Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:27 28.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Колко е нормалниият хемоглобин на едногодишно детенови  
Автор *margo* ()
Публикувано14.08.04 00:02

Беба сега е вече на година и почти 4 м, но едва сега се виждаме за първи път със свекърва ми, която е медицински работник - за 48 часа ме докара до лудост. Травмите от раждането били много сериозни за детето и т.н. и т.н. Най новото е, че когато едногодишно дете има хемоглобин 124 това е силно изразена анемия. Простете, ако шашкам някой с глупостите си, но ви моля (тези,които имат представа) да споделят - колко е минимума.

Тема Re: Колко е нормалниият хемоглобин на едногодишно детенови [re: *margo*]  
Автор Meli (de profundis)
Публикувано14.08.04 00:14

Копирам ти го от "Медицина"

Как да ти го кажа по - меко? Явно свекърва ти е медицински работник с акцент върху работник.

Като някаква средна стойност на хемоглобина за дете на 1 година се дава 112 г/л. Детето боледува ли от нещо, за да го изследвате?

Автор дoц. д-p И. Kpeмeнckи (доктор)
Публикувано17.08.04 11:12

Уважаема Госпожо,

Моля успокойте се.
Хемоглобинът на една година нормално има най-ниските стойности през живото на човека. Те са от 110 до 130.
Важно е също колко са:
Еритроцитите
MIV среден обем на еритроцита
MCH средна хемоглобинова концентрация на еритроцита
Ако желаете да се обадите
тел. 9172 268
9172 476

Бъдете здрава
Кременски

Тема Re: Колко е нормалниият хемоглобин на едногодишно дете [re: *margo*]  
Автор NVN (на усмивката)
Публикувано17.08.04 11:19

Според мен е правилно да обясниш на въпросната дама, да си задържи мнението за себе си и изобщо да не ти го споделя. Имаш си педиатри, с тях ще си обсъждаш детето по медицинските въпроси. А тя да му разказва приказки и да му пее. Така де, всяка жабка в нейния си гьол!

Автор ЧeтaМодератор ()
Публикувано17.08.04 11:37

Каквоооооо??? Стига глупости! Това е блестяш хемоглобин просто!
На Борис ХБ на 1г. беше 117.

Нормата за жени е 120-160. За деца нормата е малко по-ниска. Ако 124 е малко за дете, аз съм трамвай

Teзи които не умеят, критикуват

Тема Re: Колко е нормалниият хемоглобин на едногодишно детенови [re: Чeтa]  
Автор treasure ()
Публикувано17.08.04 15:39

Хемоглобинът на Алекс на 1 г. беше 118 и това беше добре според педиатъра ни.
На моя позната бебето след 3 месеца пиене на желязо (предписано за хемоглобин 113) достигна 119. Изводът е ясен, а за свекърви направо не ми се говори.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.