Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:47 07.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Витамин D?нови  
Автор Duci (Angel)
Публикувано26.09.04 13:54

Уф, не знам какво да правя. До сега педиатъра не ми беше споменавал нищо за вит.D и аз не съм давала на Пепи(2 мес.), обаче всички около мен ме питат защо не давам. Сестрите ми са с бебета и ми правят психоатака. Звъннах на доктора и той каза, че било отживелица и ще ми обясни като отидем на консултация. Ами сега?!? Да давам ли на своя глава? Не смея. Има ли други майки, които не дават или аз съм единствената лоша такава?
Help

Тема Re: Витамин D?нови [re: Duci]  
Автор Andrea$ (Ая)
Публикувано26.09.04 14:12

Аз също не давам, спокойно Витамин Д има в кърмата, а също и краткотрайното излагане на слънце всеки ден е достатъчно за да стимулира производството му. Май го има и в повечето адаптирани млека, но там не съм много в час. Освен това той се и акумулира в организма през лятото, когато има повече слънце, за да има запаси и за през зимата.
В БГ наистина е приета повсеместно тази профилактика, но аз лично съм против излишното даване на всякакви химии
Поздравления за избора на лекаря ти, рядко се срещат такива. Ако не е тайна, кой е той?

Автор KaтИ. (мама)
Публикувано26.09.04 14:25

Споко! Бебенцето ти е лятно и при положение, че излизате навън достатъчно време, не е чак толкова нужно да даваш и синтетичен витамин. Още повече, че той е мастно разтворим и не се излъчва от организма, а се натрупва. Не знам какво е имал предвид доктора, като е казал, че това е отживелица. Аз съм давала (по предписание на лекаря) на Митака по 1 капка в началото (той е есенно бебе), а втория и третия месец по 2 капки, защото наддаваше много и имаше опасност от рахит. Мисля, че зимата не е излишно да се приема като профилактика на рахит, но за това най-добре се уточнете с педиатъра си.

Тема Re: Витамин D?нови [re: Andrea$]  
Автор Duci (Angel)
Публикувано26.09.04 14:25

Д-р Георгиев от 8-ма поликлиника в Надежда
Пепи е само на кърма за сега. Гледам да го държа на слънце повече, ама то пък времето се скофти

Тема Re: Витамин D?нови [re: KaтИ.]  
Автор Duci (Angel)
Публикувано26.09.04 14:30

Чааак в четвъртък сме на консултация, но няма да пропусна да го разпитам

Автор SilverElfМодератор (DecusEtTutamen)
Публикувано26.09.04 14:45

Много ми е интересно какъв аргумент ще ти извади доктора? Сподели после, моля те!

Автор ЧeтaМодератор ()
Публикувано26.09.04 15:44

Да, и на мен ще ми е интересно да споделиш аргументите на педиатъра ви по този въпрос. Въпреки, че не даваш вит.Д това в никакъв случай не трябва да те кара да се чувстваш виновна, споки!

Teзи които не умеят, критикуват

Автор Devina (новак)
Публикувано26.09.04 18:23

Не знам до колко ще ти помогна, но тук в Англия даването на Виамин Д също се смята за отживелица. Изобщо дори и не се споменава за него.
Аз тъй като чакам зимно бебенце (декември) съм си купила Витамин Д от България, но не знам дали ще давам.
Не мисля, че има защо да се притесняваш

П.С. Много ви е сладко бебчето! Пу-пу...

Тема Re: Витамин D?нови [re: Чeтa]  
Автор Collibri (слънчева)
Публикувано26.09.04 18:30

Аз давам витамин Д...
Модераторките!! Страхотни са ви сменящите се картинки!!
Това е нов свеж полъх в интерфейса на клубните мами!
искаме и ниииеее!!

Тема Re: Витамин D?нови [re: Devina]  
Автор Duci (Angel)
Публикувано26.09.04 18:37

То и в Гърция не дават. И какво ще излезе-че май наистина е отживелица и само в БГ се дава. Нещо като водата със захар за новородените.

Мерси. Желая ти и на теб едно сладко и здраво бебче.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.