Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:48 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема преминаване към един дневен съннови  
Автор maiche (ентусиаст)
Публикувано27.08.04 12:50

Мами, искам да ви питам спомняте ли си кога (на каква възраст) дечицата ви се отказаха от сутрешната дрямка, а също и как стана това - в смисъл вие поощрихте ли го, спирайки да настоявате за сутрешен сън или напротив?
При нас напоследък са доста объркани нещата и се чудя какво да правя.
Ако не спи сутринта, в повечето случаи към 12 е доста оклюмал, вчера направо заспа на масата.
Ако го сложа да спи към 10:30, спи 2 часа и нещо и следобед заспива чак към 18:00 - 19:00 и съответно вечерта към/след 22:00, което хич не ми харесва...
Питах, четох - едни казват, че е мъничък за един сън, други - че вече му е време. Пък аз хем не искам да се мъчи, като му се спи сутрин, хем не искам да ми заспива по нощите.... Посъветвайте ме, моля

Тема Re: преминаване към един дневен съннови [re: maiche]  
Автор V_lady (усмихната)
Публикувано27.08.04 13:08

Щом му се спи сутрин го оставяй, но не по 2ч., а по половин час до 40 минути. Опитай така, мисля, че ще помогне. Ние на 11 месеца вече спяхме само по 1 път на ден, но това е различно за всяко дете. Ето такъв беше нашия режим на тази възраст:
1. Ставане около 9,30 сутрин
2. Обеден сън от 13ч до 15ч - горе долу.
3. Вечер лягаше в 21 - 21,30 ч.
Всичко това е приблизително - случвало се е да спи и до 16,30ч, но в общи линии е това.

Автор miki3 (mimi)
Публикувано27.08.04 13:13

При нас тя сама се отказа от сутрешното спане около годинка , но имаше дни в който не успяваше да издържи до 13-14 часа и заспиваше по никое време и в крайна сметка режима се нормализира в яслата на 1.4 месеца там просто нямаше избор .а във вкъщи ако около критичните сутрешни часове измисляте забавни игри или кратка разходка може би ще свърши работа. успех

Автор Bebka (щастлива мама)
Публикувано27.08.04 14:12

Привет!
Яна се отказа от сутрешния сън преди да направи година, но всяко дете е различно.Спомням си какво пишеше в една книжка за отглеждане на детето за вашия проблем - опитай се да даваш обеда по-рано /напр-към 11.30 ч./ и след това в леглото.Може постепенно да изместваш лягането с 5-10 мин.и да видиш дали ще се получи по-нормално време за лягане следобеда.
Желая ти успех!

Автор kalina (Русе)
Публикувано27.08.04 16:37

Яна и тя в момента е в отказване на сутрешната дрямка. Всичко зависи в колко става сутрин. Ако е при майка ми на село, там има доста животинки, които рано сутрин към 6.30-7.00 започват да мяукат, баукат и кукуригат и тя скача. Съответно към 10.30 няма как да не дремне, следобед към 3 пак заспива, което не й пречи на вечерното заспиване. Като е при мен има случаи, в които се пробва да скочи към 6.30, аз й казвам че на село може да й минава номера, но в града спим до 8.30 и тя /често/ се съгласява. Ако спи до 9.00, ляга чак към 1-1.30 и това ми е любимия вариант, защото си поспива добре, 2-3 часа. Но още не работи мн. добре тази схема, защото понякога заспива в 1, става в 2 и пак заспива в 6 и е ужас този вариант!

Яна 21.09.2003

Автор radostina (непознат )
Публикувано27.08.04 16:42

Ами Ева мина на един сън около годинката. И режима горе долу беше следния:
Ставане-6:00
Обяд -11:00
Сън 11:30 - 2:00
Лягаше към 7-7:30 и откарваше чак до сутринта.
Така времето между спанетата беше равномерно разпределено, но пък тя както виждаш става много рано...

Р

Автор ivelina (и Радина)
Публикувано27.08.04 18:13

С риск да се повторя, но нямам възможност да прочета отговорите преди мен - ще ти кажа, че всичко си е индивидуално да детето. То само ще прецени дали да спи два пъти или един. Ето как е при нас - Радина е на 1г9м. и все още си поспива два пъти и то особенно ако е ставнала по-рано сутринта, но аз не я оставям дълго да спи а я събуждам след около час. А детенце на приятелка от 11м. спи само веднъж. Така че сама прецени ситуацията. Ако легне в 10,30 събудиго в 11,30 и после пак го сложи в 15,00 - 17,00. Успех.

Автор Rampelina (мама на Валерий)
Публикувано27.08.04 18:13

Моя сладур беше на 1г.1м., когато се отказа от втория сън с маааалко моя помощ . Изместихме обадя към 11.30-12.00ч., а до тогава бяхме на разходка, така че като се приберем, да папка и към 12.30 - в леглото. Той и до сега в 1ч. най-късно е заспал.
И при нас ставаше така - ако заспи сутринта, заспиваше много късно следобед и после много късно вечер, а понякога изобщо не можеше да заспи следобед и ставаше много кисел. Моя съвет е да опиташ да не го слагаш 1-2 сутрини да спи, като излизате на разходка (сега поне е топло) и да видиш как ще му се отрази на детенце, то ще си покаже само дали му е време.

Тема Re: преминаване към един дневен съннови [re: V_lady]  
Автор maiche (ентусиаст)
Публикувано27.08.04 21:53

Виж това не ми е хрумвало - все ми е жал да го събуждам, но може да пробвам с една дрямка от 10:00 до 10:30 да кажем, да видим как ще му понесе. Благодаря.

Тема Re: преминаване към един дневен съннови [re: miki3]  
Автор maiche (ентусиаст)
Публикувано27.08.04 21:55

Абе залъгването върши работа, само дето после заспива прав и гладен в 12 примерно, спи по-малко и е киселяк.... А в яслата не ги ли слагат да спят и сутринта, ако искат?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.