|
Тема
|
за бронховаксома да ви питам
|
|
Автор |
bimba (викината мама) |
Публикувано | 10.09.04 22:24 |
|
момичета извинявам се,че пускам нова тема след като наскоро дискутирахм имуностимулаторите,но някой има ли по-подробно инфо за бронховаксома,нашата педиатърка ни го предписа,но в момента Вики е малко понастинала-разбирай покашля според нея няма проблем да и давам въпросното "вълшебство",но аз реших да ви попитам и вас,дали има проблем
| |
Тема
|
Re: за бронховаксома да ви питам
[re: bimba]
|
|
Автор |
vache (новак) |
Публикувано | 10.09.04 23:02 |
|
Ще ти кажа, че при Рибомунила първта една седмица се дава така наречената лечебна доза, а после всеки месец поддържаща. Аз го разбирам, че може Рибомунил да се дава и когато детето е болно. Примерно респивакса може... Ама не съм много сигурна, де... само си разсъжавам. Пусни тема и в Медицина, там със сигурност ще ти отговорят най-достоверно
| |
Тема
|
[re: vache]
|
|
Автор |
bimba (викината мама) |
Публикувано | 10.09.04 23:13 |
|
ваче мерси все пак,Алекс много е порастнала бе и каква е хубавица 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
vache (новак) |
Публикувано | 10.09.04 23:39 |
|
Ееее, сега ще стане тема на четките, щото отдавна искам да ти кажа същото за Вики   . Голяма сладуранка!!!
Хайде като започнеш да даваш бронховаксона ще кажеш, че май догодина няма да има рибомунил, та май ще пием бронховаксон
| |
Тема
|
|
|
Автор |
vache (новак) |
Публикувано | 10.09.04 23:53 |
|
Ауууу, сега виждам, че даже в една поза сме ги снимали 
| |
Тема
|
[re: vache]
|
|
Автор |
bimba (викината мама) |
Публикувано | 11.09.04 00:09 |
|
е що ще му спират вноса ли на рибомунила,аз много се чудихдали бронховаксом дали рибомунил, и понеже педиатърката ми спомена ,че бронховаксома е аналог на нашенския респивакс а аз съм много доволна от него-лично съм го използвала се реших за бр...ама и той е изчезнал от аптечната мрежа снабдих се за първия месец и сега съм дала заявка за другите два
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Millena (s interes) |
Публикувано | 11.09.04 04:19 |
|
Не го давай докато е болно детето, не е добре.
Да споделя обаче, че аз бях очарована от Бронховаксома като четох описанието, но вики се скъса да боледува след първата доза, едва дадохме 2-рата, а до 3-тата така и не стигнахме А винаги е бил много здрав. Може и съвпадение да е, но не посмях да рискувам и тази година.
Иначе сега му е точно времет за започване
Успех и дано твоето Вики да е здраво цяла зима!!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
vache (новак) |
Публикувано | 11.09.04 23:32 |
|
Значи днес поговорих с хора биолози и стигнахме до извода, че специално Рибомунила действа с рибозоми извлечени от бактериални причинители на инфекции. Организма не се заразява, но пък с/у рибозомите се задейства имунната система като активира макрофагите (не знам какво е това ), стимулира Т клетките и стимулира образуването на серумните и секреторните имуноглобулини. Т.е. няма вкарване на живи или мъртви бактерии. Механизма бил различен. Може би затова може да се дава ако човек е болен. За респивакса съм сигурна, че може... Моята педиатърка каза, че рибомунила изработвал по-добър имунитет от бронховаксона. Казаха, че нямало да има внос, ама днес в аптеката дето си пазаруваме жената каза, че ще се внася, просто имало някакви проблени с доументи, иначе скоро ще се внесат нови партиди.
И все пак тия неща дето ти ги пиша не са мнение на лекар, така, че най-добре е лекар да каже 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Плaмeнa () |
Публикувано | 13.09.04 10:09 |
|
Ние пием Broncho-vaxon от 4 дни (на 2г сме). Системата по която ни казаха да го пием е 3 последователни месеца по 10 дни, като всеки месец се започва от една и съща дата. Ако в този период на прием се разболее детенцето то се приемат хапчетата до пълното оздравяване на детенцето т.е. може да продължи повече от 10 дни. Първият ден след приема направихме Т 38 , но само за половин ден и после спадна. На нас ни изписаха точно този имунностимулант защото е специално предназначен срещу инфекции на горните дихателни пътища, от които тази пролет едвам се отървахме, дори ни казаха че сме предразположени към астма. Мисля че всяко дете трябва да приеме ваксина съобразена с неговите заболявания, а не каква да е широкоспектърна .
| |
Тема
|
[re: Плaмeнa]
|
|
Автор |
bimba (викината мама) |
Публикувано | 13.09.04 20:34 |
|
на нас педиатърката ни го изписа именно защото предназначен срещу инфекции на горните дихателни пътища,защото те са по сериозни баналните хреми изобщо не ги броя,до сега не съм и давала подобни имуномодулатори и незнам дали ще има ефект аз попринцип съм малко скептично настроена,даже и към ваксините,защото не могат да обхванат всички възможни вируси и грипови състояния,но дано пък стимулаторите имат ефект
| |
|
|
|
|