|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
За "Р"-то
|
|
Автор |
radostina (непознат
) |
Публикувано | 20.08.04 17:17 |
|
Здравейте Майчета,
Искам да Ви попитам кога започнахте да чувате отчетливо "Р" в говора на децата Ви. Ева е на 1г и 10 м и не че се скъсва да говори, но море все още е
"мое",а кравата-"кава"
Р
| |
|
не знам, ама синът ми е на 3г.2м. и рядко (ама много) казва "р".
споко!
борис 10.06.2001
виктор 10.02.2003
| |
Тема
|
Re: За "Р"-то
[re: userkata]
|
|
Автор |
MM (za mama) |
Публикувано | 20.08.04 17:44 |
|
Е то аз съм на 33 и пак не мога да го казвам като хората Но понякога се замислям, че Анна надали също ще го научи, защото почти само аз й говоря на български,а в английския няма твърдо 'р' като при нас и така няма възможност да го чуе.....
| |
|
Сестричката ми започна да казва "р" малко преди да тръгне на училище, т.е. била е на почти 7 години.
Има време, споко 
| |
|
   -ама и аз едни притеснения си имам.......
добре няма да и рррр-кам толкова вече
| |
|
аз доколкото знам до 3 години не могат да казват "р"
Моника е на 2г и 8 м и не може още. Понякога излиза някакво подобие на "р", но по-скоро по случайност:)
| |
|
не се напъвай 
борис 10.06.2001
виктор 10.02.2003
| |
|
moita da6teria progovori rano i direktno si kaz "r",no tova e individualno pri vsi4ki deca.moje bi zavisi i kak govori6 s deteto-ne izpolzvai mnogo bebe6kiat ezik,4e obarkva samo deteto.ako 6te ti pomogne i 6te si po-spokoina,moga da te posavetvam da otide6 niakolko pati na logoped,daje znam 4e idvali i v ka6ti.taka napravi moiata snaxa-deteto govori sega perfektno,ai samata logopedka 6te ti kaje ima li smial da pravi deteto seansi,dali mu e o6te rano,ima li vaob6te niakakav problem.ne se pritesniavai-vsi4ko s jelanie se postiga!!!
samo edin chovek me razbira i to pogreshno !
| |
|
Приема се за нормално до 5-тата си година децата да не се справят с някои по-трудни звукове.Ако има проблеми и след тази възраст,се приема,че е време за посещение при логопеда.
Моят съвет е да не мъчиш сега детето.Засега само й показвай повече предмети и животни ,в чието наименование се съдържа звука "р".Измисляй приказки на същия принцип.Може и коли да карате(бърррр-бърррр)Но не я насилвай да повтаря след теб.Ако след години все още не се справя,правете упражнения с лъжичка под езика.Не е трудно нито болезнено
Поздрави!!!
| |
|
Хитро
Да бе... не я карам да повтаря след мен, но точно сега и е дошла музата да повтаря всичко след нас и се зачудих каква е възрастта на която децата започват да се справят.
Благодаря на всички Ви! 
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|