|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Пооомощ хлебарки при беб4е
|
|
Автор |
galia99 (майче) |
Публикувано | 28.09.04 23:27 |
|
Моля ви за помощ нямаше ни близо месец в къщи и от съседите ни са плъзнали хлебарки много ме е срам да пиша за това но направо откачам колкотао аз ги ненавиждам толкова се страхувам за сладураната ни.
Каже те какво да правим с каво да пръскаме освен естествено основното 4истене на апартамента ни?
| |
Тема
|
Re: Пооомощ хлебарки при беб4е
[re: galia99]
|
|
Автор |
MSL (непознат) |
Публикувано | 29.09.04 00:07 |
|
Препоръчвам ти да се обадиш на 0898427842 - Колев /фирма занимаваща се с дезинфекция, дезинсекция и дератизация/. Когато имахме и ние такъв проблем, препоръчан от приятели му ползвахме услугите. Много съм доволна.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
honey13 (scorpio) |
Публикувано | 29.09.04 00:09 |
|
В аптеките продават една пудра, казва се HALEX. Много е ефикасна, трябва само да наръсиш там, откъдето влизат. Само попитай дали става, ако има бебе наоколо. До колкото си спомням на нея пишеше, че няма противоотрова, но преди да се роди Рали ние сме я ползвали и на кучето и котките нищо не им е ставало, а пък след това направихме ремонт.
Ралица, 20.Х.02г.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Firebird (интернавт) |
Публикувано | 29.09.04 00:58 |
|
Наиситна извикайте фирма, но най-добре да пръска в целия вход. Иначе пак ще дойдат от съседите.
При бебето може да оставите от капаните за хлебарки (не къщички!!!).
Има едни картонени капани, отлепва се фолио и остава едно лепкаво, в пакетче има таблетка, която се залепва по средата. Таблетката е примамка, те отиват там да ядат и залепват, и после се изхвърля цялото, като се полепят много гадове.
Струват 1,30 -1,60 бройката, за цяло жилище са нужни повечко, да се поставят на ключови места. Има на Райд и на други фирми, но не ги бъркайте с кьщичките, дето са едни пластмасови.
| |
Тема
|
[re: MSL]
|
|
Автор |
userkata (юзерка) |
Публикувано | 29.09.04 08:10 |
|
колко взимат на апартамент/ вход?
борис 10.06.2001
виктор 10.02.2003
| |
Тема
|
|
|
Автор |
klamerche (закачливо) |
Публикувано | 29.09.04 09:03 |
|
А ние ползваме КЛИНЕС..... Тай като аз изпитвам ужас от тези гадини не бих си представила че мога да сложа капани и да чакам да се полепят по тях. Затова използваме тези кубчета които се нарязват и се слагат по ъглите и зад шкафове, легла и пр. и ти дават 100% гаранция че до две седмици хлебарките ще изчезнат напълно от дома ти и една година няма да видиш такива... Така че горещо ти го препоръчвам. Струва около 3 лв към 30 кутийки (ако не се лъжа) и го продават в магазините с перилни препарати и в аптеките... Успех в борбата с гадините!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Zenda (na Ancheto) |
Публикувано | 29.09.04 09:40 |
|
Около мястото за игра и спане на детето наслагай дафинов лист. Иначе вземи лентички и ги напъхай на недостъпни за детето места - зад пералня, зад хладилник и прочие. Запуши всички дупки, през които биха могли да влизат.
Ако нищо не помогне, нека мъжът ти напръска с Райд леговището им, ако го откриете къде е. Междувременно ти и детето трябва да сте някъде навън за 2-3 часа.
Чувала съм, че сода с пудра захар в съотношение 1:1 била смъртоносна комбинация за хлебарките, но не съм изпробвала.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Teди (с Огънче) |
Публикувано | 29.09.04 09:46 |
|
Много е важно да намериш откъде влизат. Трябва да се запушат всички дупчици и да си слагаш тапи на каналите.
Ние като се нанесохме в тази квартира направихме точно това и сега виждаме по хлебарка през месеци.
П.П. Всички храни трябва да се опаковат или затварят. Добре е веднага да миеш използваните чинии.
Редактирано от Teди на 29.09.04 09:48.
| |
|
Фирма ТЕРМИНАТОРС. Обслужват цяла София - тел: 934-59-63
Имат и Web Site: http://terminators.hit.bg
Ползвала съм ги два пъти в две различки жилища. Едното беше на последния етаж на панелен блок - гъмжеше и от малките кафяви хлебарки и от големите, черни. От фирмата именно ми обясниха, че по таваните най-често се въдят големите, а малките прииждат от по-долните етажи.
Обаждаш им се по телефона и обикновено имат готовност да дойдат да напръскат на следващия или по-следващия ден. Трябва да освободиш всички шкафове и гардероби от вещите. Хранителните продукти е добре да вържеш в найлонови торбички. Пръскат на всякъде по всички ъгли, зад мебелите, кухненските уреди, по тъбите на парното и т.н. Става бързо, за 10-15 минути. После държиш затворен апартамента за около 2 часа. След това проветряваш. Препарата не е отровен нито за бебета, нито за домашни животни, но е неприятен все пак. След първото напръскване ще ти предложат след (мисля) 28 дни пак да минат и да повторят за да ти гарантират по-дълъг ефект. Трето напръскване предлагат след 6 месеца.
Аз съм приемала само Първото пръскане и ефекта трая около 5-6 месеца. От начало първите дни след напръскаването може и да се получи по-голямо раздвижване на гадините, но до 1 седмица напълно ще изчезне и последната. С всеки ден след пръскането до изчезването им ще почнеш да намираш "трупове".
Не ти трябват никакви други съмнителни препарати от аптеките. Аз поне не съм успявала да се извабя толкова ефикасно по никакъв друг начин от тая напаст. Не си губи времето да търсиш от къде влизат. Те МОГАТ И ВЛИЗАТ от всякъде. Затова и пръскат навсякъде.
Наистина с две ръце гласувам за ефикасността от масовото напръскване - така ти се решава проблема от раз! А не постоянно да ги дебнеш и да си нащрек. Аз само една да зърна и край! Не съм в състояние да седна никъде, камо ли да заспя докато не се осигуря, че съм я видяла мъртва. По възможност, търся друг да свърши "черната" работа, а аз не пропускам да гледам, да се убедя че е убита напълно! Настръхвам само като си помисля...
А, да не забравя за цената - не си спомням точно, но сумата не беше голяма - май 16 лева за двустаен апартамент (преди 1 година).
Успех в борбата!
Eлица-къдрицаРедактирано от sisislava на 29.09.04 10:01.
| |
Тема
|
[re: userkata]
|
|
Автор |
_sv_ (непознат
) |
Публикувано | 29.09.04 11:34 |
|
Аз ползвам услугите на фирма Агроинсект, при тях цените са 0,19 лв/кв.м. Пръскат целия апартамент, не само там, където има най-много хлебарки. Препаратът, който ползват е абсолютно безвреден за хората, не е проблем за бебе. Не знам дали има някакви отстъпки, когато става въпрос за цял вход. Аз ги ползвам само за нашия апартамент, тъй като съседите не са ентусиазирани да дават пари за дезинсекция .
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|