Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:59 12.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Голям ОФФ-как ви се струват цените?нови  
Автор mima (любопитна)
Публикувано17.08.04 16:12

Нека ако модераторите преценят че на темата не и е мястото тук да я изтрият!
Питането ми е свързано с това: Как ви се струват цените на детските аксесоари, млека, памперси и всичко необходимо при появата на едно бебе?
Нека всеки който желае да даде мнение пречупено през неговите виждания, доходи и възможности. Моля, не изхождайте от това че за едно бебе всеки ще даде мило и драго и ще търпи лишения! Питането ми е по принцип как ви се струват ниски, нормални, високи, умерено високи и така.
И още би ли могло да бъдат по ниски, или да се задържат на това ниво?
Благодаря на всички които ще ми отговорят!

Тема Re: Голям ОФФ-как ви се струват цените?нови [re: mima]  
Автор bimba (викината мама)
Публикувано17.08.04 16:23

всичко е много относително да ти щкажа на роизводителите цените им се виждат ниски на потребителите високи,но ако трябва да бъда лаконична стоките според възможностите.Ето например да вземем бебешките шишета има такива по 2 лева има такива и по 20 лично аз макар,че съм могла да си позволя и по-скъпи ползвах "Камера" и при следващото детенце може би пак ще ги ползвам доволна съм, помпите за изцеждане има по 5 има и по 100 лева всеки сам си преценява и си прави своя избор,кошарките са относително на една цена виж при количките нещата стоят по друг начин има и "Мерцедес"-900лева има и "Трабанче" по100аз лично бех хвърлила толкова пари при положение ,че количката я ползвахме точно една година доволна съм с от МАГ,общо взето свят шарен за всекиго по нещо,но аз не се впечатлявам особено от това,че този или онзи може да си позволи примерно по-скъпи неща,но като цяло мога да кажа че бебешките стоки поевтиняват от година на година ето например племенницата ми е гледана преди 6 години шишетата "Чико"например бяха 20 лева сега са по 10 памперсите от най-некачествния вид бяха 50-60 ст,сега същите тези са по 20-30

Редактирано от bimba на 17.08.04 16:26.

Автор ЧeтaМодератор ()
Публикувано17.08.04 16:29

На мен ми се струват скъпички. Вчера купихме на Борис един анцунг. Ватиран трикотажен, лилаво и жълто. Сладурски, но не нещо кой знае какво. Цена 21лв. За тия пари аз за мен ще си купя такъв. И не е да кажеш някоя известна марка. Нищо и никакъв анцунг дето ще се търкаля с него по прахоляците в градинката. Цените не само на дрехите ами и на играчките са безбожни. Хубавите играчки, които не се чупят на втория ден струват майка си и баща си. Ами готовите храни! Леле-мале! Едно бурканче пюре на Хип като за неговите стомашни възможности 3 кинта. Егати порциона! И това за едно хранене. Вярно е, че има и БГ детски храни по-евини, но са все с мляко или масло и той не може да ги яде. На кухня също не мога да го запиша заради алергията...та така.
Според възможностите на нашето семейство, цените са прекалено и неоправдано високи...или може би заплатите ни са ниски...май е по-скоро второто, но все пак. И като имаш предвид, че доходът ни не е от най-ниските, което пък не значи автоматично, че сме богаташи.
Оф...направо нямам думи, пък я гледай колко изписах

Teзи които не умеят, критикуват

Тема Re: Голям ОФФ-как ви се струват цените?нови [re: Чeтa]  
Автор kalina (Русе)
Публикувано17.08.04 17:17

Е как да не изпишеш толкова И аз много паля на тази тема. Оня ден влязох в един детски магазин да се поогледам за есенно зимни неща. Една страхотна жилетка с цип, плътно трико на гърба и отпред и плетени ръкави - 26 лв. Е то да няма нужда само от това, като купя едни дънки, едно две долнища някоя и друга горна блузка, чорапогащници 2-3, бельо, че вече всичко й умаля, зимни обувки, яке, пижамки........ Падладявам!!! С колко лева трябва да изляза, не знам. Да не говорим че имам ученици в 9ти и 4ти клас и там какво ме чака, отделно на родителските срещи в началото на годината вместо добър ден вадят списъците за събиране на пари...сори че се отплеснах

Яна 21.09.2003

Автор mama_p (непознат)
Публикувано17.08.04 19:52

И според мен са високи цените. Винаги съм купувала от българските каши и пюрета и цените ми се струваха нормални, но като се преместихме в Канада, и ми направи впе4атление, 4е тук вси4ко е по-евтино, особено като се съпостави с доходите. Ако в БГ взимаш 120 лв. май4инство, то пюретата на Ган4ев са 88 ст. до 1.10 лв, кашите на Слън4о май бяха към 3 лв., памперсите са 27 ст. броя, от най-евтините, и само май4инството със зор и икономии едвам стига. Тук, при минимална заплата 1200 канадски долара (4исто, без осигуровки и данъци - 1050-1000) и детски за семействата с нисък доход 250 долара (от догодина ще ги увели4ават), 213 гр пюре е 81-91 цента (по-скъпото е за деца над 1 година) - вси4ки видове пюрета са на една цена, плодови, зелен4укови, месни; кашите са по 5.50, но 680 грама, 3 пъти пове4е от кашите Слън4о; памресите са по 25-27 цента, на промоция - 20 цента. И само с детските ще си отгледаш детето, 4е и остават! Така 4е за мен в БГ определено е скъпо, макар преди да не мислех така. Тук само адаптираните млека са доста по-скъпи, но за деца до 1 година държавата помага и дава на майките някакъв процент от цената на млякото (не знам, то4но какъв), а ако майката кърми, й дават пове4е пари към детските. Въобще, хората за вси4ко са помислили, и правят вси4ко възможно да насър4ават раждаемостта. Друго е, когато и държават помага!

Автор Tandoori (veche mama)
Публикувано17.08.04 20:11

И според мен са скъпи.
Като се почне от храните и се стигне до дрехите. Не е нормално според мен едни зимни ботушки за дете да струват 35 лв, при положение, че толкова струват за възрастни обувки. Особено като се вземе предвид, че се носят само няколко месеца, зависи как расте крачето на детето.
Въобще с дрехите е супер трагично според мен. Бельото не толкова, там се намират евтини и качествени неща, но не мога да се съглася, че връхните дрехи и обувките са с адекватни цени.
Да не говорим за разликата между Хип, Алете на Нестле и Ганчев като цена. И едните и другите са скъпи за качеството, което предлагат.
Според мен не е направено достатъчно за да се облекчат семействата при отглеждането на деца.

Тема Re: Голям ОФФ-как ви се струват цените?нови [re: Tandoori]  
Автор bimba (викината мама)
Публикувано17.08.04 20:48

еми аз затова казах че има стоки на различни цени миналата година на Вики ботичките бяха 18 лева 21 номер не са маркови ,но бяха удобни и честно да ти кажаоще две деца могат да изгледат незнам какви са тези от 35 лева,но това лято в миг на слабост купих сандалки "Коко на Вики за 27 лева,е никога няма да повторя честно разлепиха се на втория месец,ама здраве да е иначе верно дрешките са много скъпи по-хубавите,но доста добре се пазарува и на разпродажби ,а за храните верно скъпи са ,но като наблегне човек на домашно приготвени се изкарва някак си

Тема Re: Голям ОФФ-как ви се струват цените?нови [re: bimba]  
Автор Tandoori (veche mama)
Публикувано17.08.04 21:46

Ами то и аз не купувам готови пюрета и се лишихмеот ботушките, но все пак ми се струва прекалено..

Тема Re: Голям ОФФ-как ви се струват цените?нови [re: Чeтa]  
Автор SZA (щастлива мама)
Публикувано17.08.04 22:04

Ха, какво говориш, анцунг за 21 лв за Бо... Поне ще го носи няколко месеца. Че аз на Гого му купих едно гащиризонче с блузка с дълъг ръкав за 27 лв . Вярно, много е хубаво костюмчето, просто страшно сладурско и качествено, и е от Бейби нова, където дрехите са ужасно скъпи, незнайно защо, тъй като са повечето от Турция. Но все пак!!! Та той нали ще го носи само месец-два!!!

А за статистиката на темата - според мен е скъпо. Нашите доходи също не са от най-ниските, но просто не мисля, че дълго време ще мога да си позволявам да купувам подобни костюмчета на Жорко. А ми се иска да има най-хубавото, то кой ли не иска. Само че 70 лв за пуловер в Бенетон - е, ще ме прощават. Айде, Бенетон е фирма, ами другите цени... ?!? Абе ужас е. После детски градини, училища, абе не ми се мисли.

Автор Aйeз Ceдaй ((бойна))
Публикувано17.08.04 22:46

За съжаление почти по цял свят сносните дрешлета, обувки, аксесуари и т.н за бебета и малки деца са скъпи. И това няма нищо общо със доходите. Просто явно такава е политиката на производителите и търговците. Детските обувки и сандалки много често са дори и по-скъпи, отколкото за възрастни.
За дрехите важи същото - дори по някой път за възрастни за по-евтини... странно, но факт. А и колкото да търсиш и обикаляш разликите в цените са минимални, та дори не си и струва да се нервиш и обикаляш като гламав, за разлика примерно 1-1.50 евро.
За детските храни и млека нямам поглед, защото не са на дневен ред....

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.