Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:24 14.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Въпроси за столчето за кола  
Автор medusa (Мамино Меде)
Публикувано14.09.04 22:55

Абе момичета, да ви питам, как става номера със столчетата за кола - махате ли ги от колите като се прибирате вечер примерно, или пък мъжете ви като ходят с колата на работа, или ги оставяте вътре? Не ги ли крадат? А всяко столче за всяка кола ли става, или има определени модели дето да си пасват? А как да разбера тая работа ако купувам столче на старо да речем? А като имате две-три деца, цялата кола със столчета ли е пълна, или как?

Тема Re: Въпроси за столчето за коланови [re: medusa]  
Автор lsa27 (член)
Публикувано14.09.04 23:12

Ние сме със 'малко' столче още - до 10 кг., което освен това ми е и коша за количка - защото е с регулиращ се гръб.

Та - като свалям бебето направо със стола го свалям и съответно като се прибираме пак - стола с бебока. Понякога го оставям в колата и аз се чудя дали няма да ми я разбият, но не се е случвало още слава Богу. Като сменим стола с по-голям пък нямам намерение да го махам изобщо. Някъде бях чела или чула, че можеш да го включиш в застраховката на колата, но не съм сигурна.

Мисля, че са универсални столовете - нашето сме го слагали поне в 5 различни марки коли и навсякъде става /незнам за соц-возилата обаче/.

Столче на старо навсякъде пише да не се купува, че пласмасата остарявала за 3-4 години и не били толкова сигурни при евентуална катастрофа, но може и да е само трик на производителите.

За броя на децата и столчетата незнам - имаме само 1/столче и дете/, но определено смятам, че трябва да се возят в стол, докато станат за големите колани, така че, живот и здраве, ще пълним колата със столчета ние

Тема Re: Въпроси за столчето за коланови [re: lsa27]  
Автор bib.bib ()
Публикувано14.09.04 23:27

Иса, съжалявам за включването с въпрос по чужда тема, но каква марка ти е количката и столчето? Аз досега не съм попадала на столчета от най-малките, на които се регулира гърба. Както го описваш ми изглежда много удобно и сериозно се замислям, ако има такъв вариант на столче от най-малките с регулиращ се гръб да се спрем на него.
Благодаря ти предварително!

Тема Re: Въпроси за столчето за коланови [re: bib.bib]  
Автор lsa27 (член)
Публикувано14.09.04 23:45

Аз съм адски доволна от столчето и количката си, но не ги препоръчах в темата за колички, защото са сравнително скъпи. Марката е Play и е испанско - купихме го от Малечко - малко ги има в София и едва ли си ги виждала.

Обаче столът не е много малък - като другите кошници - и е по-тежък, затова пък си спестяваш от зимен кош. Има три нива на регулиране и нещо като чувалче, и доколкото си спомням продавачката каза, че отговаря на всички стандарти за сигурност и в легнало положение.

В албумите ни го има на някои снимки така че ако искаш го виж :

http://community.webshots.com/user/noycheva

За мен това беше една много добра покупка.

Забравих да напиша, че можеш да свалиш и пуснеш в пералнята цялата дамаска на стола - много е удобно.

Редактирано от lsa27 на 14.09.04 23:49.

Автор Biba ()
Публикувано14.09.04 23:51

По принцип всяко столче става за всяка кола, но ако колата ви е от най-малките е добре да се изпробва предварително дали става. Някой марки, като Мерцедес например препоръчват само техните си столчета за най-голяма безопастност, но и всички останали стават. А това за пълната кола с детски седалки наистина е така, ако колата е малка за повече от 2 седалки се сменя колата (поне тука се прави така). Ние засега сме само с една и има достатъчно място. На мен пък ми е досадно това прехвърляне на столчето от кола в кола (моята и на мъжа ми). Като тръгнем за някъде, столчето по закона на Мърфи се оказва в "другата" кола, засега сме още с най-малкият размер и не е толкова сложно, но след 2-3 месеца ще трябва да минем на по-големите и няма да е толкова лесно прехвърлянето.

Автор яroдka (мама на Лилиан)
Публикувано15.09.04 01:54

...ами за местенето - зависи дали имаш предвид столче или кошница до 13 кг.!? От 2 - 6м возех Лиле-пиле в кошница, с която я разнасях навсякъде, а в къщи я използвахме като люлка и шезлонг т.е не съм оставяла кошницата в колата. Като понатежа бебка след шестия месец купихме столче, което си стои непрекъснато в колата. Тежко е и не ми се вижда удачно да го местиш непрекъснато, няма смисъл. Ако колата ви не се охрянява може би е по-добре да си вземете по-евтино или на втора ръка. Старо или ново, няма значение за пасването към седалката. Ние, например, като го избирахме бяхме с колата на мъжа ми и столчето направо "заспа" на задната седалка, обаче в мойта кола - тц! Нещо не е стабилно, а и точно този колан отзад, коите е по диагонал на шофьорската седалка е къс и не може да го прикрепи здраво (а, всъщност това е най-важното). Та затова наистина е по-добре да пробвате преди да купите.
А за многото деца и столчета сега ми дойде великата идея - 2 коли по 2 столчета прави 4 деца.
Ле-леее,а ние още сме на първото. Утре сутринта за закуска "ще сервирам" уравнението на майстора

Тема Re: Въпроси за столчето за коланови [re: яroдka]  
Автор honey13 (scorpio)
Публикувано15.09.04 08:31

Има ли значение на кое място отзад се слага столчето?
Понеже мъж ми го беше сложил по диагонал на шофьорското място, а на картинката е нарисувано да се сложи зад шофьора, аз оревах орталъка докато не го премести, но пък така ми се струва, че повече й духа от прозореца.

Ралица, 20.Х.02г.

Автор Virgo (зодия дева)
Публикувано15.09.04 08:44

Нашето столче си стои постоянно в колата и до сега сме нямали проблеми (да чукна на дърво). То е някакво френско беше купено от Щъркел за деца до 3 години и се закача с коланите отзад и става седнало и полулегнало. Не е най-идеалното, но ми върши работа. В интерес на истината и колата рядко е без надзор (освен в морската градина), защото аз я спирам пред очите на портиера пред офиса, мъжа ми - пред поделението, а в къщи е в гаража ни...

Автор raia_a_a (e_u)
Публикувано15.09.04 09:07

Предполагам питаш за столчетата за дете на вашата възраст,защото бебешките столче -кошници си ги взимаш барабар с бебето вътре и си се разнасяте с него навсякъде.
Нашето си го купихме от МЕТРО където не може да си го пробваш в колата първо,но съм чувала че е добре да ги пробваш да не се получи някои фал(един приятел ми се оплака че на неговта кола(не помня марката) нито едно столче от продаваните в Малечко не са успяли да закрепят(а там избора си е голям),и затова си карат без столче за сега
Съвсем скоро преди да си купим нашето,една приятелка ми беше дала нейното на Макси Кози което го държах в колата.Някакви скапаняци ни бяха срязали оплътнителя на задното стъкло и грижливо захвърлили в тревата,слава богу здравоНаправо изтръпнах заради това столче но то си беше там,бяха откраднали някакви странни неща-крик,пожарогасителсамо дето ни срязоха оплътнителя и си имахме ядове.Мисля че тия дето разбиват колите не ги интересува (не се сещат поне) да крадат столчета.Все едно ми се струва да крадат седалките на колите;)
Сега нашето ново столче продължавам да си го държа в колата,защото така или иначе няма къде да го държа в къщи,пък си е и хамалогия всеки път да се монтира и отмонтира (представи си че ти се налага някъде за 5мин да мръднеш с детето и колата ,но трявба да монтираш столче 10мин. примерно;),
Всичките ми познати доколкото знам си ги държат в колата.Имам познати с две деца от зад са си две столчета и така за три не знам къде и как....Веднъж видях една мама с тризнаци да разтоварва челядта в парка от колата.Имаше три столчета,но колата й беше огромна
Съветвам те като избираш столче да е такова което да има няколко положения и да може да си полягва и да си нани дечко при дълаг път,другото е божа работауспех

Тема Re: Въпроси за столчето за коланови [re: honey13]  
Автор marid ()
Публикувано15.09.04 09:08

И нашето е там - по диагонал на шофьорското - според мъжа ми било по-сигурно, понеже ако тръгнел някой да ни удря странично, обикновено е от страната на шофьора и ей такива разни - дано никога не ми се налага да разбера дали е прав!

Нашето столче е втора употреба, от едно братовчедче - напълно запазено, доста му е дебела пластмасата, има 5точково закопчаване на колана - Safety Baby пише на него, та вероятно това е марката, може да се регулира наклона на облегалката - доста е добро, но вероятно всички столчета са такива. Преди да вземете столче пробвайте го в колата - нашата например нямаше задни колани, та се наложи да монтираме, а е важно да бъдат достатъчно дълги, за да обхванат столчето.
Такова столче според мен си е, за да седи постоянно в колата - иначе не знам дали всеки път ще успееш да го закрепиш достатъчно стабилно, пък и времето, което ще се губои за слагане и вадене е много. Нашето досега не са правили опити да го крадат, макар че колата ни е много лесна за отваряне - тъй де, да не дърпам дявола за опашката, но столчето ни си стои вътре.

А докато беше по-малък Мартин го носехме в кошница на Макси Кози - страшно удобно и мултифункционално нещо

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.