Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:34 02.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Кога се записахте за детска кухня?нови  
Автор tania74 (мама)
Публикувано23.09.04 14:46

Здравейте мами!
Споделете на каква възраст записахте бебчетата на детска кухня?
На 6м. и половина рано ли е?

Тема Re: Кога се записахте за детска кухня?нови [re: tania74]  
Автор Darra (мигаща)
Публикувано23.09.04 14:56

По принцип се води че оптимална възраст за записване е 7 месеца, но всяка кухня е различна. На някои кухни искат акт за раждане, на други не (като например тази в която е моята дъщеря т.е. ако исках можех и н 5 месеца да я запиша) Освен това зависи и от това до колко бебето е свикнало да яде обща храна. Ако от рано си го свикнала - няма проблеми. Но за всеки случей можеш да "хвърляш" по няколко пасирания на храната (за всеки сл. ако има по-големи парченца). Освен това ако си от софия там има и млечна кухня на 3 групи - 1ва 2ра и 3та - според възраста на бебето. Предполагам (защото не го казвам от личен опит)че първата група ядат храната под формата на пюре. Така че разпитай за вашата кухня как е.

Редактирано от Darra на 23.09.04 15:01.

Тема Re: Кога се записахте за детска кухня?нови [re: Darra]  
Автор tania74 (мама)
Публикувано23.09.04 15:04

В Пловдив сми и такива "екстри" за групи не съм чувалал
Но смятам от понеделник да опитаме

Автор milena* (Варна)
Публикувано23.09.04 15:09

Във всяка кухня е различно. При нас има две групи от 6 месеца до 1 година - 1гр.и от 1 година до 3 години - 2гр. Но зависи как е захранено детето ,дали е захранено с повечето храни - сирене,мляко,яйца,месо,хляб. Ако вече хапвате тези храни спокойно можеш да запишеш бебо. За по малките деца храната е пасирана. Аз записах моя син малко по-късно /7,5-8 месеца/,тъй като още не беше ял сирене и мляко.

Автор coccinella (мама на Калоян)
Публикувано24.09.04 22:02

От началото на тази седмица Калоян е на кухня. Виж от лентичката на колко месеца е. Купоните за различните ястия са с обозначения за възрастта, от която могат да се ползват. За сега вземаме само №1 зеленчуково пюре за деца от 3 до 6 мес. От другата седмица ще вземаме и № 10 кисел за деца от 4 мес. до 3 год. За информация пюрето не е гладко /с дребни частици е / , но аз НЕ го пасирам допълнително. Калоян го яде така и много му харесва. На приятелка детето е 20 дни по голямо от Калоян и толкова харесва храната от кухнята, че вече не иска да яде пюретата от бурканчетата от магазина.

Тема Re: Кога се записахте за детска кухня?нови [re: coccinella]  
Автор sv_bobo (nova mama)
Публикувано24.09.04 22:29

Къде се намира тази кухня?

Автор lorena (щастлива мама)
Публикувано24.09.04 22:42

Аз записах Марти когато беше на 3 месеца. Обадиха ми се когато беше на 9.5. По-добре е да го запишеш по-рано ако има наплив във вашата кухня, но и по-късно да го запишеш пак ще го вземат.

Автор Svetla76 (mama na Luisi)
Публикувано25.09.04 11:08

Здравей Таничка!
Наистина е различно за всеки град...и най-правилно ще ти отговорят мамите от Пловдив!В Ст.Загора пък е съвсем различно..тук никога не чакаш ред..а просто се записваш...като може след 4-я месец.Аз записах Люси на 5м и положина и отначало ни даваха едни зелени купони,които са пюре и кисел.След като станат по-големи..може би към 8 месец..не помня точно..но те ти казват кога..преминаваш на червени купони,които включват супа и кисел или десерт.Купоните са на половина като бройка за кисел и десерт и ти си избираш кое от двете да завериш!И след година и нещо..преминаваш на сини купони,които включват манджичка,супа и само десерт!И така до 3 години си караш с тези купони!
Но така е явно в по-малките градове...В по -големите се 4ака ред или има частни кухни,които даже ти носят храната ж къщи..но цените им са доста добри!
Успех в избора на кухня..и вече наистина ви е време
Стига си се мъчила да готвиш...направо се родих с тази кухня ,а и Люси я яде с голяма охота!

Люси-9.08.2002 г.

Редактирано от SilverElf на 25.09.04 13:23.

Тема Re: Кога се записахте за детска кухня?нови [re: Svetla76]  
Автор tania74 (мама)
Публикувано25.09.04 13:05

Благодаря за съветите!!!
Ама какви са тези екстри за които споменавате?
Аз вчера записах Алекс в нашата кухня - ами при нас храната е една и съща за всички деца до 2 год. И за мен е учудващо
Няма такива цветни купони нито разделение по възрасти - затова пък не се чака в Понеделник вече ще вземем първата храна?
Дано я харесаме и без това мучим по всичко което се яде
Приятна събота и неделя на всички мамчета и бебчета и дано починете сред природа!!!

Автор miladarling (Мили)
Публикувано25.09.04 16:23

Здравейте,
аз малко се отклонявам от вашия разговор но искам да знам има ли детска кухня в Бояна или трябва да слизам някъде по кварталите да търся!
Както виждате по лентичката малко съм подранила с тези въпроси,но да си знам за вбъдеще:)
Благодаря

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.