Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:49 15.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Списък за новороденонови  
Автор Peни (щaстливa)
Публикувано10.08.04 15:24

Мили мами, моля - помагайте!
Спомням си, че преди доста време имаше подобна тема, но не мога да я намеря. Ако някой ми даде линк или пък сподели мнение, ще съм доста улеснена и благодарна.
Ще бъда мама за първи път и съвсем не ми е ясно какво трябва да купя за бебето. Пазара е доста богат и е ясно, че е невъзможно да се закупят всички глезотии. Та въпроса ми е наистина от какво ще се нуждая аз и бебето като абсолютно задължително и необходимо при отглеждането. Термина ми е за 15 октомври, така че бебето ще е есенно-зимно. В тази връзка, ако може да напишете списък по някои основни теми, именно:
* дрешки и одеалца за бебето- бодита, по колко, какви, чорапки, блузки, горни и долни дрехи....
* вана и аксесоари за баня-каква вана, каква козметика, хавлии-колко и с какви размери.....
* шишета, биберони, стерелизатори......
* креватче, дюшек, юрганче, възглавници, чаршафи........
* количка, столче за кола-какви
* аксесоари за мен-сутиени за кърмене, помпичка, лосиони........
* всички онези неша, за които дори не се сещам да попитам

Редактирано от Peни на 10.08.04 15:34.

Тема Re: Списък за новороденонови [re: Peни]  
Автор Keнra (мама)
Публикувано10.08.04 15:47

Това са два списъка, които бях си свалила преди да родя. Копирам ти ги без корекции. Собствено мнение не мога да ти дам, защото родих съвсем неотдавна и нямам идея какво ще трябва за зимно бебе.

Какво да вземем за бебчо, когато терминът наближи и какво да вземем за родилното
Smiling и Милена / 24.08.2002
Ето списък с нaй-необходимите неща, които трябва да има у дома при завръщането на бебо и мама от родилното:
Креватче
Количка
Термометър за въздуха (може да е комбинирани за въздух и вода)
Спален комплект (завивка, чаршаф, калъфка) – добре е да са мин. 2
Обиколник - опция
Матраче
Непромокаема покривка против дъжд за количка - опция
Дрънкалка за количка
Чанта за носене на бебешките неща
Порт бебе - не е толкова необходимо, ако количката е с кош
Чадърче за количката - особено, ако дръжката на количката не се върти, защото тогава е трудно да се пази бебето от слънцето - опция
Кенгуро, след 2-6 месеца
Непромокаема постелка за легло
Непромокаема постелка за повиване
Пелени, бархетни
Ваничка
Възглавничка (хавлиена) за вана - опция
Легенче
Каничка за поливане
Ново въже / тел за простора
Щипки нови
Прах за пране бебешки
Термометър за вода
Термометър за бебето (добре е да не е живачен, най-добре дигитален)
Хавлийка
Бебешки сапун и шампоан
Бебешко олио
Четка и гребенче
Ножичка / нокторезачка
Аспиратор за носле
Влажни кърпички за подсичане
Крем / пудра против подсичане
Памперси
Капки против колики - Babynos или Sab Simplex
Долни камизолки с връзки на гърба – мин. 3 бр.
Долни камизолки с копче на рамото – мин. 3 бр.
Бодита - с къс и дълъг ръкав, дънки и дебели, според сезона – мин. 3 бр.
Гащи за памперс - за през лятото, за зимата не са необходими – мин. 3 бр.
Бермуди - за лятото – мин. 3 бр.
Ританки - тънки и дебели – мин. 3 бр.
Горна блузка - тип жилетка – мин. 2 бр.
Лигавници - поне 2 да са с непромокаема подложка
Шапчица - според времето – мин. 2 бр.
Памучни чорапки
Дебели дрехи за студено време - терлици, елече
Якенце
Гащеризони - най-добре със затворено краче като начало, въпреки, че бързо се израстват
Помпа за кърма
Шишета - за вода, за сок
Биберони - по 2 за всяко шише
Биберон-залагалка
Съд за преваряване водата за пиене
Съд / уред за преваряване на шишетата и бибероните
Четка за почистване на шишетата и бибероните
Ето и списък с най-необходимото за Родилното
обменна карта
лична карта
кръвна група и други изследвания
джапанки
халат/яке
20 памперса
пакет превръзки
малко шише мин. вода
прибори за хранене
чаша за вода
помпа за кърма
бельо
тоалетни принадлежности - гребен, четка и паста за зъби, ластици, сапун, крем
телефонни номера, фонокарти
влажни кърпички
книга, химикал, листя
хавлиени кърпи - 2 броя
тампони за кърма
Успех, бъдещи майки и татковци!
С благодарност към Милена и Ивана.

СПИСЪЦИ БЕЗ ПРЕТЕНЦИИ ЗА ИЗЧЕРПАТЕЛНОСТ
ЗА БЕБЕТО
N артикул брой
1 ДРЕШКИ
2 КАМИЗОЛКИ С ДЪЛЪГ РЪКАВ 3
3 БОДИТА С ДЪЛЪГ РЪКАВ 3
4 БОДИТА С КЪС РЪКАВ 2
5 РИТАНКИ 5
6 ЧОРАПКИ 4
7 ШАПКА ЗА СЛЕД БАНЯ 2
8 ШАПКА ЗА НАВЪН 2
9 ЛИГАВНИЦИ 3

СПАЛНО БЕЛЬО
10 КОМПЛЕКТ ЧАРШАФЧЕТА - ДОЛЕН И КАЛЪФ 4
11 КАЛЪФКИ ЗА ВЪЗГЛАВНИЧКИ 4
12 ВЪЗГЛАВНИЧКИ 3
13 ОБИКОЛНИК 4
14 ТЕНЗУХЕНИ ПЕЛЕНИ НЯКОЛКО
15 ОДЕЯЛО ПЛЮШЕНО 1
16 ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА 1

БАНЯ
17 ВАНИЧКА 1
18 ГЪБКА ЗА БАНЯ 1-2
19 ТЕРМОМЕТЪР ЗА ВАНА 1
20 СТАЕН ТЕРМОМЕТЪР 1
21 ХАВЛИЙКА 2
22 САПУНЕРКА 1

ТОАЛЕТ
23 KOФА ЗА МРЪСНИ ДРЕШКИ 1
24 НЕПРОМОКАЕМА ПОСТЕЛКА ЗА ЛЕГЛО 1
25 НЕПРОМОКАЕМА ПОСТЕЛКА ЗА ПОВИВАНЕ 1
26 СПИРТ 70% ЗА ПЪПЧЕТО 1
27 ЛЕПЕНКИ ЗА ПЪПЧЕ 1 КУТИЯ
28 НОСОВ АСПИРАТОР 1
29 ЧЕТКА И ГРЕБЕНЧЕ 1
30 БЕБЕШКИ ТЕРМОМЕТЪР 1
31 БЕБЕШКА НОЖИЧКА 1

КОЗМЕТИКА И ХИГИЕНА
32 БЕБЕШКИ САПУН – CHICCO, NIVEA BABY ИЛИ PENATEN 1
33 БЕБЕШКИ ШАМПОАН NIVEA BABY ИЛИ PENATEN 1
34 ЦИНКОВ КРЕМ ПРОТИВ ПОДСИЧАНЕ – NIVEA ИЛИ PENATEN 1
35 БЕБЕШКО ОЛИО ЗА ТЯЛО PENATEN 1
36 МОКРИ КЪРПИЧКИ ЗА БЕБЕТА NIVEA BABY 1 КУТИЯ
37 ЗЕХТИН 1
38 БЕБЕШКИ КЛЕЧКИ ЗА УШИ С ОГРАНИЧИТЕЛ 1 КУТИЯ
39 ПАМПЕРСИ ЗА НОВОРОДЕНО 1 ПАКЕТ–МАКС БР.
40 ПРАХ ЗА ПРАНЕ ЗА БЕБЕШКИ ДРЕХИ 1 КУТИЯ
41 ОМЕКОТИТЕЛ 1

ХРАНЕНЕ
42 ФРИЗОЛАК 1 КУТИЯ
43 ШИШЕТА 2
44 БИБЕРОНИ ЗА ШИШЕ 0-4 М. 4
45 ЧЕТКА ЗА ШИШЕТА И БИБЕРОНИ 1
46 ТЕРМОС ЗА ШИШЕТА ЕДИНИЧЕН ИЛИ ДВОЕН– AVENT – 24ЛВ ЕДИНИЧЕН 1
47 БИБЕРОН ЗАЛЪГАЛКА 0+ 1

РАЗНИ
48 КАПКИ ПРОТИВ КОЛИКИ - BABYNOS ИЛИ SAB SIMPLEX 1
49 ВИСЯЩА ИГРАЧКА ЗА ЛЕГЛОТО 1
50 КОЛИЧКА 1
51 ЛЕГЛО/КОШАРА 1

ЗА БОЛНИЦАТА
N артикул брой
ЗА МЕН
1 ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ
2 ИЗСЛЕДВАНИЯ И ОБМЕННА КАРТА
3 ЖИЛЕТКА
4 КЪСИ ЧОРАПИ
5 ЧЕХЛИ/ДЖАПАНКИ
6 ХАВЛИЕНИ КЪРПИ
7 ЛАСТИК И ЧЕТКА ЗА КОСА
8 ЧЕТКА И ПАСТА ЗА ЗЪБИ
9 САПУН
10 САМОБРЪСНАЧКА
11 ЛИГНИН
12 ДАМСКИ ПРЕВРЪЗКИ – НОЩНИ
13 МОКРИ КЪРПИЧКИ
14 НОСНИ КЪРПИЧКИ
15 ТАМПОНИ ЗА КЪРМА
16 ПОМПА ЗА КЪРМА
17 ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ
18 ЙОД И ПЛАСТМАСОВО КАНЧЕ ОТ ОКОЛО 1Л
19 ПАМУК
20 БИВАЦИН – СПРЕЙ
21 GARMASTAN
22 МАЛКА МИНЕРАЛНА ВОДА/БИСКВИТИ
23 НЕЩО ЗА ЧЕТЕНЕ/ХИМИКАЛКА/ЛИСТА
24 ДЖОБНИ ПАРИ
25 ФОНОКАРТА И/ИЛИ МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН+ЗАРЯДНО
26 ТЕЛЕФОННИ НОМЕРА

ЗА БЕБЕТО
27 ПАМПЕРСИ ЗА НОВОРОДЕНИ
28 РЪКАВИЧКИ ЗА БЕБО

ЗА МАМА
N артикул брой
1 ПРОТЕКТОРИ ЗА СУТИЕН 1 КУТИЯ
2 СИЛИКОНОВИ ЗЪРНА 1 КОМПЛЕКТ
3 ДАМСКИ ПРЕВРЪЗКИ – ДНЕВНИ И НОЩНИ 4 ПАКЕТА
4 МЛЯКО ЗА ТЯЛО NIVEA 1
5 БИКИНИ - ПАМУЧНИ 4
6 СУТИЕН С ПРЕДНО ЗАКОПЧАВАНЕ 2
7 ПИЖАМА С КОПЧЕТА ДО ДОЛУ 1

И още нещо, което го няма в списъка, но на мен ми бе много нужно в родилното - таблетки за стерилизация. Може изобщо да не ти потрябват, но ако ги имаш ще си по-спокойна. При нас уж сестрите трябваше да мият и стерилизират (?!?) шишенцата, но 1во мисля, че нито веднъж не ги стерилизираха и 2ро веднъж ми върнаха шишето дори неизплакнато.

Автор sema (african)
Публикувано10.08.04 16:31

Здравей, копирам ти списъка по който аз се водих :

Единствената ми забележка е, че на 5-я ден прибрах шишетата на Авент за по-късни дни и купих шишета на Dr.Brawn, тъй като имат система за извеждане на въздух против коликите!!!!

Списък за покупки!

Шишета против колики Avent + биберони Avent, за началото с 1 дупка, силиконови)
• Биберон – залъгалка Nuk, после си взехме още един на Avent с капачка
• Четка за почистване на шишета Avent
• Ваничка, със стойка
• Термометър за вода Nuk – червена рибка; 4,80лв.
• Бебешки сапун Nivea
• Бебешки шампоан Penaten
• Гъба за къпане – не е задължителна в началото
• Непромокаема постелка за повиване
• Пелени Pampers
• Кутия с влажни кърпички против подсичане Pampers
• Крем против подсичане Penaten
• Зехтин, студенопресован (преварява се 20 мин. на водна баня) за мазане след баня.
• Термометър за въздуха на спалнята, китайски от аптеката
• Комплект четка и гребенче Chicco
• Аспиратор за носле Chicco
• Нокторезачка на Baby Comfort
• Креватче, дървено, на 3 нива, с решетки, на колела (това е голямо удобство)
• Дюшек по избор
• Термометър за измерване на температурата на бебето (дигитален) с мек накрайник – Chicco
• Хавлийка за къпане и кърпа за бърсане на главичката

Дрешки
• Долни камизолки с връзки на гърба /с копче на рамото – 3 бр.
o Бодита с копчета на дупето - с къс и дълъг ръкав – 3 бр.
o Гащеризони за през деня и за спане - със затворено краче, копчета тик-так отпред и при крачетата за лесна смяна на памперс – 3 бр.
o Ританки – 2 бр.
o Лигавници - 2 бр.
o Шапчици – 2 бр. без връзки
o Памучни чорапки - 3 бр.
o Горна блузка - тип жилетка – 2 бр.
o Долнище – тип панталон със затворено краче – 2бр.
NB Изпробвай тик-так копчетата дали се откопчават лесно. Някой се отварят много трудно!!!
• Одеалце, става и на “космонавт”
• Пелени, бархетни - 2 бр.
• Непромокаема постелка за легло (антиалергична)
• Възглавничка (не я ползваме в леглота на бебето, но има други приложения)
• 2 Спални комплекта (завивка, чаршаф, калъфка) и 1 обиколник за леглото
• Балдахин
• Прах за пране бебешки – Бебе
• Количка Mag England (летните бебета могат да излизат навън след 10 ден, макар че бабите твърдят, че трябва да се чака до 40-ия, ти ще прецениш сама след като се консултираш с твоя педиатър)
• Преносимо легло-кошара Bertoni – това е супер, на две нива, с място за повиване, събира се след сгъване в един сак, тежи 15 килограма
• Сгъваем дюшек за кошарата.

Медикаменти:
• Етилов Спирт – за да мажете пъпчето, за да падне от клампата.
• Пудра, също за пъпа
• Физиологичен разтвор, ако бебето има хрема.
• Низита мехлем за нос, също за хрема.
• Капки срещу колики – ползваме Espimisan и Sab Simplex, активната им съставка май е една и съща.

Дано съм ти помогнала!

Автор Slanchezara (минаващ)
Публикувано10.08.04 16:34

Здравей Рени,
И аз като теб много се вълнувах и исках да съм подбрала най-доброто за моята бебка. Списъците, които ти е дала Кенга са чудесни, но в тях според мен има доста излишни неща.
С няколко думи ще ти напиша на мен какво ми трябваше.
1. Легло - препоръчвам ти дървено, защото са по-трайни и за по-дълго.
2. Матрак - ние си поръчахме от пенолатекс;
3. Бодита - вземи си по-големички, по-лесно е да се обличат докато се научите - мен ако питаш 10-ина.
4. Дрешки - според сезона, поне 5-6 до 10 (много бързо умаляват; а не може да са по-малко, защото се напикават, оповръщват и т.н.), а и зимата бавно съхнат. За сведение - по магазините има само летни в момента. Съвет - купувай ги да си ги носи с чорапки, че много малки ги шият джобчетата за крачетата
5. Чорапки - НЕ купувай такива за новородено. На Софи на втората седмица й омаляха.
6. Ножичка за нокти
7. Спирт 90/70 градуса (различни са мненията на педиатрите)
8. Памперси - в зависимост от размерите на бебка - или 3-6 или 2-5 кг (за вкъщи - средно 1-я месец 80 бр/седмица)
9. Пелени - бархетни по-добре 10-ина. Хавлийка в началото не е нужна, че са им много нежни дупенцата и може да ги претриеш.
10. Козметика - аз лично ти препоръчвам Клоран. 1 шампоан за коса и тяло, кремече против подсичане и за суха кожа и 1 масажно мляко.
11. Количка - ами то бебе на температура по 16 С не се извежда, така че може да не бързаш с нея
12. Ако мислиш да кърмиш - помпа за кърма. Аз лично ти препоръчвам Авент
13. Шишета - ако сте на ествствено хранене 2 - препоръчвам ти Д-р Браун
13а. Стерелизатор - моя е на д-р Браун за микровълнова, доволна съм
14. Шезлонг - с две ръце!!! няма значение какъв - има едни в Штъркел по 38 лв и не са никак лоши. Моята много се кефи да лежи там
15. Шапки - дано да успееш да я накараш твоята мома да ги сложи, аз не успях
16. Столче за кола - ако можеш вземи от познат, че са много скъпи а много малко време се ползват;
17. Ръкавички и за болницата - обикновено се раждат с нокти и много се надират милите
18. Гармастан или Ланолинов крем - аз ползвах на Baby Nova - супер довлна съм, абсолютно никакви проблеми с гърдите.
19. Залъгалки - 3-4 бр.
20. Ваничка за къпане - препоръчвам ти да е на стойка, че доста боли кръста след раждането
21. Бивацин и свещички Фелоран
22. Дуфалак - вземи си и за болницата
23. Плот за повиване - аз си купих на КАМ - много съм доволна

Сигурно пропускам нещо, но не претендирам за изчерпателност. Мисля, че най-важните неща съм ти ги написала - аз поне си мисля, че винаги може да се докупи нещо, вместо да се складират излишни неща.
Недей робува на схващането нищо да не се купува преди бебка да се роди, ами действай. И не оставяй всичко за 9-я месец, че тогава е доста тежко. Казвам ти всичко това от личен опит.
Успех и леко раждане!

Редактирано от Slanchezara на 10.08.04 16:39.

Тема Re: Списък за новороденонови [re: Slanchezara]  
Автор Biba ()
Публикувано10.08.04 17:11

Малко не по темата, но едно изречение ми се "наби" в очите: Количка - ами то бебе на температура по 16 С не се извежда, така че може да не бързаш с нея .
Ама как да не се извежда под 16°? Извежда се разбира се, че и на доста под 16 , цяла зима в къщи затворени ли да стоят, няма нищо по-хубаво от чистият въздух. Разбира се добре облечено и завито (отговарящо на температурата). Дъщеря ми е родена в началото на януари и я изкарахме на 6-тият ден, Т около 5°.
А иначе за списъците- аз имах много- все различни и ги ползвах само за ориентир без да се придържам много,много към тях и накрая пак се оказа, че съм купила излишни неща, които за някоя друга мама биха били може би от първа необходимост), но нищо за другият път ще знам

Тема Да се присъединя с въпрос за аптечка...нови [re: Peни]  
Автор Free Soul (светла)
Публикувано10.08.04 18:03

..за новородено, а и за по-големичко - например до 1-2 годишна възраст?

Видях, че някои мами вече са споменали медикаменти, но има ли някакъв оптимален минимум от лекарства, мехлемчета и други такива, които педиатрите препоръчват на всяка цена да са у дома?

Благодаря за отговорите.

Автор Peни (щaстливa)
Публикувано10.08.04 18:08

Благодаря на всички за предложените списъци.
Очаквам и други мами да се включат, за да мога да сондирам повече мнения.
Ето, вече имам някои конкретни въпроса:
1. За количката-какъв модел да избера - с 3 или 4 колела?
2. Стерелизатора - кой е по-практичен - на ток или за микровълнова?
3. Бибероните - кои са по-добри: латексовите или силиконовите?
4. Бодитата с дълъг ръкав върху тези с къс ли се обличат или са за по-студено време? По 6-7 от всеки вид достатъчни ли са?
5. Връхните дрешки - яке и панталончета и жилетка достатъчни ли са? Те пък върху бодитата с дълъг ръкав ли се обилчат?
И все едни такива въпросчета ми се въртят в главата, сигурно погледнато от страни са доста смешни и глупави, но за мен е важно да знам отговорите им.
Ох, добре, че сте вие да помагате на бъдещите мами без опит

Тема Re: Списък за новороденонови [re: Biba]  
Автор MM (za mama)
Публикувано10.08.04 18:18

И аз ще се 'лепна' за теб сега защото и мен ме изуми твърдението че бебе не се извежда на температура 16 градуса. Но като гледам Рени е във Великобритания като мен, ако чака да стане над 16 градуса, то това бебе няма да види чист въздух поне полвин година щом го очаква октомври.
Не се заяждам, но изказването за това колко малко време се ползва детското столче за кола (10на - 14 месеца за бебешкото столче хич не ми се виждат малко време, ама да не разводнявам темата, нали имаше друга за безопасността по пътищата) също ме изуми.....

Аз няма да слагам списък, но само да кажа кои неща са ми били много полезни:
- стари и големи (дълги) фанелки на мъжът ми за болницата - всичко се нацапа в кръв така че след това ги изхвърлих директно
- гащи за еднократна употреба - ползвах ги след раждането няколко дни и бяха много полезни защото лохиите ми бяха доста обилни
- крем 100% ланолин за зърната на гърдите - купих си го от Вооts, тяхна марка, много полезно нещо пак
- не купувай прекалено много малки дрешки, много бързо ще умалеят, освен това сигурно ще ти наподаряват сума ти неща
- Непременно си купи дъждобран за количката, че тук нали знаеш как е с дъжда. Освен това е добре (ако нямаш вече де) да си купиш яке за дъжд. Не са последния крясък на модата наистина, но като буташ количка не е много удобно да държиш с другата ръка чадър, а есента на този остров не е особено суха обикновено както сигурно знаеш.
- не знам дали ще имаш някой да ти помага поне в началото, но е хубаво да заредиш фризера с готови за ядене неща, защото нито ще ти е до готвене в началото,а и по-добре да си почиваш отколкото да пазаурваш. Ако пазаруваш от някой от супермаркетите по интернет, в този период това ще ти е добре дошло, вместо да се мъкнеш в магазина.
Сега не мога да се сетя друго, но ако искаш питай и на бележка.

Тема За въпросите тинови [re: Peни]  
Автор MM (za mama)
Публикувано10.08.04 18:34

ще се опитам да ти отговоря, дано ти помогна:
- За количката - зависи от теб. Прецени си кога и къде (на какъв терен например) ще я ползвате, в къща или апартамент живеете, къде ще я държите (в смисъл трябва ли ви да е компактна сгъната или имате достатъчно място за нея в гараж или пристройка и т.н.), колко ще ти е лесно да я сгъваш с една ръка когато си сама и държиш бебето с другата (ако ще ти се налага да го правиш това), ще се събира ли в багажника на колата? Искаш ли да може седалката за кола да се кликва в количката т.е. разните там системи 3 в 1 и 2 в 1 (нашта беше такава). Колко е тежка? Искаш ли да има специален зимен кош или не? И т.н.. Освен това можеш в даден момент да решиш да си купиш и по-олекотена количка - като стане бебо на 6 месеца например.
- Моя стерилизатор е за микровълнова и бях доволна
- Бибероните - само силиконови съм ползвала - мразя ги но все още Анна заспива с биберон залъгалка вечер
- Бодита - ами честно казано само когато беше новородено съм й купувала с дълъг ръкав, после установох за себе си че са излишни. Тя също е есенно бебе - септември. Това което правех обикновено е боди - с къс или дълъг ръкав + блузка с къс ръкав + панталонки + чорапи и вече в зависимост от температурата навън или вътре може отгоре памучна жилетка или яке или космонавт. Или за вкъщи и за спане - боди с къс ръкав + гащеризон със стъпала (sleep-suit) Аз лично винаги съм се притеснявала повече да не я прегрея отколкото да не я простудя. Жилетки никога не съм й купувала вълнени, само памучни. Особено като си навън през студеното време е хубаво да имаш дебела връхна дреха - като космонавта например, която при влизане на топло (кафене, ресторант, магазин и т.н.) да можеш лесно да разкопчаеш дори и ако бебчо спи за да не заври. Освен това сигурно ще си купиш и маншонче (foot muff) към количката така че на бебо ще му е топло вътре и без това. Аз ползвах по-пухкавите и дебели космонавти само когато беше наистина студено. Иначе панталон и яке е ОК.

Тема Re: Списък за новороденонови [re: MM]  
Автор Peни (щaстливa)
Публикувано10.08.04 18:35

Мерси, че отговори и ти.
В някои от списъците видях, че става дума за памучни пелени за бебе-ти ползвала ли си такива и от къде си ги купи? В Mothercare има ли?
И за болницата какво друго да си взема? А за бебето? Имаш ли някакъв списък с нещата за теб и бебо? На мен моята midwife нищо не ми е дала, явно очаква да съм запозната...е, ама аз не съм
А, и още нещо - от къде да си купя чист спирт - в Boots или в Superdrug не съм виждала.
А крема ланолин 100% за зърната на гърдите на Вооts по-хубав ли е от този на АВЕНТ

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.