|
Тема
|
Спешно отговор за ваксина Акт Хиб
|
|
Автор |
SveGab (мама на Габче) |
Публикувано | 29.09.04 12:42 |
|
Не съм сигурна дали така се пише, но ... става въпрос за противоменингитната ваксина. Вярно ли е, че трябва да се съхранява в хладилник и ако да, колко време може да бъде извън него? Идеята ми е да си поръчам по една колежка, която след 2 дни заминава за Франция, защото от една мама тук, в клуба, разбрах че тази ваксина скоро няма да се внася, а ние доста закъсняхме с инжекцията. Ще съм ви благодарна за бързи отговори, за да мога да я поръчам днес.
Габи - 21.10.2002 г.
| |
Тема
|
Re: Спешно отговор за ваксина Акт Хиб
[re: SveGab]
|
|
Автор |
SZA (щастлива мама) |
Публикувано | 29.09.04 13:11 |
|
Ще трябва да ти я носят в хладилна чанта - мисля, че не трябва да престоява на повече от 5-7 градуса. Иначе, доколкото знам, тук се внася от Авентис и я имаше , но може би вече се е изчерпала 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
SilverElf (DecusEtTutamen) |
Публикувано | 29.09.04 13:17 |
|
Най-хубаво е да си уговориш час с лекаря, който да я постави и да се обадиш на Фармател. Те я доставят до вратата заедно с хладилно блокче. И така тичаш до педиатъра да я бие на детето.
Защо от Франция?? Ваксината струва 20 лв. ...
Редактирано от SilverElf на 29.09.04 13:19.
| |
Тема
|
[re: SilverElf]
|
|
Автор |
SveGab (мама на Габче) |
Публикувано | 29.09.04 14:15 |
|
Защото и педиатърката ни твърди, и някой тук в клуба казваше, че в момента няма внос и няма да има до Нова Година. Иначе знам, че е към 20 лв. и ако има откъде да я взема, ще я взема. Та то от Франция ще ми излезе още по-скъпо, но незнам откъде да я взема тук. Не съм чувала за тези Фармател, имаш ли им координатите? Благодаря.
Габи - 21.10.2002 г.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Blake (извънземен) |
Публикувано | 30.09.04 12:12 |
|
Само за информация - ние питахме нашата педиатърка за въпросната ваксина - каза че обикновено се слага до 2-месечна възраст, и няма нищо общо с менингита който го има в България - биела се предимно в чужбина срещу някакъв менингит, който бил като вътрешноболнична инфекция. Каза че на нас въобще не ни го е предлагала като опция просто щото няма никакъв смисъл.
Just a genius
| |
Тема
|
[re: Blake]
|
|
Автор |
SveGab (мама на Габче) |
Публикувано | 30.09.04 13:14 |
|
Незнам, нашата ваксина я почнахме доста след 2 мес. и ще я слагаме на 3 пъти /мисля че беше/. Нашата педиатърка не ни е насилвала да я слагаме, аз реших заради ония истории с менингита /незнаех че има няколко варианта на менингит/. Ама вече я почнахме, та незнам може ли да се прекъсне.
Габи - 21.10.2002 г.
| |
|
|
|
|