|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Витамин D?
|
|
Автор |
Duci (Angel) |
Публикувано | 26.09.04 13:54 |
|
Уф, не знам какво да правя. До сега педиатъра не ми беше споменавал нищо за вит.D и аз не съм давала на Пепи(2 мес.), обаче всички около мен ме питат защо не давам. Сестрите ми са с бебета и ми правят психоатака . Звъннах на доктора и той каза, че било отживелица и ще ми обясни като отидем на консултация. Ами сега?!? Да давам ли на своя глава? Не смея . Има ли други майки, които не дават или аз съм единствената лоша такава?
Help
| |
Тема
|
Re: Витамин D?
[re: Duci]
|
|
Автор |
Andrea$ (Ая) |
Публикувано | 26.09.04 14:12 |
|
Аз също не давам, спокойно Витамин Д има в кърмата, а също и краткотрайното излагане на слънце всеки ден е достатъчно за да стимулира производството му. Май го има и в повечето адаптирани млека, но там не съм много в час. Освен това той се и акумулира в организма през лятото, когато има повече слънце, за да има запаси и за през зимата.
В БГ наистина е приета повсеместно тази профилактика, но аз лично съм против излишното даване на всякакви химии
Поздравления за избора на лекаря ти, рядко се срещат такива. Ако не е тайна, кой е той?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
KaтИ. (мама) |
Публикувано | 26.09.04 14:25 |
|
Споко! Бебенцето ти е лятно и при положение, че излизате навън достатъчно време, не е чак толкова нужно да даваш и синтетичен витамин. Още повече, че той е мастно разтворим и не се излъчва от организма, а се натрупва. Не знам какво е имал предвид доктора, като е казал, че това е отживелица. Аз съм давала (по предписание на лекаря) на Митака по 1 капка в началото (той е есенно бебе), а втория и третия месец по 2 капки, защото наддаваше много и имаше опасност от рахит. Мисля, че зимата не е излишно да се приема като профилактика на рахит, но за това най-добре се уточнете с педиатъра си.
| |
Тема
|
[re: Andrea$]
|
|
Автор |
Duci (Angel) |
Публикувано | 26.09.04 14:25 |
|
Д-р Георгиев от 8-ма поликлиника в Надежда
Пепи е само на кърма за сега. Гледам да го държа на слънце повече, ама то пък времето се скофти
| |
Тема
|
[re: KaтИ.]
|
|
Автор |
Duci (Angel) |
Публикувано | 26.09.04 14:30 |
|
Чааак в четвъртък сме на консултация, но няма да пропусна да го разпитам
| |
Тема
|
|
|
Автор |
SilverElf (DecusEtTutamen) |
Публикувано | 26.09.04 14:45 |
|
Много ми е интересно какъв аргумент ще ти извади доктора? Сподели после, моля те!   
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Чeтa () |
Публикувано | 26.09.04 15:44 |
|
Да, и на мен ще ми е интересно да споделиш аргументите на педиатъра ви по този въпрос. Въпреки, че не даваш вит.Д това в никакъв случай не трябва да те кара да се чувстваш виновна, споки! 
Teзи които не умеят, критикуват
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Devina (новак) |
Публикувано | 26.09.04 18:23 |
|
Не знам до колко ще ти помогна, но тук в Англия даването на Виамин Д също се смята за отживелица. Изобщо дори и не се споменава за него.
Аз тъй като чакам зимно бебенце (декември) съм си купила Витамин Д от България, но не знам дали ще давам.
Не мисля, че има защо да се притесняваш
П.С. Много ви е сладко бебчето! Пу-пу...
| |
Тема
|
[re: Чeтa]
|
|
Автор |
Collibri (слънчева) |
Публикувано | 26.09.04 18:30 |
|
Аз давам витамин Д...
Модераторките!! Страхотни са ви сменящите се картинки!!  
Това е нов свеж полъх в интерфейса на клубните мами!
искаме и ниииеее!!   
| |
Тема
|
[re: Devina]
|
|
Автор |
Duci (Angel) |
Публикувано | 26.09.04 18:37 |
|
То и в Гърция не дават. И какво ще излезе-че май наистина е отживелица и само в БГ се дава. Нещо като водата със захар за новородените.
Мерси. Желая ти и на теб едно сладко и здраво бебче.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|