|
Тема
|
Отоци на краката
|
|
Автор |
Xrisa (минаващ) |
Публикувано | 29.08.04 17:57 |
|
Здравейте момичета,
моя приятелка, която забременя много трудно, но сега вече слава Богу е в седмия месец, получи големи отоци на краката - просто е като слон в глезените, а беше много елегантно момиче. Лекарят, при който ходи в Тина Киркова й казал, че щом няма албумин и високо кръвно, значи всичко е наред. Мой познат лекар обаче ми каза, че в такъв случай, дори при моносимтом трябвало болнично лечение, че се касаело за токсикация на бременността и че не можело да мине в домашни условия... И аз сега не знам дали да й казвам за това мнение и дали да я притеснявам, или пък наистина нейният лекар е прав... Някой от вас имал ли е подобен проблем?
| |
Тема
|
Re: Отоци на краката
[re: Xrisa]
|
|
Автор |
wiskas (щастлива) |
Публикувано | 29.08.04 18:59 |
|
Здрасти,аз също имам оттоци на краката.Нямам албумин и лекарката ми каза ,че това било нормално.На мен ми помага вечер да си накисвам краката в студена вода,но да е много леко хладичка,пък да не се простуди.
Но вчера ми казаха една рецепта дето помагала идеално.Аз няма вече за кога да я права,защото ми остават 2 седмици някъде до термин.
Значи взимат се една шепичка лешници(7-8 бр примерно) и се начукват и заедно с черупките се слагат в около 500гр вода и се прави чай от тях.Вариш ги 10-на минути и след това се пие,няма точно определена мярка за пиене,може да го изпие на два пъти или на три пъти за деня.Но жената дето ми каза рецептата ме предупреди ,че се пишка доста от този чай,но помагал безотказно.Ако иска приятелката ти може да пробва
| |
|
Този чай не беше ли за общо изчистване на организма от токсини? Аз поне така съм го чула.
| |
Тема
|
[re: Чyдя ce!]
|
|
Автор |
wiskas (щастлива) |
Публикувано | 29.08.04 20:07 |
|
Незнам...може и така да е,жената ми каза само,че тя като била бременна само от това и спаднали отоците.
| |
Тема
|
[re: Xrisa]
|
|
Автор |
maiche (ентусиаст) |
Публикувано | 29.08.04 21:56 |
|
И аз знам, че сами по себе си отоците не са чак толкова страшни, ако са наред другите изследвания. То в тия жеги небременните получават отоци, какво остава за бременните........
Стандартните съвети, предполагам ги знаете и ти тя - колкото е възможно повече ходене (ако няма други противопоказания), ластични чорапи (поставени сутрин преди да се подуят краката), да не стои права, като лежи да си държи краката на възглавничка (по-високо от главата).
А за да отговоря точно на въпроса ти - не мисля, че трябва да я стряскаш, защото твоят лекар си е позволил да постави диагноза, без да види пациентката; ако толкова държиш, препоръчай и да чуе (лично! - в смисъл след преглед) още едно лекарско мнение.
| |
|
|
|
|