|
Тема
|
За полиомелитната ваксина
|
|
Автор |
Kлep (женствена) |
Публикувано | 15.08.04 22:15 |
|
Момичета, мъчи ме един въпрос. При последния прием миналата седмица забравих, че около час след даването на капките не трябва да се дава вода и храна. И сега се чудя, има ли милото ми детенце имунитет към детския паралич или не, след като пи вода след няколко минути и яде след около половин час?
Ама че съм патка загубена!
| |
Тема
|
Re: За полиомелитната ваксина
[re: Kлep]
|
|
Автор |
Vache () |
Публикувано | 15.08.04 23:56 |
|
Когато слагаха на Александра полиомиелитната ваксина аз попитах дали трябва да не яде и пие нищо след това. Сестрата каза (пред лекарката) "Аз щях да ти кажа ако имаше такова нещо..." Така, че смятам няма повод за тревога!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Чeтa () |
Публикувано | 16.08.04 11:54 |
|
На мен ми бяха казали да не яде и пие нищо 1 час. Полиомиелита нали е на капки и се изхвърля с храносмилателната система. Явно се цели по-дълго задържане в организма.
Teзи които не умеят, критикуват
| |
Тема
|
|
|
Автор |
MM (za mama) |
Публикувано | 16.08.04 12:55 |
|
Когато Анна взе полио ваксината, тук също беше с прием през устата. На мен не ми казаха нищо за не-пиене и не-ядене, напротив, тъй като те карат да останеш в клиниката поне 15-на минути след приема, ако има реакция, ме посъветваха докато чакам да минат 15те минути да я накърмя. Така че не мисля че имаш повод за притеснение - предполагам че ваксината е същата, която се дава и в Англия.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
bejb (слънчице) |
Публикувано | 16.08.04 13:59 |
|
на мен ми казваха - половин час след това да не пие и да не яде нищо.
виждам обаче , че според други педиатри няма значение...
е кое е вярно в такъв случай?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
GoldenEyeful (just mom) |
Публикувано | 16.08.04 14:22 |
|
Става въпрос, да не се приема вода и храна, тъй като има опасност в рамките на един час да повърне, а с изхвърлената храна и ваксината. Затова не се консумира нищо, поне така ми обясни моята педиатърка. Щом няма повръщане в определеното време, значи ваксината е приета от организма.
| |
|
Това е най-логичното обяснение . Моята дъщеря досега за година и 4 месеца е повръщала само 1 път (да чукам на дърво), може би знаейки този факт лекарката не ме посъветва да не й давам вода и храна до 1 час. Може би бебета с рефлукс трябва да го спазват.
Да си призная, обаче, аз не й дадох да поема нищо 1 час, заради това, което съм чела тук в клуба 
| |
|
И ние досега не сме повръщали, въпреки, че веднъж от преживян ужас се заплеснах и й дадох вода. 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
gulbenur (мама на Лили) |
Публикувано | 16.08.04 18:17 |
|
Някога на далечната вече дата 16.03. беше нашият първи прием на капките. . Та значи оттогава няма. Сега на 26.08. явно ще имаме вече втори прием.
Но друго исках да кажа- аз тогава пък веднага след прибирането в къщи и дадох Панадол (против температура от ДТК), забравяйки, че нищо не трябва да приема. Шашнах се като теб и пуснах тема. Тогава майчета от клуба ми казаха, че лекарите се застраховали с това 1 час, 20-тина минути били напълно достатъчни, като някои наистина пък и не бяха чували, че има някакви ограничения.
Другият номер беше, че тя тогава повръщаше на поразия и веднага, ама веднага след капването - малко си плю, та лекарката каза "Ох, дано да ги е усвоила". . Та сега и аз не знам дали изобщо сме имунизирани. Обаче пак тогава тук в клуба майчета ми казаха да не се притеснявам - капките се усвоявали мигновено и че всичко ни е наред. .
А бе - от всичкото това дълго обяснение - исках да ти кажа да не се шашкаш излишно, явно имунитетът ви си е наред!
| |
|
Не е точно така ,защото при нас пък се получи така,че малкия повърна точно минута след капките. Понеже още бяхме в кабинета ,реших че ще повторят ,но ми обясниха ,че капките веднага се резорбирали чрез лигавицата и езика и няма нужда от повтаряне.
| |
|
|
|
|