|
Тема
|
Суче и се скъсва от рев!
|
|
Автор |
kali77 (mama) |
Публикувано | 06.09.04 20:26 |
|
Мили мами незнам вече какво да правя. Синът ми, който е на почти 2 месеца, от известно време насам започна почти всеки път като го слагам на гърдата да посуче минута, две, а после започва да плаче неистово. След около 10 минути такъв рев пак успяваме да захапеме гърдата, но само ако потече повече кърма оттам пак се дърпаме и плачеме. После веднага след като се "нахраниме" пак плаче. Интересното е че през нощта проблема изчезва и се храниме нормално. Досега мислех, че са колики, които си имаме и започнахме да пием Саб Симплекс, но сега се замислям дали пък да не му стига кърмата и да се ядосва. По принцип го кърмя на всеки 3 часа. Моля споделете има ли сте подобен проблем.
целувки и поздрави от мен и малкия Ади, който сега е кацнал на рамото на баба си
[url=http://lilypie.com][img]http://lilypie.com/baby1/050714/2/15/1/+2/.png[/img][/url]
| |
Тема
|
Re: Суче и се скъсва от рев!
[re: kali77]
|
|
Автор |
Tandoori (veche mama) |
Публикувано | 06.09.04 20:40 |
|
Дали е от кърмата можеш да провериш много лесно. Просто след като спре да суче пробвай да изцедиш. Ако има като изцеждаш, значи не е от това.
Абсолютно е възможно да е от колики, нищо че не са през нощта. При нас също не бяха.
Може да има още няколко причини, гледай да отхвърлиш и тях:
- болки в ушите( много възможно, ужасно болезнено!)
-гъбична инфекция в устната кухина( също много възможно, изплакваш ли устата след кърмене с вода?)
-да му е неудобна позата, в която се кърмите,пробвай да я смениш;
Може и да има друго, нека други мами кажат...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
kalli (kalinka) |
Публикувано | 06.09.04 21:22 |
|
Освен това,което ти е казала Tandoori, има едно странно(поне за мен) явление,което се нарича "кърмаческа стачка " Проявява се точно около 2рия месец.Така беше при Калоян.Поне седмица се държа така,а аз се скъсвах от притеснения,че не му стига кърмата,увеличих й даже количеството-какво ли не пиех...
Но после отнима и всичко беше наред.
Дано и при вас също е наред всичко.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
tinkerbell (the bright side) |
Публикувано | 06.09.04 21:23 |
|
Така както го описваш на мен ми прилича на кърмаческа стачка. Пробвай да сменяш позата, да го храниш когато е сънен. Трябва за няколко дена, до седмица-две да отшуми. Няма смисъл да се цедиш след това. Може да имаш достатъчо кърма и пак да не изцеждаш нищо. Бих те посъветвала и временно да забравиш за режима и да кърмиш на поискване. Ако трябва и по 20 пъти в денонощие:) Това си е лично твое решение. Казвам ти го само за да го обмислиш, да не ти изглежда безкрайно еретична идея (както, предполагам, ще изглежда на бабата на Ади:)
Провери му устата и за гъбички. Помисли какво си яла - повече лук, пикантни неща? Ако си в М. също се променя вкусът на кърмата.
Но, понеже през нощта ги нямате тези проблеми, залагам 95% да е в стачка. Ако диренето работи, потърси "стачка" в архива. Ще ти излязат доста теми.
Успех!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
SZA (щастлива мама) |
Публикувано | 06.09.04 21:48 |
|
Кърмаческа стачка , не се притеснявай, нормално е. Аз го преживях на два пъти, а единият трая цял месец . Гледай да го кърмиш по-често нощно време, също пробвай да го кърмиш на тъмно - например с пелена върху вас или в банята на загасена лампа. На мен ми помогна като започнах да го кърмя легнала - сега само така яде, а и на мен ми е по-удобно. Виж във , там има форум за кърмене и захранване - потърси темата, аз лично съм я пускала . Не ми зарежда сайта в момента, иначе ще ти дам линка...
Успех и не се отчайвай и най-важното - не се отказвай 
| |
Тема
|
[re: SZA]
|
|
Автор |
kali77 (mama) |
Публикувано | 07.09.04 12:39 |
|
Благодаря много за информацията и съветите. Тази кърмаческа стачка да си призная нямах представа в какво се проявява. Сега сменям позите и има ефект!Днес, като че ли бебчо се нахрани с по-малко рев от обикновенно .
целувки и хиляди благодарности
п.с Бабата верно е противник на честото хранене, но сега като видя че има ефект се укроти
[url=http://lilypie.com][img]http://lilypie.com/baby1/050714/2/15/1/+2/.png[/img][/url]
| |
Тема
|
|
|
Автор |
gugu (член) |
Публикувано | 07.09.04 18:28 |
|
За бабите работи идеално "Докторът каза така" или в тази книга пише така. Верно горкия доктор ще бъде много проклетисван ама ...
И при нас беше така на същата възраст. Не открих причина, не си спомням даже как мина. Просто я хранех начесто (около 2 часа) и колкото иска. Иначе легнали се храним от много малки и сега ни проблем да си седим на дупето
Без паника!!! Много сме минали оттам така че смелост и здрави нерви!!! И много цунки на стачниците!!!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
irka (мама на Дени) |
Публикувано | 07.09.04 20:24 |
|
Да и при нас беше така някъде към втория - третия месец. Скъсваше се от рев а аз от притеснения. Накрая всичко отмина за около 2-3 седмици. Неприятно е но отминава. Аз изчаквах да спре да плаче и пак почвах кърменето и после пак и пак уф
Дано да мине бързо при вас! Само не почвай да дохранваш!
Успех!
Деница-5.12.2003г.
| |
|
|
|
|