Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:00 17.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Тема Зачевено дупенценови  
Автор kali77 (непознат)
Публикувано06.08.04 16:53

Здравейте мили мами
Моят син е на 4 седмици и от вчера забелязах, че страшно му е зачервено дупенцето, мажа го обилно с пенатен крем, сменям нонстоп пелени (днес цял ден го държах на тетрови пелени, но вечер слагам памперс), но ми се струва че много го боли. Възможно ли е да е станало защото смених мокрите кърпички? Преди ползвах Памперс, но сега купих Huggies. Моля кажете ми как да помогна на бебчо и има ли някакво специално лекарство, което мога да купя?
поздрави и предварителни благодарности
Кали

Тема Re: Зачевено дупенценови [re: kali77]  
Автор natby (мама на ниа)
Публикувано06.08.04 17:05

може да е от тях, но може е да е от претопляне, най добре спри кърпичките за извесно време и просто измивай преди всяко преобуване с преварена водичка. пробвай да смениш крема с друг например българския бочко е много добър и струва стотинки. ако не помага мини на преварен на водна баня зехтин. дано се оправи скоро . при всеки се случва.

Автор marid ()

Понякога така се получава именно от обилното мазане с кре, понеже се напластява и кожата не може да диша и ефекта е обратен - педиатърката ме беше предупредила да ползвам по-рядко и по малко. Основно съм мазала дупето с преварен зехтин.

Тема Re: Зачевено дупенце [re: kali77]  
Автор new* (искам!)

Препоръчвам ти Бейби тан, много е ефикасен за подсичане. Струва около лев и нещо. Много бързо действа. Дефламолът също е много добър, но незнам доколко е безобиден... и това сме мазали. Но Бейбитана го мазах до двумесечната възраст, та и още по малко, тъй като спря да се подсича. На мен в болницата ми казаха, че първите месеци не било хубаво да я чистя със мокри кърпички, защото дразнели кожата още повече. Сега, обаче, вече от 3-ти месец и неподсечена, я бърша най-редовно с тях. Не вярвам от смяната на кърпичките да е станало нещо.
Нека кажат и другите момичета, но аз така мисля:)) - Бейбитана му е майката!

Автор V. ()
Публикувано06.08.04 17:41

Здравей
Не зная дали е от смяната на кърпичките, тъй като ти си знаеш дали бебето е със по-чувствителна кожа, но за мазане мога да ти кажа, че Дефламолът върши чудеса. Това е НАЙ - ефикасното нещо против червени дупета и подсичане.
А като превантивна мярка - не му слагай ОБИЛНО количество крем, защото това е мечешка услуга. Създава се парников ефект в памперса и става по-кофти. намазвай тънък слой от крема (пенатен или какъвто ползваш, с цинково съдържание)

Автор medusa (Мамино Меде)
Публикувано06.08.04 17:48

Крем "Бочко" върши чудеса.

Тема Re: Зачевено дупенценови [re: V.]  
Автор Keнra (мама)
Публикувано06.08.04 21:11

В болницата мажеха бебчовците само с дефламол, но като изписаха Деница беше с кърваво четвено дупе и даже имаше раничка.
Не казвам, че не е добър, просто мисля, че не е универсален.
Като се прибрахме в къщи, минахме на пелени за около седмица (добре, че беше армията баби да помага с прането), кремчето на Бюбхен за няколко дни и после пудра, пак на Бюбхен. Не знам кое от всичките помогна, но бебка се оправи. Сега редувам кремчето и пудричката и... не мога да се оплача. Но пък са по-скъпи.
Дано се оправите бързо!

Тема Re: Зачевено дупенценови [re: Keнra]  
Автор V. ()
Публикувано07.08.04 08:40

Те мажат с Дефламол ама на здраво дупе, а той не предпазва от подсичане. Той лекува вече подсеченото.
За предпазване си се ползват бебешките кремчета, Бюбхен, Нивеа, Бочко, и т.н.
А когато вече има подсичане - тогава дефламол.

Тема Re: Зачевено дупенценови [re: medusa]  
Автор kali77 (непознат)
Публикувано07.08.04 13:05

Благодаря на всички мами за полезните съвети. Вчера пробвах да сложа зехтин и му подейства много добре на дупенцето. Днес ще сложа дефламол за всеки случай, че още му е зачервено мъничко.
Още веднъж много благодаря и поздрави от нас с Адри

Автор bobolinaaa ()
Публикувано07.08.04 15:53

Мже би се включвам късно, но и аз да ти кажа какво ползвам, защото съм много доволна. Аз съм от Варна и тук по-аптеките продават правени кремчета, които са много ефикасни. Освен това, когато много ни се зачерви дупенцето слагам и по малко Сулфатиецол той наистина прави чудеса. Дано да съм ти била полезна.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.