Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:22 10.05.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Кажете честно......нови  
Автор V_lady (усмихната)
Публикувано27.10.04 14:48

Пускате ли децата си на ясла/градина, когато са болни? Не става въпрос за вечните хреми и кашлици. Говоря за случаи, когато детето ви е болно от нещо силно заразно, като конюктивит например. Сега ще ви кажа и защо питам - вчера моята хубавица ми каза, че в градината са слагали капки на еди кое се дете, защото са му болни очите. Сутринта като се събуди едното и око беше затворено от гурели Направо щях да полудея.

Тема Re: Кажете честно......нови [re: V_lady]  
Автор bez_men (мама на Искрен)
Публикувано27.10.04 14:57

Ама това си е практика, капки, сиропи, антибиотици... всичко се носи в градината, Възмутително !!!
Друг е въпроса, че дори и с кашлица и хрема не трябва да се водят деца!!!

Автор honey13 (scorpio)
Публикувано27.10.04 15:04

Това за мен е абсолютно безотговорно!!!
Не я пускам и хрема като има, камо ли нещо по-сериозно. Най-малкото заради това, че ще й мине по-бързо у дома, а ако я заведа на ясла може да се разболее още повече. Е, все пак не работя, та ми е широко около врата А като започна, пак ще мога да си я гледам в къщи.
Според мен трябва да идеш в яслата и да ги разгембиш сестрите защо въобще са пуснали дете в такова състояние да ръси зарази! Щото е ясно, че са знаели, че е болно...

Ралица, 20.Х.02г.

Тема Re: Кажете честно......нови [re: bez_men]  
Автор dara (osobena)
Публикувано27.10.04 15:07

Къде са тези ДГ, в които се приемат деца с капки и сиропи? Че пък и с антибиотици??? Хайде сега!

Аз досега не съм водила децата си в детско заведение, в което е прието да се носят лекарства, освен за алергия. И обикновено това е едно от първите условия на вътрешния правилник, с което ме запознават.

Та в този ред на мисли - не не си водя децата болни. Във всеки случай не и на лекарства, камоли антибиотици. Е, ако е само лека хрема или кашлица - водя ги. Не мога да си взимам отпуски, а болнични няма кой да ми даде за едни сополи, да не говорим, че те обикновено от ДГ ми ги и прихващат, де.

Но е абсолютно изключено да си заведа детето заразно или тежко болно на ДГ. И ще излъжа, че е от грижа за чуждите деца. От грижа за моето собствено е.

Ние не знаем какво е самотата
И до къде се простира тя...

Автор Milian ()
Публикувано27.10.04 15:15

Вече на нищо не се учудвам.....обстоятелствата така ни притискат,че понякога няма как да ги гледаме дори и да са болни.
Аз лично никога не бих пуснала детето си със заразно заболяване в яслите,но ако миналата седмица съм била в болничен за хрема и сега донеса бележка за конюктивит,не знам шефовете как биха реагирали.А такива случаи са много,особено в тази сбъркана държава...където само чакат и да ти заемат мястото.Знам ли...не защитавам никой...е, безотговорни родители винаги ще има,персонала би трябвало да връща децата,но не го правят.Абе,каквато държавата,такава управията

Редактирано от Milian на 27.10.04 15:17.

Тема Re: Кажете честно......нови [re: dara]  
Автор bez_men (мама на Искрен)
Публикувано27.10.04 15:16

Няма да кажа кои са от съобрайения... но това не са мои измислици!!
Много добре знам какъв е правилника, но това не означава че се спазва!
А за "леката" хрема, то така се започва ! И девтв бронхопневмонии, които искара моето дете започнаха с хрема! Едната след 2 дни ходене на градина, вторта след 5 дни ... страхотни бонуси а ?!

Тема Re: Кажете честно......нови [re: Milian]  
Автор mishe (нетърпеливка)
Публикувано27.10.04 15:19

И аз днес заведох Камчето с течащ нос, надявам се, че е заради никненето на четвъртия му зъб, но цял ден работя и се притеснявам как е, защото каката ми се обади след училище и ми каза, че не се чувства добре. Гадост!

22.11.2003

Тема май правилния въпрос е....нови [re: V_lady]  
Автор Topбaлaн (любопитко)
Публикувано27.10.04 15:22

какво да правим, когато в градината има очевадно болни деца...

аз също побеснявам, като ги гледам как кашлят... а в същото време като питаш даскалиците там те казват "ами ние болни не ги приемаме"

но този въпрос дори в чужбина (имам предвид цивилизованите страни - САЩ и ЕС) не е решен...май и там е същото доколкото са ми разказвали приятели...

Тема Re: Кажете честно......нови [re: bez_men]  
Автор dara (osobena)
Публикувано27.10.04 15:29

Ами това дали от лека хрема ще я докараме до бронхопневмония си зависи от нас, родителите. Затова детето се води на лекар и се следи.

А няма никакъв начин, при положение, че детето ходи на ДГ да не се стигне до прилепнали хреми, кашлици, шарки и др. Това е риск, който всеки родител поема.

А при нас (моите деца са били досега в две различни детски заведения) ВИНАГИ са се спазвали точно тези условия на правилника. И през ум не ми е минавало да водя дете с антибиотик. Сестрата ще ме отсвири директно.

Дъщеря ми има алергии и когато е с обриви сестрата я преглежда винаги щателно, задължително говори с мен (въпреки, че вече 4 години сме там и познава дедето, запозната е с алергичните й реакции) и ако трябва да се остави лекарство - задължително го коментираме. Та аз наистина не си и представям, че това с антибиотиците е възможно.

Ние не знаем какво е самотата
И до къде се простира тя...

Автор snezha ()
Публикувано27.10.04 15:29

На мен ми е много неприятно като видя някое майка да води хремаво и болно дете на ясла (макар да знам че сигурно жената няма друг избор). Моята работа засега е вкъщи, а дъщеря ми ходи на ясла от 7.09, но ако малко се разболее (хрема дори без кашлица) и я спирам стои си вкъщи докато оздравее и чак тогава я пускам пак на ясла. Мисля си че дори и да работех щях да ползвам болнични, но бих пуснала болно дете на детска градина.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.