Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:45 02.01.26 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема За хранителния режим и супичката  
Автор merry (незапознат)
Публикувано06.10.04 15:59

От една седмица Ивчо е на млечна кухня. Хранатd много му харесва и си я хапва почти без остатък. На обед му давам пюрето, а след обяд е на кремчето. Какво да правя обаче със супичката?
По принцип сме на следната "хранителна" схема:
6,30-7 - кърма
9-10 - попара /каша
12,30-13 - пюрето от кухнята
16 - кремтето от кухнята
19,30-20 - кърма
и пак отначало
Някак си немога да намеря място на тази супичка. Пробвах да му я давам на обяд - и нея и пюрето, но някак си много ми се вижда. Не че не ще да я яде, напротив - всичко си изява, ама неща да го тъпча.
Ивчо след ден ще направи 9м, дали трябва да заменям още едно кърмене със супата или пък да продължавам в същия дух - супата на кучето

Редактирано от merry на 06.10.04 16:02.

Тема Re: За хранителния режим и супичкатанови [re: merry]  
Автор medusa (Мамино Меде)
Публикувано06.10.04 16:59

Като спрете да се кърмите, супата можеш да му я даваш вечер.

Иначе, само за справка, на мойто момче никога не му стига само едно бурканче храна... щом и твоето си яде и не протестира, защо не му даваш? Не се притеснявай, не можеш да "натъпчеш" насила едно дете, така че щом я иска, значи не му стига едно бурканче. Цоко яде порции почти като за голям човек, а не е изобщо дебел.

Автор tinta (новак)
Публикувано06.10.04 17:54

Аз когато започнах да вземам на Тоши храна от кухнята и слушах че майките делят второто им дават на обяд а супата на вечеря
споделих с нашия лекар и той ми се скара
каза ми да му давам и от супата и от второто а за вечеря мляко
и аз започнах да правя така
детето като разбра какво му харесва и какво не започна да си показва имаше дни когато изяжда и супата и второто има дни когато само едното, той ми каза така - да му давам по принцип първо яденето с мръвката а другото ако все още има апетит да яде, мога да ти кажа че и Тошето не е дебел въпреки че си хапва добре и той яде порции като за голям човек така че не се притеснявай на тях сега им е най нужно да се хранят защото непрекъснато мърдат и изразходват енергия
давай му на детето и недей да оставяш супата за вечеря те за вечеря трябва да си пийват мляко за да им е по леко на стомахчетата
Тоши е на 1г. 3м., яде по малко с нас като вечеряме но си пие мляко след къпането така че ти пък щом имаш още кърма му давай и не се чуди хич, моята приятелка кърми сина си до 1 годинка, а за сведение Тоши се отби сам но 8 месеца не искаше вече да суче и така минахме изцяло на адаптирано мляко

Автор vache (минаващ)
Публикувано06.10.04 18:49

Даваш вечер супата и като заспива кърмиш! Слагаш малко хлебче вътре и така...

Автор gulbenur (мама на Лили)
Публикувано06.10.04 21:25

Здравей!
Щом събираш мнения, и аз да си кажа как правя.
Давам супичката на другия ден вместо попарката, т.е. добавям към супата сухар, а когато самата супа позволява, добавям и малко сиренце и така, т.е. използвам супичката за основа на попарката, вместо водичка или чайче.
Чудех се и аз, давах малко от супата преди пюрето, но се получаваше така, че нито едното изядено, нито другото. Други майчета споделиха, че я дават сутрин и аз пробвах и така ни хареса.
Защото вечер все още си пием чисто адаптирано млекце, а часовете ни на хранене са почти като вашите....
Ама нали сме връстничета, няма как да е...

Автор irka (мама на Дени)
Публикувано06.10.04 23:28

Ох, и аз не мога да сместя супата! Храненето ни е като вас а и все още се кърмим, но вечер давам и адаптирано млекце да свиква, че скоро се налага да я отбия. Та за супата: аз давам половината супа с половин сухарче и второто на обяд а на вечеря другата половина от супата и млекце-кърма и адаптирано. На обед понякога изяжда всичко, друг път и от двете остава по-малко, зависи колко е гладна. Вечер понякога изяжда и супата и изпива млекцето, друг път иска само млекцето. Та общо взето и нашта супа понякога остава ама нямаме куче, та аз си я хапвам много ми харесват манджичките на бебка!

Деница-5.12.2003г.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.