Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:03 21.05.26 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Тялото след раждане !?нови  
Автор mimi23 (nova mama)
Публикувано28.10.04 09:49

Да поговорим малко за промените в тялото след раждане и грижите които се полагат...
По време на бременност тялото се променя-това е ясно...килограми,разтягане и т.н.Всички използваме специални козметични продукти за коремчетата и гърдите,но сигурно грижите продължават и след раждането,защото кожата трябва да се поддържа добре и след това.
Какви продуктри използвате след раждането?Опасно ли е за тези които кърмят,за кърмата?Как прибирате коремчетата,носите ли стегнато белъо,разните му там колани и т.н.?
Полагате ли някакви грижи за гърдите?
Как връщате предишните килограми?
Знам,че при всеки е различно,но споделете опит и набюдения

Тема Re: Тялото след раждане !?нови [re: mimi23]  
Автор kopche (добро)
Публикувано28.10.04 10:09

Ами 3 месеца след раждането, аз продължавам да се мажа с маслото против стрии на Икаров. Освен балсамите и лосионите за тяло, които така или иначе ползвам.
Вече от опит знам, че най-много стрии получих при отслабването след раждането ми първият път. Или тогава по-ясно ги видях, поне.
Иначе съм в старите си килограми отдавна. Пояснявам, че нямам време за гимнастики. Малкото ми свободно време, предпочитам да прекарвам тук.

Тема Re: Тялото след раждане !?нови [re: kopche]  
Автор Milian ()
Публикувано28.10.04 10:28

3 месеца се мажеш!!Браво на теб...аз спрях да се мажа дори преди да родя...така и така си се бях нацепила навсякъде дори и с мазане.
Но защо още се мажеш,вече няма за кога да ти се образуват стрии..или има

Тема Re: Тялото след раждане !?нови [re: Milian]  
Автор kopche (добро)
Публикувано28.10.04 11:23

А бе, длъжна съм да правя всичко, що ми е по силиците, пък да става каквото ще!

Автор Slanchezara (щастлива мама)
Публикувано28.10.04 12:14

Здравей Мими,
След раждането веднага като си погледнеш корема и ще изпаднеш в шок - поне при мен така се получи... никаква следа от хубавото ми шкембенце преди раждането - стрии и сланинки Но постепенно нещата се нормализират... Бих те посъветвала да не си стягаш таза с много стегнати колани, защото е възможно да не ти се намести както трябва и после на старини да си патиш. По принцип лекарката, при която родих като я питах какво да правя ми каза най-вече да не се стягам, да оставя организма си сам да се възтанови, да се носи още известно време предимно памучно бельо и не много стегнати сутиени без банели.
Гърдите си мажи с крем против стрии (без зърната!!!), а зърната с Гармастан или там каквото ланолиново кремче ползваш. Мен ми казаха, че всички кремове за зърна трябва да се измиват преди кърмене, ама...
Другото, с което може би ще се сблъскаш е сухата кожа - всякакви хидратиращи неща си приготви.
За килограмите не мога много да съм полезна - аз след родилния дом свалих 8, после още 7 вкъщи от безсъние и търчане и имам още 15 кг да свалям...
Леко раждане ти желая и едно прекрасо живо и здраво бебче!

Автор peppa ()
Публикувано28.10.04 13:13

Аз пък искам да питам дали някой ползва козметиката за бременни от серията на Chicco, и по-специално олиото против стрии /защото имат цяла серия различни продукти/. Аз реших да си спестя 32-та лв. /колкото струва/ и пробвах това на Икаров, но ме дразни миризмата, направо вече не го търпя... то може би е нормално, де. Сега да купувам ли другото, някой има ли впечатления?

Тема Re: Тялото след раждане !?нови [re: peppa]  
Автор mimi23 (nova mama)
Публикувано28.10.04 13:39

Пробвах много и най различни олиа-бебешки и специални за стрии,но все миризмата ме дразнеше и поучавах много неприятен обрив,а и това мазно усешане...и много цапа.Допитах се до клуба и реших да пробвам нещо като крем ,като първо се спрях на крема против стрии на ДЕВА и ми хареса и д сега си карам с него-мазничък,приятен на консистенция,без остра миризма...при това и евтин-около 5 лв.За действие нищо 100% не мога да кажа,защото най добре ще проличи след като родя,но за сега не забелязвам нищо обезпокояващо.Много жени са доволни от този крем.Също съм чувала добри отзиви за VICHY. За CHICCO нищо не мога да кажа.

Автор Aurora (Schumi`s girl)
Публикувано28.10.04 13:46

кремчето на Чико "Мама Дона" е много хубаво, но аз лично предпочитам този на Галеник против стрии /29 лв./, защото е още по-овлажняващ и наистина имам чувството за дълготраен ефект - т.е. мажа се веднъж дневно след душа, а не както с Дева /който също не е никак лош/ по два пъти дневно.

Автор CЛЪHЦE (усмихнато)
Публикувано28.10.04 13:58

Аз ползвам кремчето на Чико, и съм повече от доволна.
В края на 7 ми месец съм нямам грам стрия.
Кремчето мирише страхотно, попива бързо и не оставя мазни следи, но кожата си стои една еластична и мекичка цял ден. Много си харесвам.
Пишеше че става и за стари стрии, но не знам дали става номера.

Тема Re: Тялото след раждане !? [re: peppa]  
Автор nezy (мама на Цвети)
Публикувано28.10.04 14:35

И на мен много ми мирише неприятно! Мисля да го сменя с този на Дева, не съм много убедена в ефекта на който и да е крем против стрии, та не ми се дават толкова пари. Някой може ли да ми каже, колко често трябва да се мажа с него! Два пъти дневно, определено не мога, просто нямам време!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.