Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:57 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Моля да ми обяснитенови  
Автор tinta (новак)
Публикувано04.10.04 12:15

Здравейте, искам да ви попитам с какво лекувате бебчетата когато са хремави. Моят син на 1г и 3 мес. е хремав вече 1 седмица, сополите са бистри но носът му тече като чешма. Доктора го гледа гърлото му е чисто, гърдите също само дето тия сополи не спират и не спират;(((( не знам какво да правя вече
слагам му коларгол ни е изписал ама те като че ли вече не му помагат
два пъти му слагахме по 1 капка виброцил и май е малко по добре. Само че прочетох че на виброцила пише че не е желателно да се гълта а то е ясно че почти всеки път стига до гърлото.
Инак му правя чайчета, храни се нормално, обаче как да ги пресуша тия сополи така и не знам
споделети ми вие как процедирате с вашита дечица и какво им давате
много ви благодаря

Тема Re: Моля да ми обясните [re: tinta]  
Автор ina_k (:-))
Публикувано04.10.04 12:28

А докторът знае ли, че капките не помагат? Аз лично на малкия му оправям нослето с физиологичен разтвор, спрей "Ксилометазолин" за деца и витамин С, но това го правя, след като съм се посъветвала вече с педиатъра. Не прави експерименти, обади му се. Нека ти каже какво да слагаш. Едно време баба ми ми слагаше малко ванилия в носа. Не знам дали все още има хора, които го правят. Мен ме е страх

Тема Re:нови [re: tinta]  
Автор Adelle (и Бобе Буболече)
Публикувано04.10.04 12:33

На Борис му се получава такава "бистра" хрема, когато му расте зъб. Отминава без специално лечение, само почиствам с физиологичен разтвор.

Тема Re: Моля да ми обяснитенови [re: ina_k]  
Автор tinta (новак)
Публикувано04.10.04 13:14

Ами и аз слагам стеримар, обаче си тече
той доктора дори ми каза да му ги спра защото детето било добре ама аз се притеснявам защото все пак това нещо продължава от миналия вторник
а между другото и аз съм така тече ми носа, и ми се запушва явно си е нещо вирусно аз гледам да не контактувам с детето доколкото мога да се огранича, не го гушкам не го цункам да не го прехване от мене нещо

Тема Re: Моля да ми обяснитенови [re: tinta]  
Автор KaтИ. (мама)
Публикувано04.10.04 14:08

Заведи детето на УНГ. Моят син беше така. Две седмици го мъчих-първо с Олинт, после с Коларгол. На третата поисках консултация с УНГ и се оказа възпаление на задните егмоидални клетки в носа. Отпред си тече бистра вода, а отзад-гнойни мехури. Лекаря ги спука. Изписаха му Аугументин и Бивацин. Просто умрях от яд, задето две седмици мъча детето да му капя капки, а работата си била за антибиотик. Да не говорим, че се бях ошашкала каква е тая хрема, мислех си, че никога няма да престане. След антибиотика вече е добре-всичко се изчисти.
Скорошно оздравяване!

Тема Re: Моля да ми обяснитенови [re: KaтИ.]  
Автор tinta (новак)
Публикувано04.10.04 14:24

Доста ме шашна би ли ми дала координати на някой лекар че то най вероятно като нашия лекар не му даде талон и ще се наложи да го овдим извънредно
така че ако не ти е проблем да ми кажеш къде трябва да отида че хич ме няма,
аз досега не съм боледувала и оня ден като се разболях направо се паникьосах е мина ми де но си се шашнах
та за детенцето ако може да ми кажеш за да процедирам

Редактирано от tinta на 04.10.04 14:26.

Автор MM (za mama)
Публикувано04.10.04 14:53

Недей да си мислиш, че непременно ще е най-лошото. Щом лекаря ти е казал, че всичко е чисто, значи е така. Теченето на носа може да е признак на много неща - може да е лека настинка (ако детето е добре иначе, ще се справи с нея и без допълнителна намеса), може да е реакция на нещо друго около него и т.н. и т.н.
Когато на Анна й тече носа и няма други признаци (Температура, признаци на възпалени уши - като например залитане, необичаен плач или много да си пипа ушите) не й давам нищо ако носа не е запушен. Ако е запушен й слагам физиологичен разтвор два-три пъти на ден най-много (досега не сме имали нужда от повече) и после й го отпушвам с аспиратора за секрети защото още не може да си духа носа (въпреки че опитва). Наскоро имаше хрема + кашлица, която всички я изкарахме (не стана ясно кой пипна пръв вируса). Отпушвах й носа, дадох й конституционното хомеопатично средство което хомеопата ми препоръча (то си действа за нея, така че не искам да му пиша името тук, защото на вас може да не ви помогне), заведохме я на лекар за всеки случай, за да я прегледат (той каза в общи линии същото - всичко е чисто, вирус е и няма вторични бактериални инфекции, просто трябва време) - е за седмица, 10на дни всичко отмина напълно. Като носа спря да тече още след 5-6 дни, спря да се запушва след още 2-3, а кашлицата се появяваше само вечер като си легне и явно като започне да й се стича секрет към гърлото.

Аз не съм спирала да контактувам с нея никога когато съм била болна. Вярно е че не съм била сериозно болна откакто се е родила Анна, но откакто тръгна на ясла тя е най-вече вирусоносителя вкъщи - общо взето ние ги хващаме от нея разните вируси. Така че ми се струва, че и да се пазиш и да не се пазиш от контакти с детето в крайна сметка всички го изкарват вкъщи. По-важно е да се засили имунната система за да може детето (а и вие покрай него, защото аз установих че ми е доста отслабена имунната система и много по-лесно пипвам разни настинки сега отколкото преди 3-4 години) да се преборвате по-лесно с вирусите, защото те ще ви намерят за съжаление колкото и да се пазите от тях. Дано да съм помогнала.

Анна 07/09/2002

Автор ROSl ()
Публикувано04.10.04 15:03

Ние също имахме такава хрема която продължи повече от седмица. Понеже Жики не позволява никак да му се пипа носа, почти не можех да сложа нищо, нито капки нито стеримар а дори и да успеех да пръсна нямаше никакъв ефект. Та действах така както ми подсказваше интуицията- включвах радиатора да изсуши въздуха и мисля че това ни помогна. Спяхме на затоплена стая и лека-полека се оправихме.Не съм слагала водичка за овлажняване, вярвах си че постъпвам правилно като изсушавам въздуха и ....нослето.

Автор ЧeтaМодератор ()
Публикувано04.10.04 15:27

Аз слагам на Борис Виброцил от днес, защото и той се разхремави. Той е на 1г. и 4м. Дозата според листовката за деца от 1 до 6г. е 1-2 капки във всяка ноздра 3-4 пъти дневно. По повод поглъщането, в листовката се има предвид, ако случайно детето пие от тях, а не поглъщане след капване в носа, така че не се притеснявай.

Teзи които не умеят, критикуват

Автор KaтИ. (мама)
Публикувано04.10.04 15:34

Моля ти се, не се шашкай. Не мисля, че това заболяване е нещо опасно. Просто исках да ти обърна внимание, за да не мъчиш и ти твоето детенце с капки. Дискомфортно е за детето- първо самото капане и второ-запушеното носле. Плюс това коларгола много изсушава лигавицата. Не е задължително и то да има егмоидит, просто е възможно.
За съжаление не съм от София и не мога да те насоча към конкретен лекар. Нашата педиатърка Малко се намуси, като й казах, че искам талон за УНГ и каза, че било банална хрема, но аз й казах, че съм готова да отида и като частен пациент, но държа да го види УНГ. А той само от един поглед ми каза какво е, после му пукна мехурите с една шпатулка (не е болезнено за детето, Митко не гъкна) и му изписа антибиотиците. Не е фатално заболяването, просто няма смисъл да капеш коларгол, а носа да си е все запушен и да си трябва друго лечение.
Успех и скорошно оздравяване и извинявай, ако съм те стреснала- не е било нарочно.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.