Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:16 16.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Изоставане в развитието на плоданови  
Автор Free Soul (светла)
Публикувано02.08.04 14:09

Мили мами, моля за мнения и споделен опит...
Днес бях на УЗИ, би трябвало да започвам 30-та генестационна седмица, но апаратът отчете, че бебка отговаря на 27 г.с., като всичко й е симетрично и дава едни и същи показатели, сочещи 27ма г.с. Според д-р Коларов, който ми е лекуващ лекар, има два варианта за причина за това изоставане:
- Страдание на плода - когато кръвта не е достатъчна да захрани плода, но тогава главата му наедрява несъразмерно с тялото;

- Генетична обусловеност - просто бебчо да е по-дребничък. Много ми се иска да е тази причината, а и съпругът ми и целият му род са по-ниски хора....

Утре влизам в болница за изследвания...Търсех информация в Google по въпроса, но засега не откривам нищо...Моля, ако има мами с подобен случай, да споделят какви основно са били причините и какво се е предприело от лекарите.........
Много съм притеснена, това ми е първа бременност след 3 годишно лекуване на стерилитет......

Тема Re: Изоставане в развитието на плоданови [re: Free Soul]  
Автор new* (искам!)
Публикувано02.08.04 14:28

Абе не всеки път този тъп апарат показва правилно. На мен ми казаха, че бебето изоставало с 4 седмици и щяло да е дребно. Изкараха ми акъла, а то се роди 3.700/52 см. Пък и нали утре ще ти правят изследвания, ще видиш, че утре ще запеят друга песен. Щом се развива добре и си има добра сърдечна дейност, защо е нужно да се тревожиш? Ще видиш, как утре ще установят друго.

Автор *mimoza* (mima)
Публикувано02.08.04 14:31

Има още един вариант - да не ти е изчислен правилно термина

Тема Re: Изоставане в развитието на плоданови [re: *mimoza*]  
Автор Teди (с Огънче)
Публикувано02.08.04 14:55

Аз в 32-ра седмица разбрах, че не си броя правилно седмиците

Редактирано от Teди на 02.08.04 14:56.

Автор vemite (новак)
Публикувано02.08.04 15:10

За изоставането мога да те успокоя и аз. От началото на бременноста до края на 8 месец имах разминаване между термин и видеозон от 15 дни. Според лекарката най-вероятно съм забременяла по-късно от нормалното по техните сметки и плода вървеше дребен и съразмерен. Бях с термин 27.12 и по видеозон 12.01.04. Като резултат бебето се роди на 30.12 и за всеобща изненада (дори и на лекарката) тежеше 4.300!!!. Така, че не се притеснявай предварително и изчакай резултатите от изследванията. Успех!

Автор Maмa Mъpмopaнa (иначе добричка)
Публикувано02.08.04 15:24

и при мен се получи така първия път. на един преглед му изкараха съвсем различен термин. уж всякак го мериха и апарата все едно и също казва - по-малък го изкарваше от това което се предполага. след три седмици, пак там, всичко беше отново в норма. да не казвам какъв левент се роди - почти отгледан така че не се тревожи излишно. стават и грешки. щом ще проверяват, ще се види всичко. най-вероятно е грешка на апарата. и това става все пак.
хайде, да кажеш после какво са ти казали, нали. стискам палци ;)

Тема А кога...нови [re: Free Soul]  
Автор clover ((four leaf))
Публикувано02.08.04 15:57

....ти беше предишния преглед на УЗ? Тогава отговаряше ли на седмиците?
Изобщо досега винаги ли е отговаряло на седмиците?
Сигурно просто ще ви е грацилно детенцето, особено щом и родата на мъжа ти са миньони.
Във всеки случай съм сигурна, че д-рите в Майчин дом ще направят всичко възможно да установят причината, за да не се притесняваш.
Сега поразгледах малко в интернет, и там пише, че само 1/3 от децата, на които е поставена такава диагноза "забавено вътреутробно развитие", в действителност са били със забавено развитие. Останалите просто са си били по-дребнички при раждането.
Стискам палци всичко де се окаже наред, само ти не се шашкай!
Знам, че си мъжко момиче! Всичко ще е наред, да знаеш!!!!

Автор bib.bib ()
Публикувано02.08.04 15:59

Кога за последно те гледаха на видиезон?
На мен лекарката ми каза, че различните модели видеозони дават до 10 дни разлика + или -
Може овулацията ти да е била по-късно...
Някои бебета се раждат по 5 кг, а други по 2. Може би, ако те погледне и друг лекар ще ти е по спокойно.
Успех!

Автор malina_m (със сметана)
Публикувано02.08.04 16:14

Дано всичко да се окаже наред!
Не знам дали това ще те поуспокои, но при мен три дни преди термина ехографът изкара бебето 3300 г, а то се роди на следващия ден 3950 г.
Желая ти изследванията да са в норми и едно леко раждане на прекрасно бебенце! :-)

Автор 3te...ki (трите точки :))
Публикувано02.08.04 16:34

Надявам се всичко да е наред и не се ядосвай излишно! На мен нали ми се разминават много термин по последна М и видеозон, та лекарката ми беше споменала нещо за скокообразно развитие на плода (ако съм запомнила правилно). Аз честно казано затова и не питам много като ходим на лекар, за да не се шашкам и мисля после дали всичко е наред. Стискам палци да не сте се измерили правилно този път. Пиши какво става, за да не се притесняваме.
И пак ти казвам - успокой се! Най-вероятно бебчо си е добре, просто вече е понамалил темповете на развитие и може да си се роди по-мъничък... а може и видеозона да бърка

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.