Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:37 16.07.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема за инжекционната полио-ваксинанови  
Автор eti (Мама на Борис)
Публикувано01.08.04 21:59

по капковата схема, има 4 приема - 2 в бебешка възраст, един на 18 мес и 1 в предучилищна възраст

А с инжекционните ваксини? На опаковката пише мин. 2 при първичен прием, реваксинация в края на 1та година и после на всеки 10.
До колкот знам, тези от вас които са я ползвали, слагамте 3 в бебешка възраст. това не отменя никоя от следващите, нали? Обсъждали ли сте това с вашите педиатри?
Аз съм сложила 2 вече и се чудя дали да слагаме и трета. Имам ги купени.
В интернет, четох че схемата с IPV е същата като с OPV .

Тема Re: за инжекционната полио-ваксинанови [re: eti]  
Автор new* (искам!)
Публикувано01.08.04 22:04

Не мога да ти отговоря, защото на нас тази ваксина ни предстои другата седмица, но искам да попитам... тази ваксина купува ли се и откъде, ако е така? Педиатърът няма ли я?

Тема Re: за инжекционната полио-ваксинанови [re: new*]  
Автор queenmabb (на сънищата)
Публикувано02.08.04 08:20

Да, купува се от родителите, струва към 14 лв., но педиатърът би могъл да я поръча, или пък вие трябва да си я поръчате в аптеката.

Иначе за схемата на прием - аз гледах в брошурата на произв., че пак се слагат три в най-ранна възраст през един месец и после имаше и четвърта, но не помня кога се слагаше.

Тема Re: за инжекционната полио-ваксинанови [re: eti]  
Автор Cpeбъpнa (DecusEtTutamen)
Публикувано02.08.04 08:21

Извинявай, че не ти отговорих веднага, но нещо се отплеснах...
Та ще ти кажа при нас как беше. Първите два приема на полиото ги сложихме с инжекционен прием, а третия беше капки. Не съм се интересувала, но на 9.ти сме на преглед и мога да го направя?

Тема Re: за инжекционната полио-ваксинанови [re: new*]  
Автор Cpeбъpнa (DecusEtTutamen)
Публикувано02.08.04 08:22

Педиатрите имат само капки. Тя е жива, докато инжекционната е убита и е по-щадяща, но и по-скъпа.

Тема Re: за инжекционната полио-ваксинанови [re: Cpeбъpнa]  
Автор Kлep (женствена)
Публикувано02.08.04 12:52

Инжекционната полио-ваксина не се препоръчва за страни, като България, където все още има епидемии от детски паралич.

Тема Re: за инжекционната полио-ваксинанови [re: Kлep]  
Автор Maмa Mъpмopaнa (иначе добричка)
Публикувано02.08.04 15:30

а защо е така? аз тъкмо се рзарадвах, реших че е нещо по-безопасно и ти сега ...

Тема Re: за инжекционната полио-ваксинанови [re: Kлep]  
Автор raia_a_a (e_u)
Публикувано02.08.04 15:59

според мен всеки доктор говори различни работи.Ти тази информация от къде я имаш????

Тема вероятно защото... [re: Maмa Mъpмopaнa]  
Автор bejb (слънчице)
Публикувано02.08.04 16:38

ако е от убити вируси или съдържа само готови антитела имунитета е краткотраен. Нали инжекционната не е жива?

Живите ваксини създават по-добър имунитет защото организма си изработва клетки и антитела с "памет" за самозащита. И съответно по-дълготраен имунитет.

В БГ имаше доста случаи на полиомиелит напоследък... та сигурно затова

Тема отново на моя въпроснови [re: bejb]  
Автор eti (Мама на Борис)
Публикувано02.08.04 22:54

Американците ( предполагам сайта, който четох е такъв ) са слагали първите 2 приема инжекционна ( 4 и 6ти месец ) после 6-18 месец и 10г. орална, нп поради случаи на заболяване на деца приели орална, или заразяване на трети лица, сега всички приеми са инжекционни,
А ваксината я нямаше когато ние трябваше да си я слагаме, та затова я купих. Иначе в Пловдив не са и чували за инжекционна. Затова опирам до клуба, та отново:
Мами слагали инжекционна Полио ваксина, по колко сложихте в бебешка възраст? по 3 или както оралната, по 2 приема?
Ако сте направили 3 приема, това отменя ли някой от следвашите, какво казват педиатрите ви?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.