Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:29 16.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Суче и се скъсва от рев!  
Автор kali77 (mama)
Публикувано06.09.04 20:26

Мили мами незнам вече какво да правя. Синът ми, който е на почти 2 месеца, от известно време насам започна почти всеки път като го слагам на гърдата да посуче минута, две, а после започва да плаче неистово. След около 10 минути такъв рев пак успяваме да захапеме гърдата, но само ако потече повече кърма оттам пак се дърпаме и плачеме. После веднага след като се "нахраниме" пак плаче. Интересното е че през нощта проблема изчезва и се храниме нормално. Досега мислех, че са колики, които си имаме и започнахме да пием Саб Симплекс, но сега се замислям дали пък да не му стига кърмата и да се ядосва. По принцип го кърмя на всеки 3 часа. Моля споделете има ли сте подобен проблем.
целувки и поздрави от мен и малкия Ади, който сега е кацнал на рамото на баба си

[url=http://lilypie.com][img]http://lilypie.com/baby1/050714/2/15/1/+2/.png[/img][/url]

Тема Re: Суче и се скъсва от рев!нови [re: kali77]  
Автор Tandoori (veche mama)
Публикувано06.09.04 20:40

Дали е от кърмата можеш да провериш много лесно. Просто след като спре да суче пробвай да изцедиш. Ако има като изцеждаш, значи не е от това.
Абсолютно е възможно да е от колики, нищо че не са през нощта. При нас също не бяха.
Може да има още няколко причини, гледай да отхвърлиш и тях:
- болки в ушите( много възможно, ужасно болезнено!)
-гъбична инфекция в устната кухина( също много възможно, изплакваш ли устата след кърмене с вода?)
-да му е неудобна позата, в която се кърмите,пробвай да я смениш;
Може и да има друго, нека други мами кажат...

Автор kalli (kalinka)
Публикувано06.09.04 21:22

Освен това,което ти е казала Tandoori, има едно странно(поне за мен) явление,което се нарича "кърмаческа стачка "Проявява се точно около 2рия месец.Така беше при Калоян.Поне седмица се държа така,а аз се скъсвах от притеснения,че не му стига кърмата,увеличих й даже количеството-какво ли не пиех...
Но после отнима и всичко беше наред.
Дано и при вас също е наред всичко.

Автор tinkerbell (the bright side)
Публикувано06.09.04 21:23

Така както го описваш на мен ми прилича на кърмаческа стачка. Пробвай да сменяш позата, да го храниш когато е сънен. Трябва за няколко дена, до седмица-две да отшуми. Няма смисъл да се цедиш след това. Може да имаш достатъчо кърма и пак да не изцеждаш нищо. Бих те посъветвала и временно да забравиш за режима и да кърмиш на поискване. Ако трябва и по 20 пъти в денонощие:) Това си е лично твое решение. Казвам ти го само за да го обмислиш, да не ти изглежда безкрайно еретична идея (както, предполагам, ще изглежда на бабата на Ади:)
Провери му устата и за гъбички. Помисли какво си яла - повече лук, пикантни неща? Ако си в М. също се променя вкусът на кърмата.
Но, понеже през нощта ги нямате тези проблеми, залагам 95% да е в стачка. Ако диренето работи, потърси "стачка" в архива. Ще ти излязат доста теми.
Успех!

Автор SZA (щастлива мама)
Публикувано06.09.04 21:48

Кърмаческа стачка , не се притеснявай, нормално е. Аз го преживях на два пъти, а единият трая цял месец . Гледай да го кърмиш по-често нощно време, също пробвай да го кърмиш на тъмно - например с пелена върху вас или в банята на загасена лампа. На мен ми помогна като започнах да го кърмя легнала - сега само така яде, а и на мен ми е по-удобно. Виж във

, там има форум за кърмене и захранване - потърси темата, аз лично съм я пускала . Не ми зарежда сайта в момента, иначе ще ти дам линка...

Успех и не се отчайвай и най-важното - не се отказвай

Тема Re: Суче и се скъсва от рев!нови [re: SZA]  
Автор kali77 (mama)
Публикувано07.09.04 12:39

Благодаря много за информацията и съветите. Тази кърмаческа стачка да си призная нямах представа в какво се проявява. Сега сменям позите и има ефект!Днес, като че ли бебчо се нахрани с по-малко рев от обикновенно.
целувки и хиляди благодарности

п.с Бабата верно е противник на честото хранене, но сега като видя че има ефект се укроти

[url=http://lilypie.com][img]http://lilypie.com/baby1/050714/2/15/1/+2/.png[/img][/url]

Автор gugu (член)
Публикувано07.09.04 18:28

За бабите работи идеално "Докторът каза така" или в тази книга пише така. Верно горкия доктор ще бъде много проклетисван ама ...

И при нас беше така на същата възраст. Не открих причина, не си спомням даже как мина. Просто я хранех начесто (около 2 часа) и колкото иска. Иначе легнали се храним от много малки и сега ни проблем да си седим на дупето

Без паника!!! Много сме минали оттам така че смелост и здрави нерви!!! И много цунки на стачниците!!!

Автор irka (мама на Дени)
Публикувано07.09.04 20:24

Да и при нас беше така някъде към втория - третия месец. Скъсваше се от рев а аз от притеснения. Накрая всичко отмина за около 2-3 седмици. Неприятно е но отминава. Аз изчаквах да спре да плаче и пак почвах кърменето и после пак и пак уф
Дано да мине бързо при вас! Само не почвай да дохранваш!
Успех!

Деница-5.12.2003г.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.