Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:39 15.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Два въпроса от бременна в 8 месецнови  
Автор 3te...ki (трите точки :))
Публикувано11.08.04 20:41

Колко често е нормално да ви ритат бебоците в този период на бременността??? До преди седмица бебчо ме риташе доста честичко, но тази седмица или го е налегнал някакъв мързел или и аз не знам какво, ама се шашкам чак! Днес например ме издумка яко два пъти сутринта и оттогава затишие. Вчера пак горе долу така... Дали вече му е прекалено тясно? Или?
И въпрос номер 2: Имах си едни добре заоблени глезени, с които бях привикнала чак - даже на последната консултация лекарката ми забрани да ям диня, солено сирене, изобщо солено и още куп други неща, но аз само си казах "да, бе, да" и по никакъв начин не промених мен=то си и хоп! вчера си поглеждам глезените и ахнах - това не са моите крака! :) Пак са си с малки глезенчета и ми се виждат кокалчетата. Според вас от какво така внезапно ми се смалиха глезените?

Тема Re: Два въпроса от бременна в 8 месецнови [re: 3te...ki]  
Автор crazy_chick ()
Публикувано11.08.04 20:58

Здрасти!
Бебче вече е големшко и не очаквай да те рита, както преди. Въпреки всичко, ако не го усещаш поне по веднъж сутрин и вечер, консултирай се с акушерката. Колкото до глезените, хабер си нямам, моите не се промениха през цялото време.
Един съвет, обаче - не се вглеждай в най-малката подробност по себе си. Прекарай тези последни седмици в радост и приятни занимания, натрупай сън и мързелуване колкото можеш повече, та да си имаш запас за после
Стискам палци за една щастлива мама на чудно човеченце!!!

Автор Duci (Angel)
Публикувано11.08.04 21:24

За въпрос No2-аз бях по абсолютно същия начин. Само се вайках, че са ми издути краката и като един ден в 9тия ми спаднаха-шаш. Първо се притеснявах, че са ми издути, после, че не са-няма угодия. Не е нищо страшно, споко! След два дни обаче пак си бяха като плондири, та се успокоих
А за ритането-защо не отидеш да ти чуят тоновете-така ще си спокойна!
Успех и здраво бебче ти желая.

Тема Re: Еххеенови [re: 3te...ki]  
Автор lenny (дразнител)
Публикувано11.08.04 21:53

кога стана 8-ми месец имам чувството, че вчера ти честитихме забременяването ама то на чужд гръб е така и 100 тояги са малко
Та на въпросите - наистина малко преди раждането се укротяват - защото им става тясно и не могат вече да са толкова активни, пък може би /това е мое предположение/ и хормоните предшестващи раждането ги поукротяват малко за да ти осигурят последни мигове почивчица щото в близките месеци ще е кът.
За оттоците не мога да кажа защото аз на практика имах оттоци два -три дни и то точно в 8 месец. После просто както се появиха така и изчезнаха.
И правилно ти е казала Дуци /или Дучи не знам как се произнася/ не се вглеждай толкова в себе си - а посвети последните дни почивка на красиви и приятни за теб емоции за да си положително настроена за великия ден
Ако нещо много те притесни - иди на лекар да чуе тоновете и ще се успокоиш.
Поздрави и чакаме вече вестите с нетърпение

Автор eli_bel (saskia)
Публикувано11.08.04 22:01

Нормално е към края да го суещаш по малко защото му става тясно за аеробика , но ако пък много се укротило иди да те прегледат за всеки случай.
За подуването на краката, може и заради по-хладното време тия дни. В жегите обикновено повече се подуват крака и ръце, поне при мен е така, може и повече да си се движила, де да знам, за тия неща се сещам .

Тема Re: Два въпроса от бременна в 8 месецнови [re: eli_bel]  
Публикувано11.08.04 22:20

Благодаря на всички ви за отговорите! Тая работа със слушането на тоновете вече е свършена - сърчицето ни тупка толкова ясно и отчетливо (да ми е живо и здраво), ама някак... свикнах с това мърдукане и ми е мъчно като се обажда толкова рядко вече... Ей сега тъкмо докато пиша промърдва бебо, ама аз май съм малко ненаситна, та искам постоянно
А за глезените вярно, че може и по-хладното време да е... знам ли?!
Лени, и аз така днес написах, че сякаш вчера беше Колибри като се чудеше дали е бременна или не е и даже пусна един постинг тук в бъдещите с друг ник - а ей я на - днес вече се е срещнала очи в очи с чаканото бебче!
Ама аз пък сигурно щото съм много нетърпелива направо много ми се увижда това време бе! (говоря за моите 9 месеца ) Ама ще почакам още малко Лошото е, че колкото по наближава терминът, толкова по се шашкам и се моля всичко да му е наред на бебо... и да ми е живичко и здравичко...

Тема подути глезенинови [re: 3te...ki]  
Автор Peни (щaстливa)
Публикувано11.08.04 22:35

Привет.
На теб какво ти каза доктора ти за подутите глезени? Провери ли ти урината за албумин?
И моите глезени са доста подути от 3-4 седм, а напоследък и болезнени на пипане. Преди 2 седмици ми изследваха урината-нямах албумин, но ми е притеснено дали за това време нещата не са се променили.
Някой има ли представа до какво води наличието на албумин в урината и как да се предотвратят последствията?

Автор coccinella (мама на Калоян)
Публикувано11.08.04 22:42

Бебе Калоян риташе почти нон стоп. Сутрин се будеше преди мен и започваше яко ритане - чак будел баща си /по негови думи/ като го ритал в бъбреците и бил като часовник. Вечер пак заспиваше след мен. Татко му много му говореше и го успокояваше с ръка на корема ми. Затишие имаше само когато бяхме на разходка. На видеозон лекаря по половин час не можеше да му хване мерките от много мърдане. Аз дори се оплаках, че не спира да рита, а лекаря каза, че по-добре да рита, от колкото да не рита.
За оттоците нищо не мога да ти кажа. Аз бях в непрекъснато движение и за голяма изненада на всички нямах никакви оттоци.

Тема Re: подути глезенинови [re: Peни]  
Публикувано11.08.04 22:47

Да изследваха ми урината - всичко си ми беше наред!
Нямам представа честно казано този албумин как се появява и защо причинява отоци . Но това което знам е, че всички бременни около мен имаха и имат ужасни отоци по краката, а нищо нередно не са откривали при изследванията им.
Не се притеснявай - не е от албумин (особено щом са те изследвали). Чувала съм обяснение за отоците, че организмът на майката се затруднява да се справя с обмяната на веществата и затова се получавали отоци (ама бременния ми разсеян мозък може и да не го е запомнил съвсем точно...)
И най-сигурното, което знам е, че след раждането този проблем изчезва като с магическа пръчица, така че... малко остана
Ти иначе как си?

Тема албуминнови [re: 3te...ki]  
Автор Peни (щaстливa)
Публикувано11.08.04 23:01

О, аз съм добре (като изключим подутите глезени).
Не се притеснявам за себе си, а за бебето. Ако има албумин в урината, то подутите глезени са един от признаците и трябва да се направи изследване. защото не винаги подутите глезени означават наличие на албумин, но наличието на албумин винаги се свързва с подутите глезени. И ако има такъв, то е доста опасно за бебето-води и до смърт. Ако се открие навреме се лекува с инженции, но не знам подробностите.
Ако има някой знаещ-да се обади и внесе разяснение. И да каже на колко дни е нормално да се прави изследване на урината. Ако се прави на всеки 2 седмици-достатъчно ли е, за да се "хване" навреме и предотвратят последствията?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.