Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:55 16.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Висока температуранови  
Автор Eл_Бo (непознат)
Публикувано13.08.04 04:25

Момичета, помагайте! 7 месечното ми детенце вече 3 дни е с висока температура - 38.8 С. От зъби мисля, че не е - другата сега вади зъби и небцето и е цяло подуто. Лекарката каза, че най-вероятно са ушите и изписа Оспамокс. Но тя няма признаци и на болни уши. Само малко кашля.
А температурата е висока. На 4-5 часа давам Ефералган, който помага, но за кратко. Не знам какво да правя.

Тема Re: Висока температуранови [re: Eл_Бo]  
Автор bimba (викината мама)
Публикувано13.08.04 08:03

оспамокса пие ли го,бби трябвало да е подействай според мен отиди пак на лекар,да оздравявате бързо

Автор *Milena (Варна)
Публикувано13.08.04 13:32

Как така казва "най-вероятно" и изписва антибиотик??? Има си начини да провери дали са ушите. Защо не отидете при друг лекар?

Редактирано от *Milena на 13.08.04 13:34.

Тема Re: Висока температура [re: Eл_Бo]  
Автор Kapиммa (мама на Ася)
Публикувано13.08.04 13:42

Знам, че дали боли ухо се проверява, като се изчака момент на успокояване на бебето/детето и се натиска не много силно с пръст при мандибулата - там, където се съединяват двете челюсти и започва ухото. Ако детето направи гримаса или бебчо изплаче, значи е ухо. Възможно е възпалението да е тръгнало от носа или гърлото. Пожелавам скорошно оздравяване!

Редактирано от Kapиммa на 13.08.04 13:44.

Автор marid ()
Публикувано13.08.04 13:44

Дали не е възможно да е шарка - при нас така започна - 3 дена много висока Т, без никакво други признаци. Ако е шарка антибиотика ще попрчеи да избият обривите.
Ако пък е нещо друго - не ми се струва добра идея да се пие антибиотик по предположение, че са уши, щом детенцето няма такива признаци. Ако прокашля може да е започнало нещо в гърлото - зачервено ли е?Сега върлува гаден вирус с висока Т, разстройство, зачервено гърло.

Тема Re: Висока температуранови [re: marid]  
Автор amber (serene)
Публикувано13.08.04 14:28

И аз си мисля, че може да е този гаден вирус. Ние миналата седмица уикенда го изкарахме така, висока температура три дена, без никакви други признаци, накрая я изби на разстроен стомах два дена и свърши. И на мен ми се струва прибързано с антибиотика. При всички случаи няма да навреди освен ефералган да го изкъпеш като в коритото разредиш оцет за високата температура. Много помага тоя оцет и ги облекчава децата такава баня.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.