Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:20 15.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Имате ли впечатления от Детската урология в Пирогонови  
Автор Mилeнka (и бебе Юли)
Публикувано15.10.04 13:59

Настрочиха ни дата за операция - 22.11. и съм много притеснена. Ще оперират Юли заради фимоза и крипторхизъм. Струва ми се, че още е съвсем мъничък - годинка и един месец. Ако има някоя майка, чието детенце е било оперирано там, моля ви дайте ми повече информация. Един познат ми каза, че ще го вземат сам без мене, а той няма да се справи - ще плаче през цялото време, дори не може да заспи самичък. Другото което ме плаши много е упойката - не знам дали не може срещу заплащане да се постави някаква по-качествена и по-безопасна упойка. Моля споделете ако имате опит с подобни неща.

Тема Re: Имате ли впечатления от Детската урология в Пирогонови [re: Mилeнka]  
Автор natby (ниа-катя)
Публикувано15.10.04 16:44

миличка знам че хич не ти е лесно. диагнозите не ми говорят нищо, но предполагам че проблема е сериозен щом ще има опрерация. наложи се да правим ултразвукова диагностика на бъбреците на дъщеря ми, преди три месеца и по препоръка на сверкър ми, който е лекър в пирогов отидохме в тамушната урология. бяха много внимателни с бебето. според него те са доста добри,обаче на съм сигурна дали тези на ултразвука също и опрерират. при всички случай лекарите в пирогов са доста компетентни така че не се тревожи. дано всичко мине бързо и леко. стискам палци.

Тема Re: Имате ли впечатления от Детската урология в Пирого [re: natby]  
Автор Zamechtana (мама на Алекс)
Публикувано15.10.04 18:07

Здравей,

В началото на тази година, когато сина ми направи 1 годинка, го водихме в урологията на Пирогов да му дозабелят пишлето (от едната страна кожичката беше 'залепнала'). Попаднахме на д-р Момчилов. Останах с много добри впечатления от него. Пред кабинета му имаше много бебешори, всички посрещаше и изпращаше с усмивка, обясняваше подробно какво ще прави и т.н. За случаите, когато се налага хирургична намеса нищо не мога да кажа обаче. Дано някое майче с по-конкретно инфо се включи. Успех! А за притесненията и тревогите... ми то нали за това сме майки - нормално е да се шашкаме Важно е мъника да е добре

Тема Re: Имате ли впечатления от Детската урология в Пирогонови [re: Mилeнka]  
Автор bistra ()
Публикувано15.10.04 22:34

Голям процент на вътреболнични инфекции след операцията. Това го говорят всички. Толкова ли е сериозно, че трябва неминуемо да го оперират?
Те са навити по принцип да оперират всичко. Не съм детски уролог, ама не е ли доста малък за тази диагноза и операция? Зщо не се допиташ до още няколко специалиста? Питай детски нефролог например, а не хирург който само това чака- де реже...

Тема Re: Имате ли впечатления от Детската урология в Пирогонови [re: bistra]  
Автор Merkata (4udesa ima)
Публикувано16.10.04 08:12

Кой е поставил диагнозата? Потърси още поне едно или две медицински мнения. Дъщеря ми е с "високо" отрязан пъп. Но ............ в Пирогов са свикнали всичко що им падне да го режат и казаха че има пъпна херния. Да не коментирам, че пъпна херния никъде по света не се оперира ако няма някакви усложнения. Та много нябързо ни дадоха дата за операция. Децата май наистина стоят сами. майките ако искат може да са при тях, но вечер слизат да спят в мазето. Коментарите си спомням ,че бяха, че ще се гушкаш с циганките докато детето ти се садере от рев горе. Ама аз си взех малката и не се върнах. Но вашата диагноза звучи сериозно. Нямам опит, само разпитвах също като теб. Колкото и да ги гледат след операциата след това все се полу4авали възпаления от недобра хигиена. Макар че Пирогов беше доста постегнат.

Тема Незнам доколко е наложителна операциятанови [re: Mилeнka]  
Публикувано16.10.04 11:41

То нещата стоят така. Още откакто се роди Юли не можеше да му се оголи пишлето, но това е доста често срещано. Всички ми казваха при къпане лекичко да го подръпваме и че докъм годинката ще се отвори. И наистина докато направи 10 месеца имахме голям напредък. После изведнъж се затвори и не се помръдваше, а и той вече не даваше да се пипа. Личната лекарка ми каза като направи годинката да го заведем в Пирогов, че там ще го оправят. И аз очаквах, че това няма да е трудно. Заведохме го. В кабинета бяха д-р Панчев и д-р Момчилов. Нас ни прегледа д-р Панчев и каза, че пишката без операция няма да се оправи, защото се е образувало някакво костно пръстенче отпред. А освен това Юли има и едностранен крипторхизъм (единият тестис не е слязъл в торбичката), та с операцията щели да се опитат да решат и този проблем. Аз изрично попитах може ли още да се изчака, а той каза, че е рисковано, защото каналчето било много стеснено и лесно може да се инфектира, а и пишкането било затруднено. Май настина ще го заведа още някъде да ге прегледат, защото много ме е страх от тази операция. А що се отнася до тестиса може спокойно да се изчака още година-две.
Незнам как е възможно да оставят децата без майките си. Може ли оперирано дете да го оставиш да се съдере от рев Дано дечицата ни да са по-здрави и по-рядко да ни се налага да зависим от докторите, защото направо са станали безсърдечни.

Тема Re: Незнам доколко е наложителна операциятанови [re: Mилeнka]  
Автор Плaмeнa ()
Публикувано18.10.04 10:03

Здравей Миленка. Защо мислиш, че децата ги оставят без майките? На сина ми също предстои операция в Пирогов и съм разпитвала за условията. Знам, че децата до 2г. са в бебешко отделение. Истината е, че при бебенцата няма къде да спи майката т.е има само кошарки, понеже леглата за майките били някъде в мазето, но това не означава, че няма да си при него ... все ще го преживееш на столче. Според мен Пирогов е най-подходящото място за тази операция. Ние също сме ходили при Панчев, но пък на нас ни каза да изчакаме за сега, и че най-лесното нещо е да се оперира. Надявам се поне малко да съм те успокоила.

Тема Re: Благодаря за информациятанови [re: Плaмeнa]  
Публикувано18.10.04 16:43

Дано наистина да е така. Въобще не ме притеснява да прекарам нощите на столче, важното е само да съм до Юли. Защото едно такова мъниче не може да каже ако нещо не се чувства добре, а представете си ако плаче през цялото време дали ще можете да разберете как е. И въобще дали някой ще му обърне внимание. На мене един познат, който има връзки в Пирогов, ми каза, че бебетата ги приемат без майките освен ако не са още кърмачета. А и там видях правила за майките-придружителки, в които изрично пише, че е абсолютно забранено майките да спят в леглата на децата, дано това да означава, че могат да останат до леглата им през нощта.
Надявам се, че всичко ще мине благополучно и ще остане само спомен. Пламена, на вас ви пожелавам ако е възможно операцията да ви се размине!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.