отишла.....Ако бях видяла постинга ти докато работеха щях да се обадя и да питам,но ти така,или иначе ще ходиш скоро,така че не е фатално.
Ако имаш финансовата възможност не се колебай да родиш там.Аз нямам много такава,но пак намерихме пари,защото си струва за такова нещо.Няма да съжаляваш,определено.
А към кой доктор си се насочила?
Георгиев е номер 1 (всички са готини,но аз понеже бях при него...)
| |
|
Корновски е един от най-добрите, моя приятелка прави секцио при него, сега и се роди второ бебче и пак ражда със секцио при него и остана много доволна. Стискам палци и късмет, в много сигурни и опитни ръце си!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|