Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:26 11.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Пак за яслатанови  
Автор iva78 (гъба Пънчушка)
Публикувано20.10.04 14:08

Първо искам да се извиня, че пускам поредната тема за ясла, но имам нужда да споделя и да помоля за помощ.
Значи Митака вече трети ден е на ясла.Поплаква си прилично, но честно казано не това ме тревожи.
От три дена, в момента в който го оставя в яслата, в главата ми започват да се въртят разни картини от рода:лелката бие детенцето ми, не го хранят защото не яде сам, не му сменят памперсите щото ги мързи и т.н. и т.н.......Направо съм луднала.С голям зор успявам да се сдържа и да не се върна да си го взема. .
Първият ден взех детето наакано.Кой знае колко време е стоял с този памперс, защото се беше подсякъл.Втория ден явно го бяха слагали на гърне защото беше с разкопчано боди /че защо ли да го закопчават/
Днес пак беше наакан.Освен това имаше зачарвяване около окто.Възможно е някое детенце да го е ударило с играчка, може и сам да се е ударил, да ама може и някоя госпожа да го е ударила .Ей такива разни неща си мисля и само се взирам в него.
Вече трети ден ми прави впечетление, че жените там са много нервни, защото децата са много.Падат се три жени на 21-22 деца.Питам се дали се справят, дали не си изкарват нервите върху детето ми?Дали има някъде регламентирано по колко души трабва да има в една ясла за определен брой деца?
Доста дълго и объркано стана, но да ви кажа точно така се чувствам.сега съм на ръба да се откажа от яслата.Иначе винаги съм мислила, че е хубаво за децата.Учат ги да се хранят сами, да стоят на гърне, стават уж по-конткатни и т.н.Сега обаче не съм толкова сигурна.....Ами ако си травмирам детето?!!!Как мога да разбера дали се държат добре с него в яслата?!
Дайте ми, моля ви се съвети.При вас такива мисли имаше ли?Как ги преодоляхте и дали вобще могат да се преодолеят?Как да вдъхна малко респект на госпожите да обръщат повече внимание на детето ми без да ги раздразня и озлобя?!
Благодаря за търпението и отзивчивостта

Тема Re: Пак за яслатанови [re: iva78]  
Автор V_lady (усмихната)
Публикувано20.10.04 14:44

За разкопчаното боди си си виновна сама. В яслите предупреждават децата да не са с бодита, защото ако в един момент писнат повече деца, че им се пишка става голяма каша. Същото се отнася и за гащеризоните и чорапогащтниците. Когато детето е с лесни за събличане дрехи в даден момент ще може да се справи и само. Относно другите неща, които те тревожат - просто попитай защо е така и всичко ще се изясни.

Тема Re: Пак за яслатанови [re: V_lady]  
Автор bez_men (мама на Искрен)
Публикувано20.10.04 15:06

Хм това "сама си си виновна" надали е точно така !Според мен тези неща трябва да се казват, това може, това не! Човек няма начин да знае какви са изискванията!

Искрен 3г.

Тема Re: Пак за яслатанови [re: V_lady]  
Публикувано20.10.04 15:15

по принцип съм стриктна в изискванията и ги спазвам.Това за бодито обаче не са ми го казали....Казаха ми да не го водя с тиранти, колани, гащеризони и т.н., та по този повод специално ходих да купувам анцузи и панталончета на ластик и пантофи с лепки....Незнам може аз да съм пропуснала, може те да са пропуснали, не това е проблема, но както и да е.
А за другите неща как да попитам.?!Защо му е червено окото ли?Не очаквам някоя от тях да ми каже- ами плеснахме го щото плаче.....
Абе, объркана работа.....Хем искам да съм директна и да си поставям точно въпросите, хем не искам да бъда "лошата", за да не си пати детето.

Автор bez_men (мама на Искрен)
Публикувано20.10.04 15:17

Здравей и се успокой, не разигравай такива срашни сценарии в главата си! За нещата които те притесняват поговори с госпожите, особено за нааканото дупе! Доколкото знам пределния брй деца в група е 22, друг е въпроса доколко се справят с тях! За сравнвнивв при нас децата са 28!
Горе главата и се усмихни!

Искрен 3г.

Автор 5ya (мамиии)
Публикувано20.10.04 15:20

Аз бях в същото положение миналата година, кагото Жори тръгна за пръв път на ясла. При нас всичко това беше гарнирано и с постоянно боледуване. Бяха ми черни пред очите и яслата и лелките и госпожите .....
Сега вече той е голям и много от нещата са променени, но обективните проблеми си остават.
Погледни реално: наистина не е възможно едновременно да се обърне внимание на всички 20 и повече деца персонално. На мен ми трябваше доста време да го осъзная. Но истината е, че лелките нямат по 5 ръце. Нормално е децата да стоят напикани или наакани, просто не винаги физически могат да се сменят памперсите навреме. Ако сте попаднали и на по-мързеливи лелки.....

За синините: иска ми се да вярвам и го вярвам, че насилието от страна на персонала е само изключение, и тези които си го позволямат нямат място в тази професия. Няма как обаче да се спре ефективно насилието между децата. В нашата група всички са пропищели от дете на има Джими, което драска и бие наред. Не съм предполагала на децата на 2-3 год са толкова жестоки , но това е факт.
И въпреки това яслите си имат имного плюсове, говорено е тук много.
За норматива на персонала: по принцип трябва да са максимум 16 деца с 2 госпожи и две лелки на по две смени. Това обаче не се спазва в нито една държавна ясла, защото наплива е огромен, пък не съм чула общината или държавата да открива нови детски заведения в пренаселените райони.

Автор Milian ()
Публикувано20.10.04 15:27

На всички майки,които сме си давали децата на ясли са ни минали всички тия мисли,които изброи, през главата.
Успокой се,доколкото можеш,защото не е точно така.Не ми се вярва да го оставят гладен.....успяват да нахранят всички деца,независимо,че не се хранят сами.Аз лично съм виждала как държат деца в скута си и им дават с лъжичка.
За удрянето,хм....напоследък с тия разгласявания по пресата за удряни деца,мисля че контрола е повишен и на истеричните лелки е казано да си сдържат нервите...има и изключения,разбира се.Но това за очето е по-вероятно някое дете да го е ударило...доста се шамаросватняма начин.Приеми го...а и със сигурност и той ще започне да ги цапцаросва съвсем скоро
Не се настройвай негативно още от сега.....ще видиш,че нещата съвсем не са толкова черни,колкото ти се струва сега.Ще започне да ака в гърне,ще започне да се храни сам,ще започне да научава песни,порасват изведнъж.
Дайте си малко време...ти и той и всичко ще си потръгне...гарантирам ти...

Тема Re: Пак за яслатанови [re: bez_men]  
Публикувано20.10.04 15:27

Благодаря.
Надявам се точно на това-притесненията сама да си ги създавам.Проблемът е, че никога не можеш да бъдеш сигурен за това какво точно се случва в яслата...
Все се успокоявам, че нещата ще се наредят и че съм се "панирала" излишно.

Автор V_lady (усмихната)
Публикувано20.10.04 15:33

Относно сама си си виновна - връщам си думите назад. Щом не са те предупредили.
Това, че ще питаш директно защо му е червено окото, защо е наакан и пр. не означава, че ще си лоша и заядлива.
Когато пуснах Вики на ясла още втория ден ми я върнаха трудна за рисуване в буквалния смисъл. Изглеждаше така сякаш някой я е ударил с юмрук. Сестрата се опита да скрие, че я е ударила някакво дете, но аз се поинтересувах по - подробно и още на другия ден истината излезе наяве. От тогава нямам никакви проблеми с персонала.

Тема Re: Пак за яслатанови [re: 5ya]  
Публикувано20.10.04 15:35

Напълно се поставям на мястото на госпожите от яслата и ми е ясно колко им е натоварено и не искам да се обръща по-специално внимание на моето дете.По скоро притесненията ми се появиха от всички тези новини и теми за бити деца в детските градини.И тъй като Митака още не може да говори се притеснявам да не би да се получи нещо такова.Може би проблема наистина е в моята глава .

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.