Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:31 09.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Тимусна жлезанови  
Автор Eвитa ()
Публикувано25.09.04 21:52

Здравейте майчета!
Днес, след разговор с моя позната, разбрах, че детето й има проблем с увеличена тимусна жлеза и затова в момента са в "Пирогов", бият му "Урбазон", пие и някакъв антибиотик и никой не казва нищо. Познатата ми е много притеснена и се чуди, какво става. Детето е само на 1 годинка, не е боледувало много (което било признак на проблеми с тимусната жлеза).
Чували ли сте, какво е лечението и ако не се предприемат мерки, какво би станало. Аз изчетох доста руски сайтове в "Гугъл" и малко се стреснах, но ако знаете нещо, моля ви споделете.
П.С. Най-фрапиращото, което чух от моята позната е, че след облъчване с рентген, тази жлеза намалява и затова са снимали детето 3 пъти за три дни

Тема Re: Тимусна жлезанови [re: Eвитa]  
Автор Пaлмиpa (лейс)
Публикувано25.09.04 22:18

единственото, което свързвам с тимусната жлеза, е миастения гравис.
само че как така - никой не казва нищо?

Автор ina_k (:-)))
Публикувано26.09.04 12:45

Моето дете като беше по-мъничко /на 6-7 месеца/, непрекъснато кашляше. И тъй като лекарите се съмняваха за нещо белодробно, ме пратиха да го снимам на рентген. На снимките се видя, че има увеличена тимусна жлеза, което обаче било често срещано при момченцата. И на мен също ми казаха тогава, че при облъчване с рентген намалява, но не са го снимали повече заради жлезата. Казаха също и че до 2-годишна възраст на детето, ще се нормализира от самосебе си.
За какво точно е прието детето в Пирогов? Специално заради жлезата ли?
Между другото, при Митко от това увеличение, се получаваше и някакъв звук, подобен на хрипове, когато го слушаха със слушалки.
Абе много е неприятно това с тази жлеза.

Тема Re: Тимусна жлезанови [re: ina_k]  
Автор Eвитa ()
Публикувано26.09.04 19:51

Да, в "Пирогов" е само заради тимусната жлеза. От "Окръжна" София са ги изпратили с направление за коремна хирургия!
И аз изчетох навсякъде, че до 2 годишна възраст тези проблеми отшумяват.
Благодаря ви за отговорите!
Ина_К би ли ми дала координатите на лекаря, който ви е лекувал тогава? Защото явно тези специалисти се броят на пръсти.

Редактирано от Eвитa на 26.09.04 19:59.

Публикувано27.09.04 02:03

Ами ние тръгнахме по доктори не заради жлезата, защото просто не предполагахме, че има такова нещо. Отидохме на рентген заради непрекъснатата кашлица и от снимката се видя увеличената жлеза. Снимката я правиха в "Пирогов", след като ми се скараха, че съм отишла в събота и ми заявиха, че там не било "снималня" .
Майка ми е здравен работник и за жлезата главно ми обясни тя.
След това отидох заедно със снимката в поликлиниката на Педиатрията. Изскочи ми от главата как точно беше адресът - намира се в близост до Военна болница. Уф, дано някое друго майче се включи и да каже къде точно беше. Знам, че има много мами, които са я посещавали.
Аз съвсем случайно попаднах при д-р Елена Лазарова - страхотен лекар е! Тя по принцип е гастроентеролог. Изобщо не знам защо се набутах точно в нейния кабинет. Просто бях обезумяла
Тази жена разпита всичко от раждането на детето до момента, в който бяхме отишли и постави абсолютно точна диагноза.
При Митко обаче по-големият проблем беше, че има гастроезофаг..... /не помня по-нататък как беше думата/ рефлукс.
А за жлезата докторката каза, че хриптенето няма да спре, докато не се нормализира състоянието й и ми написа това на една бележка и си го носех всеки път, когато някой му слушаше гърдичките.
Да ти кажа и до сега понякога си хърка и хрипти детето, но е по-малко осезаемо или аз свикнах, не знам.
Не знам какъв точно е случаят с детенцето на твоята близка и защо трябва да лежат в болница , но ми е много мъчно.
Дано да се оправят по-скоро!

Публикувано27.09.04 02:07

А, между другото, въпросът на майчето по-нагоре, е много удачен. Как така не казват на жената какъв е проблемът с детенцето й и в крайна сметка какво точно му лекуват?
Ужас!

Тема Re: Тимусна жлеза [re: Eвитa]  
Публикувано27.09.04 19:30

Здравей, Евита
Какво става с детенцето? Има ли вече някаква информация или подобрение?

Автор marid ()
Публикувано27.09.04 19:48

"Детето е само на 1 годинка, не е боледувало много (което било признак на проблеми с тимусната жлеза) " - как така?! Значи ако детето не боледува често, това може да е признак на проблем ли? Ми моят като не е боледувал изобщо? Какви други симптоми е имало детенцето? И защо урбазон - той е антиалергично средство - означава ли това, че детенцето е с алергия. Ама че работа - Мартин хем е с алергия, хем не е боледувал.

Обяснете случая в клуб Медицина - ще ви насочат.

Редактирано от marid на 27.09.04 19:55.

Автор Eвитa ()
Публикувано28.09.04 10:49

Днес са ги изписали и някой от лекуващите лекари е попитал: "Ама ви е защо не се били приходящи? Защо сте стояли толкова?
Не знам, просто вече съм вдигнала ръце от всички доктори.

Автор sun_spot (svetlina)
Публикувано28.09.04 11:42

Здравей, съжалявам че нямам време да прочета какво са ти писали другите по темата, но тази диагноза ми е позната и затова си позволявам да пиша по темата. Моя приятелка преди години имаше такъв проблем с момиченцето си. При бебето беше незакърняла тимусна жлеза - на латински звучи тимус лимфатикус. Бебето прохъркваше по един специфичен начин, стряскащ и доста плашещ. Обиколиха доста доктори и поставиха какви ли не диагнози. Включително искаха да слагат бебе на 2-3 месеца под пълна упойка за да гледат гласните струни...съмняваха се за някакво злокачествено образувание. Все пак говоря за преди 7-8 години и за един провинциален град. Съвсем случайно когато бяхме на зъболекар с бебето на приятелката ми, съпругата на зъболекаря, която е специалист - уши, нос, гърло, като чу дишането на мъничето и изрече диагнозата. Оказа се, че с времето тази жлеза закърнява, щом не е закърняла в утробата на майката. Плашещ е само звука който бебо издаваше...не се мъчеше, и нищо не я болеше...майката се успокои и сега се радва на едно голямо вече и здраво детенце.
Възможно е, този случай да е различен, аз просто споделям това на което съм била свидетел...да не говорим, че с това същото бебче историята около тимусната жлеза не спря до тук. След това, месеци наред, когато го водеше на ваксини приятелката ми, докторите отказваха да и ги слагат като чуеха дишането, което се проявяваше от време на време. Приятелката ми им казваше диагнозата, а повечето "специалисти" просто гледаха учудено и в очите им се четеше незнание относно тази диагноза.
Това е истината от преди години, дано сега нещата са се променили коренно!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.