Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:07 08.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | (покажи всички)
Тема МАМИ ЗА СЕПТЕМВРИ - 9 ,2004нови  
Автор wiskas (щастлива)
Публикувано14.08.04 15:00

Здравейте,май е време за нова тема
Пък и има вече влезнали от нас в 9-ия месец.Още малко ни остана и ние сме на финала

EmZ /03.09 -момче /Емилия/34г./София/строит.инженер
DaraD / 03.09- момче / София /
Shazi / 04.09 - момче / Шазие /Асеновград / 36г.
Jogi / 06.09 - момиче / Варна /
vini77 / 07.09 / София / Младост-Борово
katharine / 09.09 - момиче / София/ 36 г. /секретарка в частна фирма / Зодия Риби
anelija_g / 09.09 / Добрич / работи в общинска структура
Merkata / 09.09 - момче
mutzuna / 12.09 / Деси / 26 г.
flavi / 13.09 - момче / Деси / Велико Търново/ 34 г./ зодия Лъв / компютърен специалист / 2-ро дете/
Мия / 16.09- момиче / Русе / Зодия Телец
Elianna / 16.09 - момиче / София / 26 г./ зодия Близнаци
wiskas / 16.09 - момче / Милка / София , ж.к.Борово/ 26 г. / зодия Овен
makemesmile /16.09 - момче / Мира / София / 29 г. /зодия Риби
silvany / 18.09 - момче /Варна
galq4 / 20.09момиче / Галя / София ,ж.к. Изток / 27 г. /Зодия Дева
dushanche / 20.09 - момиче / Варна / 25 г.
milenadi / 20.09 - момче / Варна/ 28 г. /
satelitka / 22.09 / Варна / 28 г.
karina / 22.09
r_vasl / 22.09 -момче/ Роси / София, Суха Река- Овча купел / 31 г. / работи в немска търговска фирма, занимаваща се в сферата на полиграфията / 3-то дете
sun_spot / 23.09 - момче / Варна/
vss / 23.09момиче / Русе /30г.
bian / 25.09 - момче / София / 30 г. / юрисконсулт
Teddy / 25.09 - момче / София /30г.
lavender / 27.09момче / София / 33 г. / 2-то дете
rada71 / 27.09 – близнаци,момчета / Бургас, в момента в чужбина / 32 г.
AVA26 / 27.09момче / Варна / 26 г. / Зодия Дева
tania_p / Стара Загора/ 23 г.
Sunny7

17 момчета 7 момичета

Редактирано от wiskas на 14.08.04 17:32.

Тема Re: МАМИ ЗА СЕПТЕМВРИ - 9 ,2004нови [re: wiskas]  
Автор satelitka (любопитка)
Публикувано14.08.04 19:18

Здравейте!

Да се разпиша в новата тема с малко нова информация за нас с бебка. Във вторник ходихме с нашия тати на 3-измерен видеозон при прехваления д-р Давидков във Варна, който бил ученик на д-р Мазнейкова от София. Не останахме много очаровани от него. В началото половин час измина, докато си направи самореклама - как бил един от 5-те най-добри специалиста в страната с такъв видеозон. Какви малформации на плода можело да се открият още в началните седмици /от 12 до 25 г.с. най-късно/. Не спря да говори през цялото време едно монотонно, все едно слушахме гласа му на запис. Беше като някакъв робот-акушер-гинеколог с този специфичен тембър на гласа. И след като най-сетне стигнахме до същинската част-гледането на видеозон, взе да пуфти уж че му е много трудно при такава напреднала бременност да разгледа всичко добре. Може и така да е, но да беше ми го казал по телефона като го питах дали е късно вече да отида като съм в 8 месец. Но нали трябва да ми вземе 35 лв. за прегледа, защо да пропуска. Носихме си и видеокасета, на която само се различава гръначен стъб с ребърцата, стомахчето, сърцето, главата и табанчето на крачето с 5-те пръстчета. Човек, неприсъствал на прегледа и толкова няма да различи. Трябваше да обясняваме после на 2-те бъдещи баби кое какво е. Но както и да е.....здраве да е! Поне разбрахме /но не успяхме да различим с мъжа ми/ пола на бебето - МОМИЧЕ, така каза доктора. Теглото й било 2 518, ръста - 43 см. Дългокрака девойка ще излезе - бедрената кост беше дълга. Иначе всичко си е наред, правилно оформена. Видяхме й личицето - малко неясен беше образа, но успяхме да различим брадичка, устнички, бузки, носле, оченца - като кукличка. През цялото време на прегледа обаче си поспа.
В четвъртък-12.08. на консултацията при акушерката стана ясно, че корема ми е пораснал на височина с 4 см., а на обиколка с 1 см. за 2 седмици. А аз съм качила 2 кг. Кръвно 100/70, а бебка пак игра на:"Скрий се от слушалката".

Уффф, много дълго стана пак. Но имах нужда да споделя впечатления.
Чао от мен и леки дни и нощи. Малко остана до срещата ни с бебоците.

Редактирано от satelitka на 14.08.04 19:25.

Тема УСПЕХ И БЕЗПРОБЛЕМНО РАЖДАНЕнови [re: wiskas]  
Автор Пипилoтa (чаровница)
Публикувано14.08.04 19:56

Автор vss ()
Публикувано14.08.04 22:55

Здравейте и от нас. Отдавна не съм писала. Вече съм си вкъщи и ще имам повече свободно време поне докато се роди бебето. Иначе редовно си сверявам часовника с всички септемврийски мами. И при мен ги има някои оплаквания като мускулни схващания, лош сън и много килограми (досега 20). Бебето още е с дупето надолу, но се надявам да се обърне до края. Мисля тази седмица да започвам с покупките. Повече не мога да чакам. А и сигурно ще стане трудно обикалянето по магазините оттук нататък.
Бъдете здрави всички мами и бебета!

Автор wiskas (щастлива)
Публикувано15.08.04 18:47

Обаче забелязвате ли,че 70% на 100% се раждат момченца...!?

Автор makemesmile (непознат )
Публикувано15.08.04 23:12

Ами....сигурно има някаква закономерност...Бях чела някъде че след последното преброяване,мъжете в Бг били с 200 000(двеста хиляди) по-малко от жените.природата явно си знае работата..... както и демографския бум,който се задава....Почти 1 млн. бг. живеели зад граница от последните15 години насам...
Момичета,важна мисия ни предстои.....

Автор wiskas (щастлива)
Публикувано17.08.04 09:28

Здравейтеаз минах на ехографа в Св.София.Д-р Савова гледаше на него.Общо взето -нищо особено не ми се стори.Каза ,че са нормални нещата,мина ме и на доплера,каза,че бебето тежи 2.800 +- 300гр.,даде ми документите и така...после ме пратиха за запис на тоновете-профилактично.Днеска пак ще хода...и за съжаление няма да мога да дойда на срещата,а така ми се искаше
На консултация вече няма да хода,вчера ми дадоха направлението за раждане,ще хода само 1 път в седмицата да слушата тоновете.Не ми даде никаква обменна карта,каза-нямало нужда,нали съм имала всички изследвания в мен-затова...абе и аз вече незнам.Лекарката ме погледна набързо на видеозона и ме изненада,че може и да не дочакам термин,защото бебето добре вече се е наместило с главата надолу,доста ниско.Доста ме натиска долу ниско напоследък и постоянно ми се ходи до тоалетна.
Поздрави от мен!

Автор lavender (ентусиаст)
Публикувано17.08.04 09:44

radvam se,che vsichko e ok pri teb.No si mislia,che obmennata karta triabva da e pri teb zadaljitelno.Za kade ti dadoha napravlenie za rajdane?

Тема Re: МАМИ ЗА СЕПТЕМВРИ - 9 ,2004нови [re: lavender]  
Автор flavi (разхвърляна)
Публикувано17.08.04 10:52

Какво точно представлява тази обменна карта ?
И на мен ми дадоха само картона с всички изследвания - не забелязах нищо,което да прилича на обменна карта или направление за раждане .

Поздрави !

Тема Re: МАМИ ЗА СЕПТЕМВРИ - 9 ,2004нови [re: flavi]  
Автор galq4 (минаващ)
Публикувано17.08.04 11:00

това е една бланка на която вписват болницата в която ще раждаш,прилежание на плода,данни за М.,кръвно,килограми,данни от изследванията т.е това което е от картона но на специална бланка.
на нея отгоре пише-направление на бременна до родилно заведение

Редактирано от galq4 на 17.08.04 11:05.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.