Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:47 05.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Мартенички през 2005нови  
Автор MM (za mama)
Публикувано11.10.04 15:21

Как сте мамите очакващи малки мартенички през 2005? Мноооого отдавна имаше тема и нещо замря та реших да пусна нова за да можем всички да обменим последни новини, симптоми, да се похвалим, оплачем и изобщо каквото ви хрумне.

Аз съм в 16та седмица - почти спря да ми се гади а и повръщането, но от време на време отново и съвсем неочаквано започва пак, особено като съм изморена. Все си казвам, че трябва да си почивам, но май не остава време за такива удоволствия, а Анна като че ли усеща че нещо се задава на хоризонта и в момента иска само мен, като рядко удостоява баща си с повече внимание.

Анна 07/09/2002

Тема Re: Мартенички през 2005нови [re: MM]  
Автор medusa (Мамино Меде)
Публикувано11.10.04 15:57

Аз съм в 18-та седмица. Все още ми се гади и отвреме навреме повръщам, ама по-рядко. От една седмица ям само картофена салата :))), от нея нищо ми няма и само тя ми се яде.
Бебенце рита ли рита, вече се усеща и с ръка отвън.
Цоко все ми вдига тениската и ми целува корема, понеже аз все му обяснявам че там е скрито едно бебенце, незнам колко му разбира главицата още де (на 1 г. и 5 месеца е).

Тема Re: Мартенички през 2005нови [re: medusa]  
Автор barfly (непознат)
Публикувано11.10.04 16:15

Аз съм в 17-та седмица, в началото, първа бременност. Но още не го осещам бебо. Ще се радвам всички мартенички да започнат да се хвалят, че са осетили бебо вече, та да повлекат крак като medusa... а иначе до 20-та седмица трябва да сме го усетили нали.
Иначе при мен нещата се развиват нормално, не ми се гади от самото начало, но умората и дребните неразположения започват да отшумяват, не е като в първите три месеца...
Поскараха ми се за килограмите на консултацията - 6 от началото на бремеността...
Вие сте....

Тема Re: Мартенички през 2005нови [re: MM]  
Автор Шeдaнc (geminarius)
Публикувано11.10.04 16:21

Привет.
Аз съм в почти 20та седмица, бебето рита като лудо, от 10 мин. дори не е спирало, направо се чудя как да го успокоя, много гъделичка
Иначе съм добре, единственото, което в момента ме интересува е бебето, вдебилила съм се отвсякъде , нищо друго не ме интересува... Днес си купих нова книга, че само за ражданета, бременност, бебета и т.н. чета и се опасявам да не откача лека полека...

Do not hit at all if it can be avoided, but never hit softly. - Theodore Roosevelt

Автор nikkii (новак)
Публикувано11.10.04 16:24

Приветствам идеята за пускане на нова тема "Мартенички 2005". Звучи страхотно, а освен това смятам че сме единствените, които нямат почти никакво присъствие в клуба.
Иначе и аз съм с пролетно бебе. Все още не е ясно обаче дали наследникът ще бъде Пижо или Пенда, но това всъщност е без значение. За повръщането нямам какво да кажа, тъй като през цялото време досега почти не ми е ставало лошо. То всъщност освен, че нямам менструация, други признаци за бременност май нямам. Е, дано до края да е така. Лек проблем май имам само с килограмите - досега съм сложила почти 10. Но това не ме притеснява особено, защото пък преди бях супер слаба и сега не мога да си се накефя.
Ами това е засега от мен! Хайде чао и не забравяйте да пи

Тема Re: Мартенички през 2005нови [re: barfly]  
Публикувано11.10.04 16:43

Не се притеснявай за ритането на бебето, всичко е индивидуално. Аз го усетих в 15та седмица, по принцип в 18-20та се усеща при първа бременност.

3а килограмите и на мен ми се скараха, качила съм 6, като теб, но и не ги качвам, явно сме такива, наддали сме в началото и после задържаме.

Do not hit at all if it can be avoided, but never hit softly. - Theodore Roosevelt

Автор MM (za mama)
Публикувано11.10.04 17:08

Еееей, много добра идея ми даде с тази картофена салата - тъкмо се чудех какво да си купя за обяд и все нещо им намирах кусур на всичките идеи. А сега хапвам картофена салата и ми е много вкусно.

И аз определено започнах да усещам бебето от около седмица - и с всеки ден се усилва, но още не се усеща отвън за съжаление на мъжът ми. Но каквито салта прави, сигурно скоро ще се види и усети и отвън. Анна пък е много смешна - като й кажа че имам бебе в корема и тя само сочи и нейния корем и се пъчи и казва 'Бебе' - предполагам мисли че това е нова думичка за корем. Въпреки че сме й подарили и кукла-бебе и от време на време е много грижовна към нея. Дано

Анна 07/09/2002

Тема Re: Мартенички през 2005нови [re: barfly]  
Автор MM (za mama)
Публикувано11.10.04 17:17

При всеки е много различно кога ще усети бебето - аз с първата бременност го усетих някъде 18-19та седмица, сега в 15та. Една позната с първата не го усети чак до 24та седмица и се беше бая притеснила, но всичко си беше ОК, тоновете се чуваха като ходеше на преглед и си роди здраво и хубаво бебе.
А и зависи кога е най-активен бебо - ако е например нощем когато спиш, трудно ще го усетиш особено в началото.
Но наистина е много приятно, аз сега вече едвам изтрайвам да започне да се вижда и чуства отвън как мърда че да се радват и тати и кака Анна!

Анна 07/09/2002

Тема Re: Мартенички през 2005нови [re: Шeдaнc]  
Автор MM (za mama)
Публикувано11.10.04 17:33

Като каза за книгите - вчера се бях замислила как този път още не съм погледнала книга за бременни. Не че няма да ми е от полза, ама все още ми е пресен спомена как и аз като тебе бях изчела де що има по въпроса. Но се каня да си купя нещо по въпроса за второто дете и ревността на първото, че ще трябва да се подготвим поне теоритично за неизбежния момент, в който Анна ще осъзнае, че вече не е само тя на трона!
Преди време четох един роман от Мигел Делибес - за едно момченце на което му се ражда по-малка сестра (дотогава то е било 'принца' на къщата като най-малък от доста деца). Романа беше много забавен и написан от перспективата на самото дете. Та се надявам че ще намерим правилния път.....

Анна 07/09/2002

Тема Re: Мартенички през 2005 [re: MM]  
Публикувано11.10.04 18:01

На мен вече ми втръсна от книги и бременна литература, станах кривогледа от кокорене в монитора.
3атова днес си купих една феминистка книжка, лека за четене, че кримитата ми се виждат прекалено сложни и заплетени напоследък ... имам чувството, че някой е минал с ютия мозъка ми
Добре, че това ни е първото дете, че ако трябва да чета и за ревността на по-голямото към по-малкото... ужас
3асега само се притесняваме как кучето ни (уести) би приело новия член.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.