Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:18 15.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Спешно отговор за ваксина Акт Хибнови  
Автор SveGab (мама на Габче)
Публикувано29.09.04 12:42

Не съм сигурна дали така се пише, но ... става въпрос за противоменингитната ваксина. Вярно ли е, че трябва да се съхранява в хладилник и ако да, колко време може да бъде извън него? Идеята ми е да си поръчам по една колежка, която след 2 дни заминава за Франция, защото от една мама тук, в клуба, разбрах че тази ваксина скоро няма да се внася, а ние доста закъсняхме с инжекцията. Ще съм ви благодарна за бързи отговори, за да мога да я поръчам днес.

Габи - 21.10.2002 г.

Тема Re: Спешно отговор за ваксина Акт Хибнови [re: SveGab]  
Автор SZA (щастлива мама)
Публикувано29.09.04 13:11

Ще трябва да ти я носят в хладилна чанта - мисля, че не трябва да престоява на повече от 5-7 градуса. Иначе, доколкото знам, тук се внася от Авентис и я имаше , но може би вече се е изчерпала

Автор SilverElfМодератор (DecusEtTutamen)
Публикувано29.09.04 13:17

Най-хубаво е да си уговориш час с лекаря, който да я постави и да се обадиш на Фармател. Те я доставят до вратата заедно с хладилно блокче. И така тичаш до педиатъра да я бие на детето.
Защо от Франция?? Ваксината струва 20 лв. ...

Редактирано от SilverElf на 29.09.04 13:19.

Тема Re: Спешно отговор за ваксина Акт Хибнови [re: SilverElf]  
Публикувано29.09.04 14:15

Защото и педиатърката ни твърди, и някой тук в клуба казваше, че в момента няма внос и няма да има до Нова Година. Иначе знам, че е към 20 лв. и ако има откъде да я взема, ще я взема. Та то от Франция ще ми излезе още по-скъпо, но незнам откъде да я взема тук. Не съм чувала за тези Фармател, имаш ли им координатите? Благодаря.

Габи - 21.10.2002 г.

Автор Blake (извънземен)
Публикувано30.09.04 12:12

Само за информация - ние питахме нашата педиатърка за въпросната ваксина - каза че обикновено се слага до 2-месечна възраст, и няма нищо общо с менингита който го има в България - биела се предимно в чужбина срещу някакъв менингит, който бил като вътрешноболнична инфекция. Каза че на нас въобще не ни го е предлагала като опция просто щото няма никакъв смисъл.

Just a genius

Тема Re: Спешно отговор за ваксина Акт Хиб [re: Blake]  
Публикувано30.09.04 13:14

Незнам, нашата ваксина я почнахме доста след 2 мес. и ще я слагаме на 3 пъти /мисля че беше/. Нашата педиатърка не ни е насилвала да я слагаме, аз реших заради ония истории с менингита /незнаех че има няколко варианта на менингит/. Ама вече я почнахме, та незнам може ли да се прекъсне.

Габи - 21.10.2002 г.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.