Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:15 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема За менингитната ваксинанови  
Автор Mиcлeщ (имам мнение)
Публикувано20.08.04 17:25

Някой от вас слагал ли е противоменингитната ваксина? Чували сме че може на 3 приема до 1 година или една ваксинация на 1 година. Какви са ползите и вредите евентуално от нея?

Да се учим от миналото, живеем с настоящето и мислим за бъдещото !!!

Тема Re: За менингитната ваксинанови [re: Mиcлeщ]  
Автор eli_bel (saskia)
Публикувано20.08.04 17:51

Сложиха я на Емо на три приема, последната беше на 1 годинка. Никакви проблеми не сме имали.

Автор radostina (непознат )
Публикувано20.08.04 19:06

По добре да се сложи колкото се може по-рано. Миналата година на колежка, която работи в съседен отдел момченцето и почина на 3 месеца от менингитТрагедия...

Автор Matzinka (новичка мама)
Публикувано20.08.04 21:11

На моя син бяхме решили да му слагаме заедно с ваксините ДТК и полиомиелит (2,3, 4 месец)и противоменингитната Act Hib, която не се поема от здравната каса и е избирателна. Някои Джи Пи-та обаче даже не казват на майките, че има такава възможност, но да си спомним по новините преди две седмици - 12 души в Перник (между които и бебета), болни от менингит...

Впоследствие намерихме начин да си доставим от Гърция комбинираната ваксина Infanrix-IPV+Hib®, която е ДТК, мъртва полио и менингитна в едно. Детето я понася добре, да чукна на дърво, не вдига температура. В България се внася само Infanrix (против ДТК), продава се по аптеките и е много по-добра от тази, която се поема от Здравната каса, в смисъл, че по-леко се понася от децата и има по-малко странични ефекти (антикоклюшната съставка не е толкова опасна и т.н., знаете)...

С две думи аз съм "за" противоменингитната ваксина, макар че не е от задължителните.

П.П. Не ми е верен календара, детето ми е на почти 3м

Тема Re: За менингитната ваксинанови [re: radostina]  
Автор new* (искам!)
Публикувано20.08.04 21:59

Как се разболява дете от менингит? Заразява ли се, какво е? Отде идва тази болест? На мен не ми е казвала още за тази ваксина педиатърката.

Тема Re: За менингитната ваксинанови [re: new*]  
Автор eli_bel (saskia)
Публикувано20.08.04 22:23

Тази ваксина мисля че беше за менинигит C, ако не се лъжа, ще погледна утре във ваксинационния паспорт на Емо (сега съм в свекърва ми и немога да погледна веднага). Има и други менинигити, един от които се предизвиква от Стрептокок тип В, за тия стрептококи ни изселдват задължително в 33 седмица и ако го открият по време на раждането ти слагат конска доза антибиотик, защото е смъртоносно ако го предадеш на бебето и то се разболее.

Автор SilverElfМодератор (DecusEtTutamen)
Публикувано20.08.04 22:34

Аз я сложих на Мария. След 6-тия месец се поставя на два приема.
Ваксината Акт Хиб се поставя за да защити детето от гноен менингит и бактериална пневмония. Българските педиатри в повечето случаи я отричат, но ваксината е задължителна в Националните имунизационни календари на САЩ, Канада и в редица страни в Европа.
Според мен е редно всяко дете да бъде ваксинирано срещу заболявания водещи до смърт или инвалидност.

Тема Re: За менингитната ваксинанови [re: radostina]  
Автор Диянa (earthly®)
Публикувано20.08.04 22:59

И това не е съвсем така, защото съществува ваксина единствено срещу бактериален менингит. Срещу вирусен менингит ваксина няма.

Тема Re: За менингитната ваксина [re: new*]  
Автор radostina (непознат )
Публикувано20.08.04 23:02

Менингитът е инфекция и възпаление на мембраната на мозъка и се причинява най-често от вируси и бактерии. Обикновено бактериалният менингит е много по-опасен от вирусния. Повечето случаи са в следствие на преминаването на бактерия от инфекция в друга част на тялото в мозъка поредством кръвта. Случва се и бактерия да попадне директно в мозъка в резултат от тежка контузия на главата, възспалено ухо, нос или зъб.
Някои видове менингит са заразни. Предават се по въздушно-капков път, целувки, ползване на общи прибори за хранене, четки за зъби.
Появява се внезапно с висока Т, главоболие и повръщане. С развитието на болестта мозъка се подува и може да започне да кърви. Фатален е в около 10% от случаите, но тези които оцеляват в много от случаите страдат от трайни неврологични увреждания. 70% от случаите са при деца под 5 г.

Съжелявам, ако на някой това описание се стори тварде детайлно, но не бих искала никой родител да подценява опасността особено като има и ваксина.
На мен така и не ми стигна смелостта да попитам колежката ваксинирано ли е било момченцето и.

Автор alps (непознат )
Публикувано20.08.04 23:18

Ние също сложихме комбинирана DKTP+HIB,която оба4е е на 4 приема,2,3,4 и 11 мес.Първите 3 приема ги понесохме добре сега ни предстои 4 и аз както винаги ужасно се притеснявамдано вси4ко мине добре

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.