|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Внимавайте с чешмяната вода...
|
|
Автор |
mali (отнесена) |
Публикувано | 06.08.04 14:09 |
|
по морските курорти!!!
Снощи по новините съобщиха, че чешмяната вода по морето е опасна както за възрастни, така и за деца! Зачестили са стомашно-чревните разстройства и от храни.
Внимавайте какво давате на децата си!
| |
Тема
|
Re: Внимавайте с чешмяната вода...
[re: mali]
|
|
Автор |
raia_a_a (e_u) |
Публикувано | 06.08.04 15:19 |
|
ами то всяка година си е така!!!Аз вода на морето не пия,даже и таратора по кръчмите ми е съмнителен,защото едва ли го правят с минерала Пие се или трапезна, минерална ,газирана или бира Още повече, че от 10 и повече години съм по къмпинзи и там водата със сигурност ще ти докара нещо кофти.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
*Milena (Варна) |
Публикувано | 06.08.04 15:22 |
|
Да се чудиш как оцеляваме ние от Варна
| |
Тема
|
[re: *Milena]
|
|
Автор |
Kapиммa (мама на Ася) |
Публикувано | 06.08.04 15:31 |
|
Става въпрос за естествена реакция на човешкия организъм при промяна на условията на живот. Същото би се случило с мнозина и ако пият чешмяна вода в планината, отседнали в някоя хижа. На мен лично ми се е случвало и на двете места, когато бях дете. Оттогава насам го помня, та сега ще гледам да предпазя и своето детенце, инак почивката отива "на кино".
Лесно е да станеш майка, трудно е да бъдеш майка.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
marid () |
Публикувано | 06.08.04 15:31 |
|
Виж сега - аз и в другата тема писах, но и тук пак - нормално е да има бум на стомашночревни инфекции по морето - концентрацията на хора там през лятото е доста по-голяма, плюс това като сложиш засилената консумация на пържено, майонези, миди и т.н. по-опасни храни, както и това, че лятото принципно е по-рисков сезон - ето ти обяснение.
За водата - ами в Бургас и Варна например си е повече от добра. Случая за който тръбяха снощи в новините е в едно село в Бургаско ( далеч не курортно), в което няма канализация и е нормално да се получи гаф - в повечето села се случва. Изобщо по-рискови са местата без канализация и със съмнителни водоизточници. Но местата с канализация, които черпят вода от големите язовири не са развъдник на болести.
| |
Тема
|
[re: *Milena]
|
|
Автор |
raia_a_a (e_u) |
Публикувано | 06.08.04 15:40 |
|
оф ,ами надявам се да ви контролират водата ,както казва марид.
аз не ходя на море по големите курорти,както споменах ,а на по забутанко,така че.... А и наистина човек като е свикнал на една вода,като отиде някъде на друго място с друга, без водата да е кофти за останалите,може да се сдобие с някоя" благинка"
| |
Тема
|
[re: marid]
|
|
Автор |
raia_a_a (e_u) |
Публикувано | 06.08.04 15:43 |
|
ех морси мами ,веднага да защитите  
аз новините не ги слушам,но пък и ще продължа да пиивам мин. водица,щото си знам едно на ум
| |
Тема
|
[re: raia_a_a]
|
|
Автор |
marid () |
Публикувано | 06.08.04 15:48 |
|
Ами нали и по Черноморието хора живеят , а и някои информации така тенденциозно се поднасят в медиите, че ме хваща яд. А това за смяната на водата си важи по принцип - не само край морето.
Освен това баща ми 30 години работеше във ВиК, а Созопол му беше района
Редактирано от marid на 06.08.04 15:53.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
mali (отнесена) |
Публикувано | 08.08.04 13:32 |
|
Писах само информативно Все пак да си имат едно наум мамите
Иначе аз като ходя по българското черноморие винаги си тръгвам с всякакъв вид разстройства  Къде от водата, къде от храната 
Въпросът е как ще си храня детето там?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Tandoori (veche mama) |
Публикувано | 08.08.04 16:52 |
|
Като каза това за тенденциозното, че си спомням със смях една случка от преди месец. Отивамв София на преглед ( аз съм отВарна)и случайно в кабинета влиза още една лекарка и заговориха с моята. Само да кажа, че пътувахме с кола и бяхме за 4 часа в София.
Първата казва:
- Малеее, а пък ти чу ли какво станало?? Добре, че не можахме да тръгнем за Варна!
- Какво станало?
- Ами какво, такъв пороен дъжд се излял във Варна, направо центъра бил отнесен! Курортите били спряли работа, а чужденците масово си заминавали! Навсякъде имало реки от кал , не си ли сушала новини??
А този"порой" който описваше въпросната докторка беше точно 5 капки дъжд от предния ден , които не можеха да се оттекат от централните шахти и точно за 20 мин вече нямаше и помен от това,че е валяло И нито някой беше тръгнал да напуска Варна, нито курортите спраха работа:-)
А, много ми харесваха и новините в началото на май :-) "Тази сутрин" всяка сутрин започваше със заглавието" Провал на сезона по Черноморието" 
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|