Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:37 09.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема = Октомври 2004 =нови  
Автор ббб (щастлива)
Публикувано28.07.04 10:43

Хей момичета ние съвсем се загубихме:::))
Как сте, как са бебчовците?
Ние сме добре. От няколко дни така ритаме, че целия корем ми се мести - само ме чака да седна или да легна и се започва, а таткото си умира от смях . Иначе като цяло се чувствам много добре, малко ми е топличко, ама то си е нормално. Качила сам 11кг, а коремчето даже не ми тежи.
До къде стигнахте с ремонтите, привършвате ли вече::)) Ние сме готови с кухнята и наполовина готови с тоалетната и коридора, а остават хола, детската и спалнята, и направо незнам как ще сколасаме, най-много нещо да остане и за догодина.

Поздрави
Биби

Тема Re: = Октомври 2004 =нови [re: ббб]  
Автор 3te...ki (трите точки :))
Публикувано28.07.04 11:15

Здравей! Вярно, че нещо поутихнахме... сигурно ще е от жегите и от нямането какво да споделяме :)
И ние сме добре. Моят корем също се мести, когато бебчо се разрита! Днес обаче сме заели някаква много неудобна за мен поза, защото всички ритници са насочени към пикочния ми мехур . Честно да си кажа... 9 месеца май са мнооооого дълго време за износване на едно бебе, особено за нетърпеливи и любопитни майки като мен . Направо като си предствя, че има още цели два месеца... много време ми се вижда.... Е, вярно е, че не мога да се оплача от бременността си - не ми тежи, засега съм 9кг +, ама... пустото му нетърпение да се видим най-сетне с бебчо :)
Поздрави и от мен!

Тема Re: = Октомври 2004 =нови [re: 3te...ki]  
Автор pilence_74 (нова)
Публикувано28.07.04 14:36

Ами сега, като не иска да превключи н алатиница, как да ти напиша името за обръщение?!!!
Ще карам направо... Откъде и как поставяте тези сладки лентички с точната възраст на бременността? Много искам и аз да имам, още повече, че вечно забравям в коя седмица съм, а като почна да смятам, става едно броенееее...
Иначе аз също съм за октомври - за 27.
Блазе ви, аз съм наддала вече 14 кг и много ми тежи, защото ми е адски горещо. Чак сега разбирам защо на дебелите хора никога не им е студено

Автор Fighty (новак)
Публикувано28.07.04 18:28

Здравейтеее:)
И аз да си дам отчета:)
Бебето е около 1.385 грама, всичко му е ок. плюс , че за пореден път докторката ми обясни, че ще е дългокрака девойка:))Размера на бедрената кост при българските бебета бил повечето пъти една седмица назад от колкото е "стандарта", а пък ние вървим даже с една седмица напред:) А и с грамажа май добре се представяме, вашите бебета колко тежат вече?
На 9ти съм пак на преглед(вече почвам през две седмици), тогава ще ходя и на кардиолог. Бях на очен, който ми даде препоръка за секцио, а днес се срещнах и с д-р Савова от Св. София и май ще раждам при нея.Направи ми много добро впечатление. Ще отида и на училището за родители на 13.08 (леле, петък 13ти!) , за да разгледам болницата. Секциото ми ще е около 1ви октомври.
Иначе аз се чувствам добре, още нямам проблеми с отичане на краката и т.н, имах 2 пъти крампи, но вече се светнах при кое движение ги получавам и го избягвам:)Качила съм 8 кг. Имам си и снимки:)
http://community.webshots.com/user/fighty_baby
Като виждам как съм качила почти колкото вас при целия зор който си давам, си мисля, че ако и аз продължавах работа досега и седях по цял ден пред компютъра сигурно щях да съм качила около 20кила
Между другото фитнеса вече ми натежава, като си повдигам крака все едно го вдигам с тежест на него, ама какво да се правиНяма да се отказвам обаче:) Сега от 1ви до 15ти ще почивам , защото ще го затворят , но пък 6, 7, 8 и 9ти най-вероятно ще съм на Пампорово и там смятам да ходя много:)А този уикенд живот и здраве , ще отидем в село Гела на надсвирването с гайди:) Всъщност да не се хваля много , че колко пъти се похвалих тук , че ще ходя някъде, все се случваше нещо и ми се разминаваше:(
На нашият ремонт вече му се вижда краят Но ние си взехме майстори, не го правихме сами.Още не са готови де, но към края на седмицата трябва да приключат вече.Надявам се:) Току що си видях хола латексиран- небето е влязло вътре, най-хубавото бебешко синио, което можете да си представите:)Спалнята ни е оранжева , а антрето и коридора-резида.Банята пък ни е в синио и бяло:) Кухнята трябваше да е в по-топъл цвят , та си избрахме нещо като "капучино".Има два варианта- или да станем като в цирк, или да стане супер весело (за цветовете имам предвид):)Дано да е второто:)
Това е общо взето от мен:)
Хайде да се похвалят и другите:)

Автор peteto ()
Публикувано30.07.04 16:54

ЗДРАВЕЙТЕ ОКТОМВРИЙКИ!

Отдавна не съм се включвала, вярно е. Сега да дам отчет и аз-качила съм 11кг.Всички казват ,че не ми личат слава богу, била съм "само на коремче".
При последния преглед, в нач.на Юли, д-рката ми каза, че според Здравната каса имаме право само на 7 посещения, така че да си помисля кога да направя следващите 2.Ама това на нищо не прилича. Точно в края на бременността имаме нужда от най-много следене! Нямаше и направления за кръв и урина!!!! Добре, че фирмата, в която работя, има договор за обслужване с частна клиника, та си направих необх.изследвания!
Ходихме с таткото на у-ще за родители в Т.Киркова-мн.сме доволни. Засега сме навити за ВИП зала-и таткото да присъства.
Все още ходя на работа, но поне week-end-ите излизаме извън Сф.
Бебчо рита като футболист. Но още никой не ни е мерил колко тежим.Това как става? Може би като отида на ехограф в Т.Киркова, там ще го измерят...

Приятен август от мен на всички Октомврийки

[image][url=http://lilypie.com][img]http://lilypie.com/days/041006/1/0/0/+2/.png[/img][/url][/image]

Тема Re: = Октомври 2004 =нови [re: peteto]  
Автор clover ((four leaf))
Публикувано30.07.04 17:00

Мен пък от началото на 7-я месец ме викат на всеки 2 седмици, а преди това, по един път в месеца. Пускат ми кръв и урина всеки месец. Нещо те мота твойта докторка. Особено за направлението за кръв и урина. Другия път й скръцни, още повече, че на бременна изобщо не може да отказва. Ти си диспанзеризирана, не си отишла изневиделица да си поискаш направление, тя трябва да ти "пази" всеки месец такова. Я, какви тарикати имало.
Колко тежи бебето се изчислява от УЗ, от различните мерки-краче, глава, коремче, гръден кош, доколкото знам аз.

Тема Re: = Октомври 2004 =нови [re: peteto]  
Автор bib.bib (непознат)
Публикувано30.07.04 17:23

Може да обмислиш, дали да не смениш лекарката. То и без това вече ни е време да избираме доктор, при който ще раждаме и може той/тя да си те следи до края. Сега ми следят бременността в частна клиника, но първия път ходех на женска консултация в Първа градска болница и съм много доволна от отношението на всички лекари там към бременните. Д-р Венкова от Първа градска проследи първата ми бременност и много ми помогна в периода след раждането, когато имах проблеми, причинени от "хигиената" и "вниманието" в Тина Кирокова. Седем години по-късно не мога да се начудя на хвалбите, които чета за същото здравно заведение

Аз другата седмица ще ходя при д-р Мазнейкова и приемам всякакви съвети какво да я питам.

[image]http://lilypie.com/cache2/24/07324021.png
[/image]

Автор myrzelana (малко познат :))
Публикувано30.07.04 17:57

Здравейте и от мен, чак сега събрах сили да ви пиша - баща ми почина на 13-ти и ужасно мно-о-о-о-о-го ми липсва , много ми е мъчно за него, направо все едно, че част от мен си е отишла и вече никога няма да бъда същата.
Иначе бебетата са наред (слава богу), коремът ми расте с дни и е два пъти по-голям от този на Файти на снимките, ритат ме и вече и външно си личи как подскача .
+ 5-6 кила съм вече, по повод прегледите това за 7- те пъти е вярно, но аз досега съм ходила 14-15 пъти, просто докторката е ЧОВЕК и не ми пуска от онези листи всеки път като ходя,а на 2-3 пъти веднъж . Ако съм на твое място ще я сменя или ако и решила да раждаш при друг си вземи ново направление от Джи пи-то да те пре - диспансеризират.
С ремонта сме към края и като се замисля и ние бая сме се нашарили , надявам се до седмица да приключим. Относно работата имам вече нова колежка (доста я избирахме,ама май не сме сгрешили) та тя едваот 15 август и ще я обучавам до средата на септември и тогава излизам, дано устискам, че нещо много вече ме боли гърба и ми се подуват глезените , а пък и в къщи ме обземат мрачни мисли, а не трябва заради бебетата.
Ами това е засега от мен - целувам ви и я карайте по-весело и спокойно

Редактирано от myrzelana на 30.07.04 18:00.

Тема Re: = Октомври 2004 =нови [re: myrzelana]  
Автор clover ((four leaf))
Публикувано30.07.04 18:10

Много съжалявам.......разплака ме.....не знам какво друго да ти кажа.

Тема Re: = Октомври 2004 =нови [re: myrzelana]  
Автор Free Soul (светла)
Публикувано30.07.04 18:33

Миличка, съжалявам за загубата ти...Зная, че думите са безсилни...

Браво на бебчовците! И моят корем се движи, и когато съм на обществено място, се чудя какво ли си мислят хората, ако видят как се вълнува и трепка ту от една, ту от друга страна...
За килограмите не знам вече колко съм отгоре, че сме във вихъра на ремонта и някъде сме забутали кантара... Ама не ми и трябва - ям си колкото и каквото ми се яде...Сега ми е паднало...
Ремонтът сигурно до края на другата седмица го свършваме, и тогава ще почне обзавеждането на стаята и безбройните покупки...

Аз вече от една седмица съм в годишно полагаемата ми се отпуска, после преди 45-те дни преди термина остават 6-7 дни, за които ще си взема болничен...Черпих колегите, оставих заместничката си в техните "ръце" и с техните напътствия /не че не ми се обаждат пак всеки ден по телефона, но е разбираемо като за начало.../. Момичето малко се шашка и трудно се ориентира все още, макар че я обучавах 3 седмици, но вярвам, че сега като е сама, ще се научи да взима решения и да съобразява по-бързо...Кой знае и аз каква шашка съм била в началото...

Аз също ходя на ЖК към здравната каса и Коларов ми каза, че имам право на посещение всеки месец, а изследвания за кръв и урина - два пъти се правели - веднъж в трети месец и веднъж в седми...Пък и аз знам, че трябва всеки месец - поне урината. Та затова си правя допълнително всеки месец урина, а кръв досега - два пъти - заради анемията, сега ще правя трети път - да видим има ли резултат от пиенето на желязо...

На училище за бременни май ще ходя в "Майчин Дом", въпреки че е платен - 30лв, просто още не съм се обадила да питам кога ще се провежда през август. "Тина Киркова" ми е малко далече да ходя с транспорта...
Още съм в големи чуденки къде да раждам, везните малко повечко клонят към "МД" - заради добрите специалисти и въпреки нелюбезните акушерки, но вече съм лежала няколко пъти в тази болница,та съм им свикнала...
Другата седмица съм на УЗИ и ще говоря с лекаря и за избор на доктор за раждането...Надявам се, че ще ми препоръчат наистина добър специалист...Като имам новини от бебчо, ще пиша пак...Засега ви праща само много ритничета и "главички" за поздрави!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.