Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:35 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Отоци на кракатанови  
Автор Xrisa (минаващ)
Публикувано29.08.04 17:57

Здравейте момичета,
моя приятелка, която забременя много трудно, но сега вече слава Богу е в седмия месец, получи големи отоци на краката - просто е като слон в глезените, а беше много елегантно момиче. Лекарят, при който ходи в Тина Киркова й казал, че щом няма албумин и високо кръвно, значи всичко е наред. Мой познат лекар обаче ми каза, че в такъв случай, дори при моносимтом трябвало болнично лечение, че се касаело за токсикация на бременността и че не можело да мине в домашни условия... И аз сега не знам дали да й казвам за това мнение и дали да я притеснявам, или пък наистина нейният лекар е прав... Някой от вас имал ли е подобен проблем?

Тема Re: Отоци на кракатанови [re: Xrisa]  
Автор wiskas (щастлива)
Публикувано29.08.04 18:59

Здрасти,аз също имам оттоци на краката.Нямам албумин и лекарката ми каза ,че това било нормално.На мен ми помага вечер да си накисвам краката в студена вода,но да е много леко хладичка,пък да не се простуди.
Но вчера ми казаха една рецепта дето помагала идеално.Аз няма вече за кога да я права,защото ми остават 2 седмици някъде до термин.
Значи взимат се една шепичка лешници(7-8 бр примерно) и се начукват и заедно с черупките се слагат в около 500гр вода и се прави чай от тях.Вариш ги 10-на минути и след това се пие,няма точно определена мярка за пиене,може да го изпие на два пъти или на три пъти за деня.Но жената дето ми каза рецептата ме предупреди ,че се пишка доста от този чай,но помагал безотказно.Ако иска приятелката ти може да пробва

Тема Re: Отоци на кракатанови [re: wiskas]  
Автор Чyдя ce! (Баба!!!)
Публикувано29.08.04 19:05

Този чай не беше ли за общо изчистване на организма от токсини? Аз поне така съм го чула.

Тема Re: Отоци на краката [re: Чyдя ce!]  
Автор wiskas (щастлива)
Публикувано29.08.04 20:07

Незнам...може и така да е,жената ми каза само,че тя като била бременна само от това и спаднали отоците.

Тема Re: Отоци на кракатанови [re: Xrisa]  
Автор maiche (ентусиаст)
Публикувано29.08.04 21:56

И аз знам, че сами по себе си отоците не са чак толкова страшни, ако са наред другите изследвания. То в тия жеги небременните получават отоци, какво остава за бременните........
Стандартните съвети, предполагам ги знаете и ти тя - колкото е възможно повече ходене (ако няма други противопоказания), ластични чорапи (поставени сутрин преди да се подуят краката), да не стои права, като лежи да си държи краката на възглавничка (по-високо от главата).
А за да отговоря точно на въпроса ти - не мисля, че трябва да я стряскаш, защото твоят лекар си е позволил да постави диагноза, без да види пациентката; ако толкова държиш, препоръчай и да чуе (лично! - в смисъл след преглед) още едно лекарско мнение.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.