Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:24 14.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Какви изследвания в седмиците преди термина?нови  
Автор Free Soul (светла)
Публикувано08.09.04 23:09

Привет на всички!

Имам следните въпросчета към вас:
1. Прави ли се изследване на налягането на очните дъна, ако по принцип бременната няма проблем с очите?
2. Колко време преди термина или датата за планово секцио са ви правили изследване за стрептококи? И изобщо правили ли са ви?
3. Проверка за алергия към упойки и антибиотици практикува ли се в самите болници, или трябва да си ходиш по собствена инициатива? Питането ми е за МД по-конкретно. Доколкото знам, се прави само тест за алергия към един антибиотик, но не и за упойките...В темата на августинките четох, че някои момичета са ходили в Центъра по алергология в МА за по-подробен тест...
4. Кога се прави последната микробиология преди раждането? В осмия или в деветия месец?
5. Изследванията на урина зачестяват ли през деветия месец или пак са веднъж месечно?
6. Ширината на таза кога се измерва като за последно? Дни преди термина или в самата операционна на рентген?

Ами...май е това.

Благодаря на всички за отговорите.

Тема Re: Какви изследвания в седмиците преди термина? [re: Free Soul]  
Автор Aurora (Schumi`s girl)
Публикувано08.09.04 23:22

здравей :)
мога да се изкажа само по първия въпрос, защото днес имам прясна информация - бях на очен преглед при д-р Йовчева - работи във Втори Медицински Център. значи аз по препоръка на доктора ми ходих сега в 30-та седмица и въпреки, че нямам проблеми с очните дъна, (както показа днешния преглед) лекарката каза да отида и когато влезна в 9-тия месец, за да видим дали не са настъпили изменения. рядко се случвало, но все пак в следствие на бремеността ставало какво ли не.
разказа ми интересни случаи - пациентка с по 12 диоптера на око нямала никакви изменения и патологии в очните дъна, докато пък друга пациентка със съвсем минимално късогледство имала невероятни поражения по очните дъна. т.е. няма значение имала ли си проблем с очите - хубаво е да се направи това изследване, за да си спокойна. дано съм била полезна :)

Тема Re: Какви изследвания в седмиците преди термина?нови [re: Aurora]  
Автор Free Soul (светла)
Публикувано08.09.04 23:40

Да, благодаря ти за бързия отговор и за отзивчивостта!

И аз знам, че късогледството и налягането в очните дъна не са взаимосвързани. Понеже досега нямам оплаквания, свързани с очите си, питах гинеколога си за това изследване. А той каза, че в случай, че нямам проблеми, нямало и нужда да се изследвам...Ама мен нещо ме човърка, иска ми се всичко необходимо да направя. Затова и питам за други мнения.

Лека и приятна бременност ти желая!

Тема Re: Какви изследвания в седмиците преди термина?нови [re: Free Soul]  
Автор Aurora (Schumi`s girl)
Публикувано09.09.04 10:25

аз също не съм имала проблеми с очите, обаче също като теб ме човърка, ако не направя всичко необходимо :) та сама попитах доктора ми и той едва тогава ми каза, че не било зле да се прегледам :) ама пък все трябва да ги ръчкаш тези доктори :)
сега например очната лекарка каза, че било добре да бъда подпомагана в случай на нормално раждане. ама питам - нали съм добре, нали нямам проблеми с очите? а тя каза, че при силните напъни било добре да ми помагат докторите и каза, че щяла да го напише в родоразрешителния лист...щура работа :)

Тема Re: Какви изследвания в седмиците преди термина?нови [re: Aurora]  
Автор Free Soul (светла)
Публикувано09.09.04 11:56

Бе...аз като се знам, май другата седмица ще отида да си направя това очното изследване, да ми е мирна главата...

Автор 3te...ki (трите точки :))
Публикувано09.09.04 13:08

И аз само частично да се включа... В деветия месец поне при мен зачестиха ходенията на ЖК и съответно и носенето на урина. Та - в девети месец всяка седмица нося урина....
За очните дъна не знам... Но ти ако по принцип си за планово секцио май няма значение... В смисъл така или иначе при секцио няма напъни и съответно отпада и риска от отлепване на ретината (нали това се получаваше...?!) Но пък теста за алергии според мен си е задължителен... Знам за два смъртни случая в следствие на алергия към упойки - единиятдаже от зъболекарска упойка
Ти иначе как си? Май вече яко сме се замислили за раждането

Автор !BlRSEN! (mdaaaa)
Публикувано09.09.04 13:19

Na men mi predstoi planovo sekcio i izsledvaniata ,dokolkoto znam se praviat dni predi da vleze6 v 9-tia mesec!Na men mi predstoiat takiva na 15.09 i znam ,4e se vzima sekret ot vsiakade,test za upoikata/za test za antibiotici za parvi pat ot teb 4uvam,spored men ne se vzima,za6toto karma4kata nemoje da pie takiva/zamervania na taza nikoi ne ti pravi,za6toto ne gi interesuva/pri planovo sekcio/,o4nite dana sa6to!Vsi4ko tova se pravi ot lekaria ,koito 6te izvar6va sekcioto,vav vaprosnata bolnica i pone pri men domedicinskata pomo6t i izsledvania se zapla6tat!
Dano da sam pomognala

Тема Re: Какви изследвания в седмиците преди термина?нови [re: 3te...ki]  
Автор Free Soul (светла)
Публикувано09.09.04 14:18

То и с мислене и без мислене, ще му дойде редът!

Ми...аз се опитвам да чета няколко книги едновременно за майчинството и гледане на новородено - за кърменето, за къпането, за режима, за коликите...Даже си купих видеокасета онзи ден - "Грижи за моето бебе", още не ми е останало време да я гледаме...

Гладя!...Като парна машина! Бельо, дрешки, пелени....

И пазарувам...Обикалям магазините с едни списъци, голяма смешка!..
Та това правя - тия три неща.

Мисленето - ясно! То ми е приоритет...

Ами не знам още дали ще съм секцио...Има такава вероятност, но както каза докторът - ако тръгна да раждам преди него, няма да ме спират, я! Затова гледам да съм подготвена и за двата варианта, ако изобщо е възможно това...

Още не съм влязла в девети месец, в 35-та седмица съм, но то сякаш не остана време...

Поздрави!

Тема Re: Какви изследвания в седмиците преди термина?нови [re: !BlRSEN!]  
Автор Free Soul (светла)
Публикувано09.09.04 14:28

Да, благодаря ти!
Ей сега ще си разграфя работния календар със задачки за вършене за следващите две седмици!

И относно антибиотика - и на мен не ми е ясно точно какъв е, но четох в друга тема, че поради вероятност да се приложи, се прави такъв тест предварително. Отнасяше се за секцио, не знам дали важи и за естественото раждане.

Успех и леко раждане!

Автор dss_ (непознат )
Публикувано09.09.04 14:55

здравей Free Soul
Ако ще раждаш планово секцио изобщо няма смисъл да си правиш изследвания на очите. Изследванията касаят вазможността от отлепване на ретинта от напъните при контракциите, а ако раждаш секцио такива просто няма. Иначе ако имаш някакъв макар и малък проблем с очите, дори къскогледство 1-2 диоптъра, е добре да отидеш на специален преглед на очните дъна, на който да ти огледат целите очни дъна за някъкви пукнатини, които биха могли да доведат до отлепване, а не както в повечето очни кабинети с една лампичка да ти светнат и да видят само 1/3 от очното дъно/ В Пловдив такива изследвания се правят в очна клиника към ВМИ/ намира се на Пещерско шосе, в сградата на хирургиите специално тази клиника/ . процедурата не е много приятна, но не е и кой знае какво. Няма да се впускам в повече обяснения, и без това няма да ти се налага да минаваш по този път :-)
Колкото до другите ти вапроси ще се въздържа от отговор, тука в Пловдив нещата стоят май доста по-различно ........

Само за рентгена бих те посъветвала да не се подлагаш на облъчване с него, пък дори и да е точно преди да се роди бебето. Много съм чела докато бях бременна и никъде не срщнах някой де препоръчва правенето на рентгенови снимки на бебето. Дори някъде срщнах, че във Франция се правели само в краен случай и след като майката изрично се е подписала,че е запозната от рисковете при облъчването..... Но лекаря най-добре ще прецени дали се налага или не рентгенова снимка, просто съвета мие да не се подлагаш просто ей-така на такова облъчване при поето ако се случи в първия месец от бременността даже препоръчват зборт, за да не се роди увреден плод.........

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.