Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:01 09.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Не знам от къде да започна:(нови  
Автор Moни (новак)
Публикувано10.10.04 20:30

Здравейте, бъдещи и настоящи мами!
Обръщам се към Вас с един много тъп въпрос, за което предварително Ви моля да ме извините.
Почти на 100% съм сигурна, че и аз ще ставам мама, но идея си нямам от къде да започна. Записах си час за гинеколог - да ме прегледа как съм и да чуя и от него новината.
Какво се прави от тук нататък от гледна точка на наблюдението на бремеността? Трябва да отида при личния лекар и той да ме насочи към гинеколог, който да "отговаря" за мен или мога да си избера свободно такъв? Споделете как е най-добре да постъпя. Съвсем сама трябва да се справям и ми се иска да не правя грешки.
Благодаря на всички, които ще се включат с отговори!

Тема Re: Не знам от къде да започна:(нови [re: Moни]  
Автор ROSl ()
Публикувано10.10.04 20:53

Здравей) Честита бременност!
От темата ти долавям някакво притеснение- Спокойно, всичко ще бъде наред. Радвай се на новия живот в теб ! За да започнеш да посещаваш ЖК(женска консултация) първо трябва да вземеш направление от личния си лекар а след това сама избираш гинеколога който ще се грижи за вас. Ако все още не си решила кой ще бъде гинеколога ,спокойно можеш да попиташ майчетата тук. Сигурна съм че ще избереш най-свестния. Успех и пак ти казвам, всичко ще бъде наред, особено щом си край нас.

Тема Re: Не знам от къде да започна:(нови [re: ROSl]  
Автор ROSl ()
Публикувано10.10.04 20:58

...пропуснах да ти разкрия и още нещо. .. Ако си в София и нямаш проблеми с бременността, което от сърце ти желая, ЖК се посещава веднъж месечно. Сега като отидеш ще ти дадат направление и за изследване на кръв и урина, след това се прави на 6м и накрая преди раждане. Желая ти всичко да е ОК.

Тема Re: Не знам от къде да започна:(нови [re: ROSl]  
Автор Moни (новак)
Публикувано10.10.04 21:23

Благодаря ти, Роси!
От София съм и само ще изчакам да мине прегледа след 2 дена и ще отида при личния лекар. Преди 2 седмици си правих годишните профилактични прегледи, но тогава въобще не предполагах какво ми се е случило. Радвам се от сърце на бремеността си, това е нещо, което чакам от много години и дори си мислех, че никога няма да ми се случи.
Надявам се тук да се запозная с бъдещи и настоящи мами и да обменяме опит.

Автор coccinella (мама на Калоян)
Публикувано10.10.04 21:41

Здравей и честито!!!
След като си сигурна, че си бременна е добре първо да отидеш при личния лекар за да ти даде направление за гинеколог. Ти сама си избираш гинеколога при който да отидеш на преглед. Ако нямаш никого предвид се допитай до личния или близки и познати. Не е зле да ти е наблизо. Ако всичко е наред ще посещаваш всеки месец по веднъж гинеколога, вече без направление, ако се запишеш при него, той да ти води консултациите. При нас в провинцията няма такова нещо като женска консултация. Наблюдава те или гинеколога или личния лекари /акушерката му/, като ако е втория поне три пъти за цялата бременност трябва да ти даде направление за първия. Аз те съветвам да се запишеш при гинеколога. Той всеки месец ти пуска изследвания за кръв и урина и гледа бебчо на видеозон /макар че май не е необходимо толкова често/.
Абе, не е толкова сложно. Важно е веднъж да влезеш в системата. Тя ще те изкара като дойде бебчо.
успех и ако имаш други въпроси пак пиши.

Тема Re: Охххх,забравих да попитамнови [re: Moни]  
Автор Moни (новак)
Публикувано10.10.04 21:42

Дали е редно сега да ходя на гинеколог? Записах си час на своя глава, но дали се ходи на стандартния преглед или на видеозон, не знам.

Тема Re: Охххх,забравих да попитам [re: Moни]  
Автор Aurora (Schumi`s girl)
Публикувано10.10.04 21:54

здравей :)
не се притеснявай, докторът ще се опита да види плодно сакче и зародиш първо на видеозона и ако не успее да се види, защото е мъничко ще ти напрви вагинален ехограф. не боли и няма страшно. на мен не са ми правили вагинален преглед и доколкото знам не е добре да се прави поне до 3 месец, по-добре не позволявай. спокойно, радвай се на бремеността си и не се притеснявай. аз също нищо не знаех, но клуба е много полезен за тази цел :)

Тема Re: Охххх,забравих да попитамнови [re: Moни]  
Автор bimba (викината мама)
Публикувано10.10.04 22:19

сега ще ти направят ехографско изследване,ти в коя седмица си всъщност,защото от това зависи дали плода ще има вече сърдечна дейност,а забравих голямо- Честито.

Автор iva78 (гъба Пънчушка)
Публикувано11.10.04 08:58

Честито!!!И си сложи усмивка в заглавието, защото това е чудесна новина .Пожелавам ти лека бременност.
За доктора мога само да те посъветвам да ходиш само при един.Ако е добър този, който до сега ти е правил профилактичните прегледи ходи при него.Или пък се запиши в ЖК, които са към родилните домове.Така поне ще се запознаеш с обстановката и докторите за предстоящото ти раждане.
Много от момичетата посещават ЖК в Св.София /бившата Тина Киркова, ако не се лъжа/ или Шейново.
Каквото и да избереш ти пожелава успех

Автор virginia (щастлива мама)
Публикувано12.10.04 10:38

Здравей и ЧЕСТИТО!!!

Пожелавам ти безпроблемна бременност и леко раждане.
Аз лично бих те посъветвала да си избереш гинеколог в някой от родилните домове. Ще бъдеш с този лекар от началото до края на бременноста ти и той ще знае и най-малките подборности за нея, а и в родилните домове си има добри лаборатории и ще си правиш спокойно изследванията, които ти назначават, ще се запознаеш с обстановката, ще може да си създадеш и впечатление за останалата част от перасонала на болницата и т.н.
Ако се спреш на някой родилен дом, може да попиташ за препоръка за някой лекар и тук.

А относно това което следва да направиш - прочети постинга на доктор Даскалов н началото на форума за изследвания преди браменност и женска консултация - там всичко е обяснено много подробно.

Бъди щастлива

Мария 14.08.2003

Редактирано от virginia на 12.10.04 10:52.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.