Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:40 23.11.25 
Взаимопомощ
   >> Бъдещи и настоящи майки-happy mama
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Не можах да я опазя!нови  
Автор SilverElf (DecusEtTutamen)
Публикувано21.07.04 19:31

Влязохме в клуба на тежката артилерия парашутисти! Мария се изгърмя от спалнята на плочките директно и на крака на компютърната маса. Много се уплашихме и двете. Тя крещи, аз треперя и рева като батлан...
Сложих веднага студена кърпа на мястото, което на мига посиня. Цицината е с размер около 3 на 1 см.. Запалих колата и на мига при педиатър-ката. Та я прегледа и каза стандартните неща. Да наблюдавам за отпадналост, повръщане, разширени зеници и даде талон за Пирогов ако нещо стане през ноща! (Ох, дай боже нищо да няма!) Спомена да намазвам с малко зехтин или олио синьото с множо нежни и масажни движения. Другото, което предписа е арника 5 СН на всеки 10 мин. по 2 пилули за около 2 часа.
Моля ви, ако има още нещо от което трябва да се притеснявам да го споделите.
За сега детето е контактно, гука и си изяде цалата порция каша. Много съм притеснена. Знам, че децата падат, но стана така глупаво, миех шише на мивката... чувствам се виновна, много!

Тема Re: Не можах да я опазя!нови [re: SilverElf]  
Автор Пeнka (Julie)
Публикувано21.07.04 19:37

Само едно ще ти кажа! Спокойно - това, което е казала лекарката е достатъчно! Стискам палци да не се налага да използвате направлението за Пирогов!

Публикувано21.07.04 19:39

И друго забравих да питам. Да я къпя ли тази вечер?

Автор asinka ()
Публикувано21.07.04 20:01

ние падахме три пъти до сега!но както пише в книгата на доктор Спок"бебетата са много яки!"те са еластични!знам колко е гадно!сутринта ми се искаше да умра моята Ели като падна!
знам че не си на себе си и ти е много гадно но не се притеснявай!
за къпането мисля че няма проблем да я изкъпеш!нацелувкай я много пъти от нас!

Тема Re: Не можах да я опазя!нови [re: asinka]  
Публикувано21.07.04 20:00

Благодаря ти. Чудя се синьото което се оформя към лилаво с какво да го третирам?

Автор Millena (s interes)
Публикувано21.07.04 21:06

Спокойно! Казала ти е най-важното! Знам, че ти е трудно да си спкойна с тази синина, но щом детенцето изглежда нормално (не твърде сънливо или твърде активно), значи всичко е добре!
Мазането с олои помага да се разсее синината, от личен опит го казвам, знам го от майка ми.

Лека ви и спокойна нощ!

Тема Re: Не можах да я опазя!нови [re: Millena]  
Автор Honda (пристрастен)
Публикувано21.07.04 21:54

Това за олиото го научих от Flash_ за първи път тук в някоя тема на някоя мама беше. Обаче помага наистина. Но май трябва веднага като се удари да се маже
Споко Силвър Елфче. На повечето ни се е случвало да "преживеем каскада" на детенце. Май паниката е повече на нас родителите.

Автор marid ()
Публикувано21.07.04 21:59

Чак сега погледнах темата - не се шашкай - вярно че първото падане си е доста стресиращо, но хлапенцата са по-държеливи отколкото си мислим

Сигурно вече си разрешила въпроса с къпането, това, което аз знам е, че не е добре да се затопля в такива случаи, затова дръж по-прохладно тази нощ. Другите момичета са ти казали за олиото - и аз това знам за него. Лекарката ви е казала всичко необходимо.

Спокойна вечер

Автор malina_m (със сметана)
Публикувано21.07.04 22:26

Разбирам те... Дано бързо да й мине цицината! Олиото наистина помага особено в началото, аз си ходех по едно време с подуто лице, ама без синини.

На мен педиатърката ми беше обяснявала, че бебетата имат "буферна зона" (около сантиметър) между костите на черепа и мозъка, нещо съставено от мека материя.

Като чета, май всички минават по тоя път... Бебето реагира на твоята тревога дори повече, отколкото на болката. И да искаш, не можеш да стоиш вечно над нея, нали? Успокойте се и лека нощ!

Много много целувки на Мимси!

Автор rumche (усмихната)
Публикувано21.07.04 22:38

Значи за това ни се провали срещата Не се шашкай излишно - наистина почти всички бебета падат, и то по няколко пъти (Андрей 2 пъти досега). Стискам ви палци, макар че съм убедена, че няма за какво.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.