Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:02 13.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Изпирате ли плюшените играчки?нови  
Автор LlLl11 (щастлива)
Публикувано22.09.04 20:13

Здравейте.Като купите някоя плюшена играчка на децата си перете ли ги преди да ги дадете да си играят?Пробвах както пише на 30 гардуса по точно ръчно пране и с омекотител ама после не станаха така меки и пухкави както си бяха.Как постъпвате вие?

Тема Re: Изпирате ли плюшените играчки?нови [re: LlLl11]  
Автор Zamechtana (мама на Алекс)
Публикувано22.09.04 20:28

Привет,

Аз по принцип пера плюшковците перманентно, като ми се сторят поизцапани. На 40 градуса, в пералнята (включително и центрофуга). Барабар всичките (към 20 бройки). Стават като нови. Нямало е паднали очи, или нещо скъсано или отлепено... Не съм ползвала омекотител до сега. Само след като ги извадя от пералнята ги изтърквам със суха хавлийка, инъче косъмчетата им остават леко посплескани. И грейват като нови. Също ако е нова играчката е добре да се изпере, според мен. Че нали всичко лапат... Успех!

4.01.2003

Тема Re: Изпирате ли плюшените играчки? [re: LlLl11]  
Автор GoldenEyeful (just mom)
Публикувано22.09.04 20:54

Пера всичко и досега нямам проблем. Даже тези от МакДоналдс, свирещите.

Автор snich (Renina mama)
Публикувано22.09.04 22:33

Пера ги в калъфка от вазглавница,на 30',с центрофугиране.Като изсъхнат ги "сресвам" с четка за дрехи.

Автор gal4e (обичана)
Публикувано22.09.04 22:44

Пера ги на 30 градуса, с центруфуга, на програмата за вълна. "Сресвам" ги преди да ги изсуша. Нямала съм проблеми до сега.

Автор Despina (мамана Детелина)
Публикувано23.09.04 10:52

Аз ги пера на ръка с Ариел за ръчно пране. Нещо не мога да се реша да ги пера в пералнята. След като изсъхнат ги сресвам, но за съжаление от много гушкане, хапане и пране си загубват вида и мекотата.

Автор tinta (непознат )
Публикувано23.09.04 14:13

Пера ги в пералнята със бебешки прах и омекотител и нищо им няма, ако те притеснява че може нещо да се отлепи я оченце я носленце ги слагай във възглавница на мен досега не ми се е случвало, разбира се и през центрофугата минават, на 40 градуса ги пера
нищо им няма и след това пък миришат на хубаво,
последното ново мече дето му прах като го извадих се беше намачкал косъма и си помислих че за нищо не става но като изсъхна пак си стана пухкаво!;)))

Автор Kapиммa (мама на Ася)
Публикувано23.09.04 16:15

В пералнята с прах и омекотител на всякаква температура, с центрофугиране - не са мръднали, а и след това ухаят приятно.

Тема Благодаря :)нови [re: Kapиммa]  
Автор LlLl11 (щастлива)
Публикувано23.09.04 17:47

Благодаря Ви за отговорите.От всяка си взех идея и понеже се натрупаха доста играчки за 7 месеца /а и досега не ги давах на бебка ,защото бе много мъничка/ отовам да ги пера.Е разбира се няма да я оставям бед надзор с тях нали все пак на етикета пише да не се дава на деца под 3 години.Бъдете здрави.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.