Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:38 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Кривогледство?Помогнете ми с информация!нови  
Автор begemotka (член)
Публикувано08.10.04 23:47

Май имаме проблем с едното око на синът ми(1годинка и 2 месеца).Днес офталмоложката ни прати на детски очен лекар за потвърждение.Моля да ми помогнете с коодринати на такива специалисти и ако имате такъв проблем ще ви бъда благодарна да ми разкажете как се лекувате,къде ходите и всичко по темата.
Предварително ви благодаря за отделеното време и с нетърпение чакам отговорите ви!

Тема Re: Кривогледство?Помогнете ми с информация!нови [re: begemotka]  
Автор Tandoori (veche mama)
Публикувано09.10.04 00:31

Още Калин като беше на 3 месеца забелязах, че криви очета. Веднага го заведох на лекар.Казаха ми-контролен преглед на 6м.Тогава едното око се беше оправило. Казаха конртолен на годинка. Заведох го. Лекарката каза, че нормално до 3 годинки се израстява това. Като стане на 2 да го заведа пак и ако не се е оправило ще се вземат мерки. Тя каза да го уча да играе на игра. За затваря с ръка нормално гледащото и да гледа с другото. Иначе в кой град си?

Автор shushon (бонбон)
Публикувано09.10.04 07:49

Най-добре е детската очна клиника към Александровска болница. Не се притеснявай, малък е и ще се оправи. Обикновено децата, които са били в кувьоз имат проблеми с очите /ако сте били в кувьоз де/.
Аз съм жив пример за това, на едното око имам силен астигматизъм.
Що се касае до кривогледството до около годинка, поради недоразвитито зрение е нормално. Аз също се консултирах и ми казаха, че на 6 месеца се прави преглед само на очните дъна, а след година веме може да се наблюдава за кривогледство.

Редактирано от shushon на 09.10.04 07:55.

Тема Re: Кривогледство?Помогнете ми с информация!нови [re: Tandoori]  
Автор veni1 (непознат)
Публикувано09.10.04 07:58

Сина ми е на 3,5г. Също от бебе кривеше едното око.Лекарката ми каза че било нормално , да чакаме до година. На 1 година го заведох в гр. Пловдив, очна клиника и там ми се накараха , че не съм дошла по-рано...???
Тове не е кривогледство, а недостатъчност на мускулите но окото/дърпат го настрани/ ,а може и да е "мързеливо око"т.е. голям диоптър не едното. При нас слава богу няма кой знае каква разлика в диоптрите. Сложихме очила. Трябвало да свикне за 1-2 мес. Ама не!!!!! Хвърляше ге и ги сваляше постоянно, чупеха се - нови.......и т.н.После му намалиха диоптъра , беше на 2г. и проблемите намаляха. На и сега постояннно , като не му правиш забележки гледа над тях. Даже таткото вика , че щели повече да се развалят очите.... Както и да е голям зор е с очилата, но с тях не си криви окото! Сега сме със 7-ми или 8ми подред,вече им загубих бройката!
Заведи го на специалист, само той ще ти каже за какво точно става въпрос.

Автор Adelle (и Бобе Буболече)
Публикувано09.10.04 08:46

Заведи детето да го види специалист. Той ще ти каже как да процедираш. Мога да ти препоръчам моя лекар, който ми оперира окото заради кривогледство, когато бях в първи клас. Преди това ме "лекуваха" всякакви български и руски величия от 1г.8м. та до 7 годишна възраст. Като бях бременна миналата година, го издирих за консултация. Още си е жив и здрав, практикува и кабинетът му беше пълен с деца. Ако искаш, мога да ти пратя координатите му на бележка.

Тема Re: Кривогледство?Помогнете ми с информация!нови [re: Adelle]  
Автор miladarling (Мили)
Публикувано09.10.04 11:01

Здравей,
аз също от много малка имам проблеми с очите,водили са ме по всякаки лекари зактиваха ми ту едното ту другото око и нищо докато не ме диспансеризираха в медицинска академия при доктор Захариев.Вече 14 години ходя при него и наистина съм доволна.За съжаление само мога да ти кажа че има свободен прием в петък след 14.00ч.Преглежда деца до 18г ,а аз малко съм надхвърлила тази граница и като го питах той каза да продължа да ходя при него независимо от възрастта.Препоръчвам ти го с две ръце и ако те интересува повече инфо прати ми бележка и като се прибера(че сега съм в офиса) ше ти дам телефон личен и служебен.
А иначе съм чувала че очните лекари в 3та градска болница също са добри, но лични впечатления нямам:)
И не се притеснявайте всичко ще е наред:)

Автор begemotka (член)
Публикувано09.10.04 11:02

Благодаря ви за отговорите момичета.Ние сме в София.Моля напишете ми при кои специалисти сте ходили.Четох в един друг форум за др.Галя Димитрова от Александровска болница.Някой има ли впечатления от нея и дали имате нейни телефони?Ще съм благодарна на информация и за други специалисти.
Отново ви благодаря!

Тема Re:нови [re: miladarling]  
Публикувано09.10.04 11:17

И моят лекар се казва Захариев, сигурно е същият.

Тема Re:нови [re: Adelle]  
Автор miladarling (Мили)
Публикувано09.10.04 11:54

И мен ме е оперирал като бях първи клас.Тоест не той ами някаква жена под негово ръководство защотото доколкото знам той не оперира,след като е претърпял катастрофа.
В медицинска академия ли си ходила?

Тема Re:нови [re: miladarling]  
Публикувано09.10.04 14:39

По времето на моята операция още работеше в детската очна клиника на ИСУЛ, доколкото знам след това е започнал в Медицинка Академия. Това за катастрофата не го знаех, много жалко.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.