Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:49 10.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Какво мислите за флуора??  
Автор _me (новак)
Публикувано01.11.04 16:10

Нашата педиатарка от раждането на детено предписва да авам всеки ден п 4 капки Zymafluor. Аз обаче съм раздвоена по въпроса. Чувала съм че флуора може да бъде много токсичен и да доведе до увреждания, особено когато стово въпрос за бебета, чиито организъм се развива бързо. Това потвърди и една стоматоложка - ченай0 новите изследвания доказвали именно това. От друга страна се консултирах с още една педиатърка, която каза, че е необходимо да се дава такава добавка.
Не мога да реша как да постъпя.........

Тема Re: Какво мислите за флуора??нови [re: _me]  
Автор !Пeнka (Julie)
Публикувано01.11.04 16:44

аз не съм давала, па на - щерката на почти 4 години й зъбите са й съвсем наред:)

Тема Re: Какво мислите за флуора??нови [re: !Пeнka]  
Автор lovy (emocionalna)
Публикувано01.11.04 17:06

Здравей,

тъкмо търсих, но за съжаление не можах да си открия файла, в който запазих едни статии относно действието на флуора, за да ти го пратя. Но можеш да откриеш темата тук в клуба, като отидеш на Дирене и напишеш "флуор" или "Зимафлуор".
Общо взето - мненията в тези американски статии бяха, че е отрова, силно токсична и канцерогенна.
Аз не съм вземала флуор през бременността, а и на Коко не съм давала, не мисля и да започвам.

поздрави!

Автор Andrea$ (Ая)
Публикувано01.11.04 18:28

Много пъти сме го бистрили този въпрос и за да не се повтарям, ето ти линк към моето мнение:

Разгледай цялата тема, за да добиеш представа и за другите гледни точки.

Автор bubanka (зла вещица)
Публикувано01.11.04 18:58

на голямото си дете давах до около годинка, но за второто няма да направя тази грешка - от това, което съм чела вярвам, че вредите са повече от ползите
поздрави!

Автор veni1 ()
Публикувано01.11.04 19:04

Аз съм твърдо "ЗА" флуора. Можеш да прочетеш какво съм писала преди около месец по въпроса.

Редактирано от veni1 на 01.11.04 19:06.

Автор irina ()
Публикувано01.11.04 20:52

Против!
Големият ми е на 13 години, не съм давала флуор и има разкошни зъби (въпреки, че често забравя да ги мие)
За малкия е още рано да кажа.
Но като претегля плюсовете и минусите, предпочитам да не давам.
Мисля, че здравината на зъбите на първо място си е генетично заложена, а от нас, за съжаление, зависи твърде малко. Тук навярно доста от вас няма да са съгласни и аз не правя генерални изводи. Просто това ми е мнението, базирано върху наблюдение върху най-близкото ми обкръжение.

Тема Re: Какво мислите за флуора??нови [re: irina]  
Автор sema (african)
Публикувано02.11.04 07:50

И аз чух някакви страхотии за този "Зумафлуор" - децата ставали агресивни и тем подобни дивотии. Да ви кажа честно и аз като Ирина си мисля, че всичко си е до гена. И моя син (13 г) за сега е със здрави зъби и нито веднъж не сме ходили на зъболекар, независимо, че не спира да яде шоколади и някак май се ориентирам към това да не давам на Даринка (3 месеца). Определено ме е страх да не й повредя нещо.

Автор lorena (щастлива мама)
Публикувано02.11.04 22:36

Преди няколко дена водих Марти на педиатър и стана въпрос за Зимафлуора. Той каза и ми даде да прочета, че ако няма клиника се започва след 2-та годинка и се дава по 10 дена в месеца. Ако има клиника се предписва според случая. Ето ти и един сайт по въпроса -

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.