|
|
|
Тема
|
Изпирате ли плюшените играчки?
|
|
| Автор |
LlLl11 (щастлива) |
| Публикувано | 22.09.04 20:13 |
|
|
Здравейте.Като купите някоя плюшена играчка на децата си перете ли ги преди да ги дадете да си играят?Пробвах както пише на 30 гардуса по точно ръчно пране и с омекотител ама после не станаха така меки и пухкави както си бяха.Как постъпвате вие?
| |
|
Тема
|
Re: Изпирате ли плюшените играчки?
[re: LlLl11]
|
|
| Автор |
Zamechtana (мама на Алекс) |
| Публикувано | 22.09.04 20:28 |
|
|
Привет,
Аз по принцип пера плюшковците перманентно, като ми се сторят поизцапани. На 40 градуса, в пералнята (включително и центрофуга). Барабар всичките (към 20 бройки). Стават като нови. Нямало е паднали очи, или нещо скъсано или отлепено... Не съм ползвала омекотител до сега. Само след като ги извадя от пералнята ги изтърквам със суха хавлийка, инъче косъмчетата им остават леко посплескани. И грейват като нови. Също ако е нова играчката е добре да се изпере, според мен. Че нали всичко лапат... Успех! 
4.01.2003
| |
|
|
|
Пера всичко и досега нямам проблем. Даже тези от МакДоналдс, свирещите.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
snich (Renina mama) |
| Публикувано | 22.09.04 22:33 |
|
|
Пера ги в калъфка от вазглавница,на 30',с центрофугиране.Като изсъхнат ги "сресвам" с четка за дрехи.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
gal4e (обичана) |
| Публикувано | 22.09.04 22:44 |
|
|
Пера ги на 30 градуса, с центруфуга, на програмата за вълна. "Сресвам" ги преди да ги изсуша. Нямала съм проблеми до сега.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Despina (мамана Детелина) |
| Публикувано | 23.09.04 10:52 |
|
|
Аз ги пера на ръка с Ариел за ръчно пране. Нещо не мога да се реша да ги пера в пералнята. След като изсъхнат ги сресвам, но за съжаление от много гушкане, хапане и пране си загубват вида и мекотата.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
tinta (непознат
) |
| Публикувано | 23.09.04 14:13 |
|
|
Пера ги в пералнята със бебешки прах и омекотител и нищо им няма, ако те притеснява че може нещо да се отлепи я оченце я носленце ги слагай във възглавница на мен досега не ми се е случвало, разбира се и през центрофугата минават, на 40 градуса ги пера
нищо им няма и след това пък миришат на хубаво,
последното ново мече дето му прах като го извадих се беше намачкал косъма и си помислих че за нищо не става но като изсъхна пак си стана пухкаво!;)))
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Kapиммa (мама на Ася) |
| Публикувано | 23.09.04 16:15 |
|
|
В пералнята с прах и омекотител на всякаква температура, с центрофугиране - не са мръднали, а и след това ухаят приятно.
| |
|
|
|
Благодаря Ви за отговорите.От всяка си взех идея и понеже се натрупаха доста играчки за 7 месеца /а и досега не ги давах на бебка ,защото бе много мъничка/ отовам да ги пера.Е разбира се няма да я оставям бед надзор с тях нали все пак на етикета пише да не се дава на деца под 3 години.Бъдете здрави.
| |
|
|
|
|